5. september 2018

Plaffeministeren sparkede SIF igang

Med sit første mål for SIF satte Ronnie Schwartz gang i SIF onsdag aften, da Brabrand blev slået 3-2 i Sydbank Pokalen.

Der skulle gå en halvleg, inden SIF for alvor kom igang i onsdagens pokalkamp mod Brabrand. Det var på mange måder pænt og nydeligt i de første 45 minutter, men der skulle en Plaffeminister til for alvor at gøre SIF farlig. Syv minutter inde i 2. halvleg slog Ronnie Schwartz til for første gang i SIF-trøjen med en klinisk afslutning. Magnus Mattsson gjorde det kort efter til 2-0. Med et reduceringsmål 20 ninutter før tid skabte Brabrand spænding om udfaldet, men SIF kørte sejren hjem og Jeppe Okkels gjorde SIF definitivt klar til 3. runde i Sydbank Pokalen med sin scoring til 3-1 i sidste minut.

Michael Hansen havde valgt en lidt alternativ opstilling i forhold til de seneste kampe i NordicBet Ligaen. Simon Jakobsen var valgt i det centrale forsvar, på backerne havde Valance Nambishi og Stephan Petersen fået valg, og Ibrahim Moro var placeret på den centrale midtbane sammen med Mads Emil Madsen. Marc Rochester havde også fået starttilladelse, og i front fik Ronnie Schwartz sin første start 11’er.

SIF tog initiativet
Ikke overraskende var det SIF, der var mest på bolden imod det lokale 2. divisionshold. Et par frispark, som Magnus Mattsson sendte i muren, blev det til, og første store chance kom i det 12. minut efter gode kombinationer mellem Mads Emil Madsen og Ronnie Schwartz. Det bragte Magnus Mattsson frem til en skudchance, men han gik for dybt i bolden, så den gik over mål. Kort efter var det Marc Rochester, der kom på skudhold, men hans flade afslutning savnede fart og blev samlet op af Daniel Vinjegaard i Brabrand-målet.

SIF sad på det hele og producerede kontinuerligt chancer. Et godt angreb med en lang Moro-aflevering til Stephan Petersen i eksprestogs-fart i højre side, gav Ronnie Schwartz en hovedstødschance, hvor bolden gik lige forbi den ene stolpe. Det var i det 21. minut. I de følgende minutter kom Brabrand længere frem på banen uden at det dog blev til store chancer. Jeppe Okkels stod bag et godt gennembrud efter en god halv time, men hans afslutning savnede snert.

Okkels bag fint forsøg
Halvlegens bedste forsøg stod Jeppe Okkels også bag, da han fem minutter før pausen afsluttede en hurtig SIF-omstilling med et godt og resolut skud, der gik lige over mål.

Syv minutter inde i 2. halvleg kom forløsningen for SIF og klubbens nye angriber, Ronnie Schwartz. En præcis stikning fra Mads Emil Madsen kilede sig klinisk dybt ind i Brabrands forsvar, hvor Ronnie Schwartz modtog bolden, vendte rundt og hamrede en strakt vrist på læderet, så bolden strøg i nettet til en fortjent SIF-føring på 1-0.

Mattsson til 2-0
Nu var SIF for alvor igang. Jeppe Okkels havde kort efter en friløber, han brændte, og blot tre minutter efter føringsmålet gjorde Magnus Mattsson det til 2-0,da han sparkede efter en god aflevering fra Mads Emil Madsen. Der stod nu SIF over det hele på kampen, og føringen kunne være blevet udbygget uden at det havde udløst indvendinger.

Men i stedet for 3-0 åd Brabrand sig tilbage i kampen og fik reduceret til 2-1 med 20 minutter igen. Malte Boesen dukkede op ved bageste stolpe og headede bolden i nettet efter løst forsvarsspil af SIF. Det var tæt på 2-2 i de døende minutter, men Ronnie Schwartz – af alle – fik clearet på stregen, og Jeppe Okkels satte trumf på SIF-sejren med målet til 3-1 i sidste minut. Brabrand reducerede til aller sidst, men det rokkede ikke ved, at SIF er klar til 3. runde af Sydbank Pokalen.

Sydbank Pokalen, onsdag 5. september kl. 17.15 på Brabrand Stadion:
Brabrand IF – Silkeborg IF 2-3 (0-0)
Mål: 0-1 Ronnie Schwartz (52.), 0-2 Magnus Mattsson (55.), 1-2 Malte Boesen (69.), 1-3 Jeppe Okkels (90.), 2-3 Frederik Poulsen (90.)
Advarsler: Jesper Brinck, Brabrand, Ronnie Schwartz, SIF.
Tilskuere:
Braband IF (4-4-2): Daniel Vinjegaard – Michael Pedersen, Jesper Brinck, Daniel Lundholm, Malte Færge Nielsen – Malte Boesen, Jacob Linnet (58.: Marcus Jørgensen) , Simon Riis, Tobias Olesen – Issa Kharoub (73.: Frederik Poulsen), Anton Søjberg (58.: Lasse Møberg).
Cheftræner: Tom Søjberg.
Silkeborg IF (4-4-1-1): Peter Friis – Stephan Petersen (73.: Shkodran Maholli), Simon Jakobsen, Anders Hagelskjær, Valance Nambishi (46.: Svenn Crone) – Marc Rochester, Ibrahim Moro, Mads Emil Madsen, Jeppe Okkels – Magnus Mattsson – Ronnie Schwartz (90.: Alex).
Cheftræner: Michael Hansen.