4. september 2012

Sejr til Silkeborg!

SIFerne slog her til aften FC Svendborg med 0-2 på udebane i DBU Pokalens 2. runde. Det gav udslag i meget høje sejrsråb efter kampen – for ud over adgang til 3. runde, var der stor forløsning i sejren.

Der var pokalfodbold på menuen, da Silkeborg her til eftermiddag rejste til Sydfyn for at møde FC Svendborg i DBU Pokalens 2. runde. Silkeborg havde et massivt overtag i spillet og skabte flere store chancer. To af chancerne omsatte Jeppe Illum til scoring, og den unge angriber kunne dermed, sammen med resten af Silkeborg-mandskabet, rejse hjem velvidende, at Silkeborg er med i bowlen, når der trækkes lod til pokalens næste runde.
God Silkeborgstart
Kampen var ikke mange minutter gammel, før Silkeborg var farlige. Efter blot fire minutter trykkede Nicolaj Ritter af fra sin position på venstrekanten. Hans forsøg endte dog lige i favnen på Svendborgs keeper. I kampens indledning var Ritter farligste mand for de røde, hvor han flere gange trak ind i banen og løb 'i ryggen' af Svendborg-defensiven.
I det 10. minut var det således Ritter, der var tæt på bringe SIF foran. Han vandt en duel med Svendborg-keeperen, men var uheldig at falde i afslutningsøjeblikket.
Mål af Illum
Silkeborg blev dog ved med at presse på, og i det 16. minut gav det pote. Et skud fra Runsewe blev blokeret af en Svendborg-forsvarer. Returen røg lige ud til Dennis Flinta, der med køligt overblik spillede Jeppe Illum fri foran mål. Her var den unge offensivspiller iskold og bragte de røde foran 0-1.
Silkeborg sad på opgøret i den periode og kontrollerede det meste af spillet. Svendborg var kun lidt farlige, når Silkeborg mistede bolden på midten af banen. Det lykkedes dog ikke fynboerne for alvor at teste Heinze i SIF-buret.
Kort før pausen skruede Silkeborg op for bluset, og først var Marvin tæt på med et godt skud, og lige efter var Runsewe tæt på at komme alene igennem med Svendborgs målmand. Silkeborg gik dog til pausen foran 0-1.

FC Svendborg redder på stregen
Efter 57 minutter var Silkeborg snublende tæt at fordoble føringen. Gode kombinationer foran fynboernes felt spillede Runsewe fri i højresiden. Her slog SIFs 11’er bolden hårdt og fladt ind foran mål og i stedet for at sparke bolden væk, fik Svendborgs midterforsvarer et skidt træf på bolden, hvilket næsten gav et selvmål. Andreas Dyhr i Svendborg-målet reddede med en flot refleks og holdt Silkeborg fra scoring i situtionen.
Blot fem minutter efter, brændte det igen på foran Dyhr. Denne gang var det Marvin, der satte sig selv i scene. Hans dribletur i det lille felt kastede dog ingen scoring af sig. Heller ikke Runsewe kunne passere Dyhr i målet, da han efter 70 minutter fik en god chance med et skud tæt under målet.
Silkeborg fortsatte med at dominere opgøret, men de røde havde svært ved at omsætte det massive spilovertag til reelle, åbne målchancer.

Chance og endnu et mål af Illum
En åben målchance blev det til gengæld i det 80. minut. Marvin kom igennem i venstresiden efter en flot soloaktion, men tyskerens afslutning gik dog lige ved siden af Svendborgs mål.
Kampens sidste scoring faldt i de døende minutter. Og endnu en gang var det Illum, der fandt frem til netmaskerne. I det 93. minut afsluttede Illum en god Silkeborg-kontra med at sparke bolden under Dyhr i målet. Målet opstod efter et Svendborg-frispark på Silkeborgs banehalvdel. SIF-forsvaret clearede bolden ud for fødderne af Marvin, der løb fra alt og alle og spillede Illum fri, der køligt scorede sit og Silkeborgs andet mål i kampen efter et godt træk mellem to Svendborg-spillere.
En forløsende sejr til det hårdt prøvede Silkeborgmandskab. Næste kamp for Silkeborg bliver udekampen i Superligaen d. 15. september mod SønderjyskE i Haderslev.
Dagen inden, kl. 12.00 den 14. september, trækkes der lod til DBU Pokalens 3. runde.

• 0-1 Jeppe Illum (16.)
  • 0-2 Jeppe Illum (93.).