13. august 2016

Så kom målene. Og et point i Horsens

Med to mål af Davit Skhirtladze fik SIF åbnet målkontoen i denne sæson. Jens Martin Gammelby sikrede seks minutter før tid det ene point i underholdende 3-3 kamp i Horsens.

SIF spillede det bedste offensive fodbold hidtil i sæsonen og fik også hul på målscoringen lørdag eftermiddag i Horsens. To mål af Davit Skhirtladze og et af Jens Martin Gammelby gav et point i en underholdende 3-3 kamp, hvor særligt 2. halvleg var entre-kronerne værd.

Cheftræner Peter Sørensen havde valgt at kaste ny-signingen Nicklas Helenius i kamp fra start, hvilket fortrængte Andreas Albers – nybagt far til en datter født fredag aften – til bænken. Desuden var Nicolaj Agger foretrukket på kanten til fordel for Emil Lyng, der var starter mod Lyngby ugen tidligere.

Horsens kom ind til kampen med den velkendte fanden-i-voldskhed, dueller i luften og optimistiske afslutninger. Den føste faldt allerede i det andet minut, da Mikkel Jespersen fyrede af fra distancen, dog uden at det voldte kvaler for Thomas Nørgaard i SIF-målet. Nicklas Helenius var farlig foran mål blot to minutter senere, da han kastede sig frem til et indlæg og satte foden på bolden, der dog gik over Horsens-målet.

Det udviklede sig hurtigt til en jævnbyrdig kamp med chancer i begge ender. Martin Thomsen havde et skudforsøg over mål i det 10. minut efter gode kombinationer mellem Helenius – med i stort set alle offensive aktioner – Emil Scheel og Mikkel Cramer, mens André Bjerregaard truede på et indlæg fra Kim Aabech i den anden ende, hvor bolden dog strøg på tværs af mål.

SIF med halvlegens største chance
Mikkel Vendelbo var næste SIF’er til at true Nicklas Dannevangs Horsens-mål, da han efter godt 20 minutters spil fyrede en halvflugter fra kanten af mod mål. Bolden strøg dog lige forbi.

Halvlegens største chance kom i det 23. minut. Nicklas Helenius vandt en hovedstødsduel på kanten af feltet, Emil Scheel tog “affaldet” og fyrede af, så Dannevang måtte parere – lige ud til Davit Skhirtladze. Georgieren forsøgte sig med en listig placeringsbold, der dog lige nøjagtigt sneg sig forbi den ene stolpe. Chancen kom som foreløbig kulmination på en god SIF-periode, hvor de til lejligheden sortklædte gæster stille og roligt var ved at overtage styringen af kampen. Et godt gennembrud af Cramer i venstre side var optakten til en god skud-chance til Jens Martin Gammelby overfor et Horsens-hold, der stod meget langt tilbage på egen banehalvdel.

Emil Scheel skulle have bragt SIF i front i det 31. minut. Et indkast fra Cramer fik Nicklas Helenius raget til sig og lagt bolden tilbage til Scheel. SIF-kanten ramte bolden med et rent vristspark, men Dannevang dykkede ned i bolden og afværgede. Det trak mere og mere op itl et SIF-mål.

Aabech-scoring før pausen
Det var dog Horsens, der sluttede halvlegen bedst med et par halve chancer og mest i boldbesiddelse. Hjemmeholdet kunne også gå til pausen på den scoring, Kim Aabech satte ind i halvlegens døende minutter. Andrë Bjerregaard brød på en omstilling igennem i SIF’s venstre forsvarsside og sendte en flad bold ind foran mål. Her dukkede Kim Aabech op og sendte den i nettet fra tæt hold. Nedtur for SIF, der ellers på de fleste parametre havde spillet en fin 1. halvleg.

