25. maj 2019

Schwartz plaffede SIF tilbage i Superligaen

Med to mål bankede Ronnie Schwartz SIF til sejr og Superliga-billet, da det lørdag blev til 2-0 over Nykøbing FC foran godt 8.000 tilskuere på JYSK park.

Med to mål, ét  i hver halvleg, sørgede SIF’s helt egen plaffeminister, Ronnie Schwartz, for at der i næste sæson igen spilles Superliga-fodbold på JYSK park. 8.146 tilskuere havde en herlig – og til tider lovlig spændende – eftermiddag på JYSK park, hvor SIF bestemt ikke spillede sæsonens bedste kamp, men i Ronnie Schwartz havde den ener, der kunne afgøre tingene.

Cheftræner Michael Hansen havde lavet et par ændringer på sin centrale midtbane. Valance Nambishi var tilbage i startopstillingen efter et par kampes fravær på grund af skade, og han fik plads ved siden af Mikkel Vendelbo på de defensive pladser, mens Mads Emil Madsen blev skubbet op på 10’er-positionen, der i seneste kamp i Fremad Amager blev varetaget af Andreas Heimer. Resten af start 11’eren var uforandret.

SIF fik kampens første chance, og ikke overraskende stod der Ronnie Schwartz på den. Mads Emil Madsen brød godt igennem i SIF’s højre side og centrede ind foran til Schwartz, der dog fik dårligt træf, da han trykkede resolut af, og bolden blev opfanget i Nykøbing-forsvaret. Næste chance stod der også SIF på, et langskud fra Mikkel Vendelbo, som blev blokeret til hjørnespark og kort efter brød Stephan Petersen igennem, og igen blev SIF-skuddet pareret til hjørnespark, som Anders Hagelskjær headede over mål. God SIF-åbning på kampen.

Plaffeministeren med nummer 24
Og det blev endnu bedre efter et kvarter. På kanten af feltet begik gæsternes Kasper Jensen frispark på Ronnie Schwartz, og NordicBet Ligaens topscorer tog sig selv af sparket. Det gjorde han godt. Med sit 24. sæsonmål knaldede han bolden i nettet til SIF-føring.

SIF fastholdt grebet om kampen, og Stephan Petersen bød ind med et par forsøg. Først et trademark-spark med venstrefoden, som Nykøbing-keeper Sebastian Olsen måtte ud i fuld længde for at klare, og dernæst et hovedstød på det efterfølgende hjørnespark, hvor dommer Aydin Uslu dog dømte frispark. Midtvejs i halvlegen ramte samme Petersen, der virkede i overdådigt spillehumør, ydersiden af stolpen i et godt kontra-angreb fra SIF.

Nykøbing bedre med
Og SIF blev ved med at producere chancer, den største ved Jeppe Okkels, der tvang Sebastian Olsen i gæsternes mål ud i en stor redning med et gennembrud efter knapt en halv time.

Nykøbing kom bedre med i det sidste kvarter af 1. halvleg, og en tilfældig chance var tæt på at give mål. Mikkel Dahl fik en åben skud-chance efter kiks i SIF-forsvaret, men heldigvis for SIF’erne sparkede han forbi.

Gæsterne lagde bedst ud efter pausen og havde et par alt for nærgående forsøg indenfor de første fire minutter. Efter en time røg et skud fra Mathias Kristensen lige over tværribben efter en blokering i SIF-forsvaret, og i det hele taget levede SIF’erne livet farligt.

I den anden ende var Ronnie Schwartz tæt på 2-0 i det 64. minut, da han sparkede resolut på et indlæg. Sebastian Olsen måtte hele ned i sit målhjørne for at afværge bolden i at gå i nettet. Minutter senere blev Svenn Crone væltet i feltet i et gennembrud, og hele Den Røde Tribune så straffespark. Dommer Aydin Uslu vinkede dog afværgende. Ronnie Schwartz sendte bolden i nettet i det 72. minut, men var i offside-position forinden.

Nykøbing var dog stadig nærgående, og med et kvarter igen måtte Oscar Hedvall helt ned i det ene hjørne for at forhindre gæste-udligning på et forsøg fra Mathias Kristensen.

Der skulle – naturligvis – endnu et mål af Ronnie Schwartz til at dulme de tyndslidte tilhænger-nerver på JYSK park. Med knapt et kvarter igen flænsede Stephan Petersen Nykøbing-forsvaret op med en stikning til Ronnie Schwartz, der tog bolden med sig i et træk og rykkede af i anden berøring. 2-0 til SIF. Det begyndte at ligne Superliga.

Og det blev det. Lige inden  overtiden fik Stephan Petersen fortjent hyldest, da han blev udskiftet. En flot sæson af den erfarne kant-spiller, der forlader SIF og dermed den nye tilværelse som Superliga-hold.