3. april 2011

Et mandfolkepoint mod Brøndby

Christian Holst scorede kort før tid til resultatet 2-2, da Silkeborg IF søndag mødte Brøndby – og dermed fik de røde helte fuldt fortjent point med hjem trods over en time i undertal på Brøndby Stadion.

Cheftræner Troels Bech havde valgt følgende elleve fra start i søndagens Superligakamp på udebane mod Brøndby IF:

På mål Lasse Heinze med et forsvar foran sig, der bestod af højrebacken Dennis Flinta og Christopher Poulsen modsat, mens Simon Jakobsen og Thorbjørn Holst Rasmussen tog sig af midterforsvaret.

Midtbanen havde Martin Svensson på højrekant, anfører Henrik "Tømrer" Pedersen på venstre og Frank Hansen og Martin Ørnskov centralt. Hængende angriber var Christian Holst bag spydspidsen Kaimar Saag.

Aktiv start
Begge hold ville tydeligvis frem ad banen i kampens indledning.

Brøndby godt hjulpet på vej af et energisk hjemmepublikum, mens gæsterne angreb med en god indbyrdes statistik i ryggen.

Der var således fart over spillet, og begge hold forsøgte at bringe sig hurtigt frem på banen.

Hurtig Brøndby-føring
Efter blot fem minutter kom så kampens første chance. Et sideskift fra hjemmeholdet endte på kanten, hvorefter der blev spillet en flot bold ind centralt foran Simon Jakobsen, der ikke fik fat i Mathias Gehrt – og den unge BIFer kunne bringe hjemmeholdet foran meget tidligt i kampen, da hans skud strejfede Thorbjørn Holst Rasmussen og dermed overlistede Lasse Heinze.

Få minutter efter fulgte endnu en stor Brøndby-chance, da Dennis Flinta mistede bolden til Michael Krohn-Dehli, der fangede et forsvar i stor ubalance, men Daniel Wass måtte se sin afslutning reddet af en kvik Lasse Heinze.

Nicolaj Agger fik kort efter også en stor chance, da han fra en meget udækket position forsøgte med en flad afslutning i det fjerneste hjørne, men Lasse Heinze var igen opmærksom og holdt SIFerne inde i kampen. Der var i hvert fald nok at se til for silkeborgenserne i de første ti minutter, hvor hjemmeholdet var aggressivt i deres pres – og gode til at holde fast i bolden.

Stor Martin Svensson-chance
SIFerne kom langsomt længere frem på banen, og via kanterne fik gæsterne etableret en rigtig stor chance. Et lille kvikt kombinationsspil gav muligheden for et hårdt slået indlæg, der i første omgang blev afværget – men den efterfølgende nedfaldsbold landede til en flugter til Martin Svensson, der med favoritbenet desværre sparkede lige på hjemmeholdets målmand. En kæmpe chance, der burde have kastet en udligning af sig.

Silkeborg IF fik herefter bedre fat i det etablerede spil, og formåede at afværge de farlige omstillinger ved hurtigt at opsnappe bolden, og holde spillet højt på banen. Brøndby var dog ikke ufarlige i den anden ende, og specielt målscorer Mathias Gehrt var med i rigtigt mange fine aktioner for det blå-gule hjemmehold.

Kantspillet var stadig et godt våben for SIFerne, og en Christian Holst-aflevering var lige ved at give Kaimar Saag en stor mulighed, men bolden blev viftet væk for næsen af esteren. I det hele taget var kampens første tyve minutter præget af offensivt spil og chancer til begge hold – flest til Brøndby, der heldigvis ikke var kyniske nok til at omsætte det til flere scoringer.

Silkeborg IF kom længere frem på banen, og det udmøntede sig i flere hjørnespark.

Efter 23 minutter var hjemmeholdet ved at blive fanget i en omstilling på eget felt, da et hjørnespark ellers var afværget, men lidt for nonchalant pasningsspil betød et boldtab, og Christian Holst kunne afslutte frit – desværre lige på Stephan Andersen.

Kaimar Saag til 1-1!!!
SIFerne fik i det 25. minut spillet bolden ind foran Brøndbys forsvar, hvorfra Martin Svensson spillede videre til kanten, hvor anfører Henrik "Tømrer" Pedersen serverede et perfekt indlæg til bageste stolpe. Da forsvaret ikke var kommet på plads, kunne Kaimar Saag umarkeret flugte bolden i nettet til flot udligning. Et resultat af et flot opspil, hvor SIFerne havde formået at fastholde spillet højt – og ikke overraskende via kantspillet kom frem til en chance.

Kampen ændrede nu en smule karakter, idet Silkeborg IF stod markant bedre i kæderne og gjorde det svært for hjemmeholdet at finde de afgørende rum. Det gav sig udslag i flere nærmest uprovokerede fejl fra Brøndby, og SIFerne virkede til at have et mentalt overtag.

Silkeborg IF fik presset spillet længere op på banen, selv når hjemmeholdet havde bolden. Det betød, at BIF enten måtte spille bagspil eller slå lange bolde, som SIFerne ikke havde problemer med.