Indledningen på 2. halvleg var også godkendt, men 10 minutter inde slog André Bjerregaard til med et hovedstød ved forreste stolpe. Et indkast var optakten og den korte variant overraskede tilsyneladende SIF-forsvaret. Nede med 0-2 var gode råd dyre, men blot to minutter senere gav Davit Skhirtladze SIFerne nyt håb med eftermiddagens mest urene spark. Et godt gennemført angreb med Martin Thomsen centrende ud til Mikkel Cramer på venstrekanten var optakten. Cramers indlæg gik til Skhirtladze, der forsøgte sig med en halvflugter. Bolden gik i jorden, men havde kraft nok til at springe over Dannevang og kline sig ind ved fjerneste stolpe til reducering 1-2. SIF’s første sæsonmål og nyt håb for holdet fra Søhøjlandet.

Det levede dog ikke særligt længe. I det 61. minut gik der god gedigen kluddermor i den i SIF-feltet efter hjørnespark. Emil Scheel kiksede en clearing, og i den forvirring, der opstod, dukkede Bubacarr Sanneh op tæt under mål og satte tåspidsen på.

Saksespark af Skhirtladze
Kampen var inde i en underholdende fase med masser af action foran målene. Fornyet spænding bragte Davit Skhirtladze ind i kampen minuttet efter 3-1 scoringen. Og hvilket mål. Med et saksespark midt i feltet scorede han sit og SIFs andet sæsonmål – en indianer-kamp hvor det kunne gå begge veje var i fuld gang. André Bjerregaard hamrede bolden på overliggeren i det næste angreb, og en serie hjørnespark truede med at bringe hjemmeholdet foran med to mål igen.

Med 20 minutter kom den nybagte far, Andreas Albers, på banen i stedet for Mikkel Vendelbo, der havde fået en hård medfart i en nærkamp. Skhirtladze trak ned på kanten, Emil Scheel gik ind centralt på midtbanen, og SIF havde nu næsten fire meter angrebstyngde i front.

Det blev dog Jens Martin Gammelby, der sikrede det ene point. På en fornem aflevering over en halv banelængde fra Emil Scheel slap Gammelby fri på højrekanten, trak ind i banen og fyrede kanonen af. Bolden sværede i nettet ved fjerneste stolpe til stor jubel for de fremmødte SIF-fans og SIF-bænken ved sidelinjen. 3-3 og et fint point at få med hjem fra Horsens.

SIF spiller igen på søndag, hvor Viborg FF kommer på besøg på Mascot Park. Der er kick-off kl. 13.00.

Alka Superliga, 5. spillerunde, lørdag den 13. august 2016 kl. 16.00 på CASA Arena:
AC Horsens – Silkeborg IF 3-3(1-0)
Mål: 1-0 Kim Aabech (44.), 2-0 André Bjerregaard (55.), 1-2 Davit Skhirtladze (57.), 3-1 Bubacarr Sanneh (61.), 3-2 Davit Skhirtladze (61.), 3-3 Jens Martin Gammelby (83.)
Tilskuere: 2.025
Advarsler: Mikkel Cramer, SIF.
AC Horsens (4-4-2): Nicklas Dannevang – Peter Nymann, Frederik Møller, Bubacarr Sanneh, Mikkel Jespersen 73.: Mads Bech) – Lasse Kryger, Delphin Tshiembe, Conor S. O’Brien, Hallur Hansson – André Bjerregaard, Kim Aabech (78.: Kjartan Finnbogason).
Cheftræner: Bo Henriksen
Silkeborg IF (4-4-2): Thomas Nørgaard – Jens Martin Gammelby, Dennis Flinta, Simon Jakobsen, Mikkel Cramer – Nicolaj Agger (81.: Emil Lyng), Martin Thomsen, Mikkel Vendelbo (71.: Andreas Albers), Emil Scheel – Davit Skhirtladze (90.: Frank Hansen), Nicklas Helenius.
Cheftræner: Peter Sørensen

• 1-0 Kim Aabech (44.)
  • 2-0 André Bjerregaard (55.)