26. august 2012

Fortjent pointdeling i Herning

Slaget om Midtjylland blev en tæt affære, hvor begge hold havde gode chancer. To mål blev det til – et i hver ende, og Silkeborg kunne derfor rejse hjem med point i bagagen. Til sidst var det lige ved SIF-sejr.

Det var rivalerne 40 kilometer mod vest, FCM, der ventede i Superligaens 7.spillerunde. Og efter at tågen fra hjemmeholdets fans’ røgbomber havde lagt sig, fløjtede dagens dommer, Jakob Kehlet, lokalderbyet i gang.
Kampen startede med en god FCM-aktion, hvor FCM’s nye angriber, den tidligere Superliga-topscorer, Morten ‘Duncan’ Rasmussen, allerede efter et minut var tæt på at nå højest på et indlæg fra højresiden. Lasse Heinze i målet viste klassen og boksede bolden væk lige for næsen af ‘Duncan’. Herefter overtog Silkeborg taktstokken og havde et par gode forsøg. Dennis Flinta forsøgte sig med hovedet efter hjørne, og Kasper Risgård havde et godt skud, som gik lige over overliggeren. Silkeborg-mandskabet var tændte og klar fra start.

Silkeborgs gode start til trods, var det desværre FCM, der i det 15.minut kom først på måltavlen. Efter en del tummult i Silkeborg-feltet, hvor bolden røg frem og tilbage mellem FCM- og SIF-fødder, endte læderet foran Danny Olsen, der slog en hård bold tæt under mål. Her ramte kuglen uheldigvis Jesper Mikkelsens støtteben og strøg lige forbi Heinze i Silkeborg-målet.

Efter målet var både FCM og Silkeborg nærgående. Mads Albæk havde et skud på overliggeren, og Jesper Bech havde en god afslutning efter en fiks frisparkskombination foran FCM’s målfelt.

Udligningen var meget tæt på efter 41 minutter. En god bold fra Christian Holst sendte Runsewe af sted i højresiden. Silkeborgs hurtige kanstspiller slog et præcist indlæg ind mod Marvin Pourié, der med et flyvende hovedstød var tæt på overliste Lössl i FCM-målet. Desværre kom FCM-keeperen på tværs og fik afværget, hvorfor Silkeborg måtte gå til pause bagud med 1-0.

Herningenserne startede bedst efter teen og havde et par pågående forsøg ved Igboun og Hassan. Men rigtig farligt blev det dog ikke.

Så kom det pointgivende mål

Det gjorde til gengæld efter 62. minutter. Christian Holst sendte, hvad der lignede en umulig bold, i dybden. Silkeborgs spydspids Marvin Pourié jagtede den dybe stikning, og det gav pote. Lössl i FCM målet afventede for længe, og Marvin kunne med en lang tå prikke bolden udenom keeperen og og løbe de sidste meter frem og prikke bolden i det tomme mål. En forløsende udligning for det hårdt prøvede SIF-mandskab.

… og sejren var lige ved og næsten

Blot fem minutter efter scoringen var Runsewe tæt på at bringe Silkeborg foran. Et godt indlæg fra Christopher Poulsen i venstresiden røg helt på tværs til Runsewe, som via en FCM-forsvarer hamrede bolden på stolpen.

Kampen var nu for alvor åbnet, og der var chancer i begge ender. Og i det 87. minut var først Jesper Mikkelsen efter et frispark og Frank Hansen på returen tæt på at score for SIF. Ingen yderligere mål blev det til, og kampen endte med en pointdeling på 1-1.

De foregående kampes manglende point taget i betragtning, var det mere end bare en halv sejr for Silkeborg-holdet, der nu helt bogstaveligt har fået vendt timen af pointløse kampe. Den første september er der dømt klassiker på Mascot Park, for der skal AGF på besøg, og så er det ikke kampen om Midtjylland, men derimod kampen om Østjylland, det gælder.

• 1-0 Jesper Mikkelsen (15. selvmål)
  • 1-1 Marvin Pourié (62.).