5. marts 2017

Kyniske Silkeborg sejrede igen hjemme

Robert Skov og Andreas Albers scorede målene, da SIF søndag besejrede Randers FC med 2-0 på Mascot Park. Effektiviteten var forskellen på de to hold.

Der var effektiviteten til forskel, da Randers FC og Silkeborg IF tørnede sammen i Alka Superligaen 24. runde. Og heldigvis for SIF, så var det denne gang de røde, som viste stor skarphed foran mål.
Silkeborg IF tog imod Randers FC på en regnvejrsfyldt søndag eftermiddag på Mascot Park. Begge hold havde revanche til gode efter nederlag i Superligaen. På hjemmebanen i Silkeborg har SIF dog ganske godt fat i Superligaen, hvor det ikke er blevet til nederlag siden august måned.
Til kampen havde manager Peter Sørensen valgt frontduoen Helenius og Albers, som på kanten blev suppleret af Emil Scheel og Robert Skov.
Indledningen af kampen bar præg af to hold, som først og fremmest skulle finde sig til rette på det drivvåde underlag. Farligst var den tidligere SIF-spiller Marvin Pourie, som udover adskillige piftelyde fra Silkeborg-fansene også gjorde sig bemærket med et par gode aktioner i starten af kampen. Efter små ti minutter udløste det en kæmpe mulighed til tyskeren, som fangede Nørgaard på mellemhånd og med en dribling havde hele målet frit. Heldigvis sparkede Pourie en hård bold direkte ind i Dennis Flinta, som i mellemtiden havde placeret sig på stregen og reddede SIF.
Gæsterne fortsatte dominansen, og fem minutter senere var det igen Pourie, som kunne have sendt Randers foran, men et hovedstød midt i feltet endte lige i nævnerne på Thomas Nørgaard.

Effektive SIF
Men som oftest, når man ikke får udnyttet sine chancer, så slår modstanderne til  i den anden ende. Og således gik det også denne søndag eftermiddag, hvor Robert Skov i højre side sparker et frispark lavt ind imod det lille felt. Her dukker Andreas Albers op og skaber så meget forvirring at bolden stryger forbi samtlige spillere og ind i mål. På tv-billederne kunne det se ud som om, Andreas Albers fik hælen på, men dommeren indberettede frisparksskytte Skov som målscorer. En ufortjent, men dejlig føring til Silkeborg, som i denne sæson har for vane at komme foran på hjemmebane.
Øjeblikket er Marvin Pourie så igen på spil i den anden ende. Tyskeren ender i en én mod én duel med Thomas Nørgaard, som fornemt får viftet sparket på stolpen og ud til hjørnespark. En stor advarsel til Silkeborg og endnu en nedtur for Randers-angrebet, som inden dagens kamp havde gået målløse i fem Superligakampe i træk.
Og mon ikke kronjyderne for alvor tog sig til hovedet, da Silkeborg tre minutter efter bragte sig foran med 2-0. Målet kom efter en god aktion fra Gustav Dahl i venstresiden. Backen afdriblede en Randers-mand på kanten af feltet og sendte en bold på tværs. Her stod Andreas Albers tæt på baglinjen i en svær afslutningsposition, men fik alligevel dirigeret bolden forbi Halldorsson i Randers-målet, som ikke var i nærheden af at redde. En stærk scoring fra Albers, som i løbet af første halvleg fik bevist hvorfor, at Peter Sørensen også i fremtiden gør klogt i at starte med Silkeborgs nr. 9 fra start.
Resten af halvlegen forløb mere eller mindre gnidningsfrit for SIF, som kunne se Randers have bolden, uden dog at skabe det helt store.
11-4 hed skudstatistikken i gæsternes favør, mens skudene indenfor rammen begrænsede sig til 3-2.

Kontrolleret anden halvleg
Ingen af trænerne fandt anledning til ændringer til 2. halvleg, hvor gæsterne måtte formodes at komme med fuld udblæsning.
Efter ti minutters stilstand blev det for meget for Randers FCs cheftræner, som foretog en dobbelt udskiftning. Den noget mere offensive Nicolai Poulsen kom ind i stedet for Johnny Thomsen på højresiden for at sætte endnu mere tryk på SIF-defensiven.
Presset udeblev dog. Organisationen hos SIF var bundsolid, hvor specielt midtbanen med Moro og Skytte fik rigtig godt fat i Randers-holdet, som 25 minutter inde i anden halvleg kun var registreret for en enkelt afslutning efter pausen.
Silkeborg var i den anden ende dog heller ikke farlige, men med en 2-0 føring i lommen, så var det helt efter planen.
Efter 77 minutter skiftede Peter Sørensen så Rubio Rubin ind til sin hjemmebanedebut foran de 2409 fremmødte tilskuere. Ud gik Andreas Albers, som i anden halvleg sammen med resten af SIF-mandskabet mest havde haft fokus på det defensive arbejde.
Med seks minutter igen af kampen fik amerikaneren så muligheden for en perfekt hjemmebanedebut. Randers-keeperen halvklarede i første omgang et Helenius forsøg, bolden landede foran Rubin, som bare skulle prikke bolden i mål, men en Randers-spiller fik lige akkurat forhindret 3-0 målet.