Rødt kort til Martin Ørnskov?! – og 2-1 til Brøndby
Det var lige indtil en enkelt lang fremlægning blev fastholdt i BIF-angrebet, og Nicolaj Agger og Mathias Gehrt fik spillet sig igennem SIF-forsvaret.

Her kom Martin Ørnskov glidende og fjernede benene på Nicolaj Agger – og straffespark blev dømt korrekt. Men uha for SIF; Martin Ørnskov blev endda præsenteret for det røde kort og dermed udvist fra resten af kampen!

Michael Krohn-Dehli viste mandsmod og scorede efterfølgende sikkert til 2-1. Øv for SIF, der havde spillet en rigtig god periode i det foregående kvarter.

Kæmpe chance til Christopher Poulsen
Kort efter strøg et hjørnespark fra Christian Holst til bageste stang, hvor Simon Jakobsen fik spillet på tværs til Christopher Poulsen, der hamrede bolden lige over målet. Igen et hjørnespark, der blev målfarligt for SIF – og endda på et tidspunkt, hvor SIFerne med en spiller i undertal fik presset spillet højt op på banen igen.

Det var dog med en god portion opmærksomhed på Brøndbys omstillinger, der var meget giftige, idet Brøndby kom hurtigt frem – og med mange folk. I første halvlegs slutfase fik SIFerne igen etableret et godt spil på Brøndbys halvdel, og det var egentligt kendetegnende, at spillet både fulgte hjemmeholdets og gæsternes præmisser skiftevis.

Anden halvleg savet i gang
Simon Jakobsen var tændt fra starten af anden halvleg og bremsede voldsomt en BIFer efter få sekunder. Det efterfølgende frispark fra Daniel Wass blev dog sikkert reddet af Lasse Heinze. Så var kampen ligesom i gang igen, efter en pause der virkede – i hvert fald tilskuermæssigt – fuldstændigt unødvendig, idet kampen var så attraktiv, at den ikke burde afbrydes.

Thomas Hansen var i pausen blevet skiftet ind i stedet for Martin Svensson og overtog pladsen på højre midtbane. Det virkede til at give et bedre jerngreb i Brøndbys venstre side, og SIFerne indledte anden halvleg med at være i fin boldbesiddelse til trods for, at holdet var i undertal.

Silkeborg IF kom stadig fint igennem på kanterne, og Dennis Flinta fik en halvstor chance på en tværbold. På det efterfølgende hjørnespark var Thorbjørn Holst Rasmussen tæt på med et hovedstød fra en fri position, og det lignede, at SIFerne skulle bruge standardsituationer til at bringe sig til en scoring.

Velkommen tilbage, Jesper Bech!
Efter 63 minutters spil forlod anfører Henrik "Tømrer" Pedersen banen til fordel for Jesper Bech, der nu for første gang siden sin ankeloperation fik Superligaminutter i benene.

Anførerbindet blev samtidigt overdraget til Frank Hansen.

Indskiftningen var tiltrængt idet hjemmeholdet i denne periode havde sat sig godt og grundigt på spillet, hvor SIFerne faktisk stod med alt disponibelt mandskab på egen halvdel.

Offsider med tvivl
Jesper Bech var med i en flot aktion, der helt ukorrekt blev for fløjtet offside.

En glimrende førstegangsaflevering fra teknikeren fandt en helt fri Kaimar Saag, der dog kiksede totalt og sparkede over mål – mens der altså fejlagtigt blev fløjtet for offside af dommer Anders Hermansen.

Kort efter var det så Brøndby, der blev dømt offside imod i en lignende situation, hvor Silkeborg IF-forsvaret stod meget højt. Det var en af de ting, som cheftræner Troels Bech tvang ind i bagkæden for at presse spillet længere frem på banen.

Jesper Bech tæt på
13 minutter før tid kom Jesper Bech helt fri på kanten af feltet, og foran sig havde han kun målmand Stephan Andersen. Et lille træk til højre inden afslutningen – men øv! Så kom en Brøndby-forsvarer springende til og blokerede afslutningen. Dér kunne Jesper Bech på bedste Messias-vis have scoret for Silkeborg IF.

Kaimar Saag blev ved med at arbejde energisk og tvang hjemmeholdets forsvar på arbejde små ti minutter før tid. SIFerne pressede mere og mere på hen mod kampens slutning, og det lignede, at et af holdene ville score en gang mere; SIF efter gode og lange angreb, eller BIF på en giftig omstilling.

Christian Holst til 2-2!!!!!
Og i kampens sidste ordinære minut lykkedes det så for SIF at få den fortjente udligning.

Et indlæg fra Thomas Hansen i højresiden blev elegant modtaget og spillet videre af Kaimar Saag til dybdeløbende Christian Holst, der befandt sig alene med Stephan Andersen. Dansk-færingen svigtede ikke og scorede flot til 2-2 med et drøn!

Målet kom netop efter en periode, hvor SIF havde bragt spillet højt op på banen – og undgået scoringer imod på omstillinger. Dermed kunne Silkeborg IF fuldt fortjent rejse hjem fra Brøndby Stadion med et point, der kom i hus efter en dristig mandfolkeindsats!

Næste kamp for Silkeborg IF bliver lørdag 9. april kl. 17.00 på Silkeborg Stadion mod FC Midtjylland.