2. marts 2023

Jesper Mikkelsen bliver U16-landstræner

Silkeborg IFs U19 Liga-cheftræner Jesper Mikkelsen er blevet ansat som ny U16-landstræner hos DBU. Han gør dog sæsonen færdig på JYSK park, hvor også U14-holdet skifter træner.

U16-landstræner Kenneth Weber er blevet rykket ind som ny assistenttræner på U21-landsholdet, og dermed har DBU været på udkig efter en ny til posten. Han er fundet i Silkeborg IF, hvor U19-cheftræner Jesper Mikkelsen har takket ja til den nye opgave i nationens tjeneste.

– Jeg har haft en rigtig god tid i Silkeborg, først som spiller og siden som træner, og nu ser jeg frem til en ny opgave hos DBU. Jeg glæder mig da helt vildt til at starte, og det er en stor mulighed for mig, siger Jesper Mikkelsen, der indstillede sin aktive karriere i februar 2015 og blandt andet opnåede 112 førsteholdskampe i SIF og et fransk eventyr i Troyes FC. Han overtog i 2015/16 tøjlerne for SIFs U17 elitehold, inden han fra sæsonen 2019/20 overtog klubbens ældste ungdomshold U19 elite – i øvrigt efter, at han året forinden havde ført U17-holdet frem til sølvmedaljer i U17 Ligaen.

Jesper Mikkelsen tiltræder på fuld tid sin nye stilling pr. 1. juni, men efter god dialog med DBU er det aftalt, at han kan deltage i diverse samlinger i DBU-regi i foråret, mens han gør sæsonen færdig for U19 Liga-holdet, hvor SIF indtager en øjeblikkelig tredjeplads. SIF er allerede i gang med at afsøge markedet for en ny U19-cheftræner.

Også på U14-holdet skiftes der ud, idet Peder Henriksen er tiltrådt i en ny rolle uden for fodboldbranchen. Han afløses af Kasper Christensen, der bliver ny U14-cheftræner.

– Kasper kommer fra egne rækker og har tidligere været træner for forskellige hold på SIF Fodboldskolen (U10-U12). Derudover var Kasper assistent på U14 og har været med i det arbejde, som er lavet med det nuværende hold. Kasper har stadig assistent-trænerne Christian Duus og Søren Dal med sig – og derudover er børneudviklingstræner Nicolaj Bækgaard også en del af holdet, så det bliver fortsat med en stærk trænerbesætning, siger talentchef Peter ”PC” Hansen og fortsætter.

– Vi siger stor tak for indsatsen til både Jesper Mikkelsen og Peder Henriksen, som nu skifter til nye udfordringer. Jesper har haft stor indflydelse på vores miljø, idet han i starten at trænergerningen kunne dele ud af sine erfaringer som spiller og sidenhen ved en stærk trænerfaglighed. For Peders vedkommende har det været vanskeligt at få tingene til at hænge sammen efter et skifte i det civile job, og vi sender også ham videre med en stor tak for de gode indsatser, slutter ”PC”.

 

 

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 26.05. kl. 17.00
Scroll til toppen