Michael Larsen

Michael Larsen

 

Den tidligere topspiller Michael Larsen vendte i april 2008 tilbage til SIF som fysioterapeut.

Allerede under sin uddannelse til fysioterapeut blev Michael Larsen i sæsonen 2005/2006 deltidsansat i SIF, og efter endt uddannelse og en afstikker til Randers FC var han fra april 2008 igen klar til at tørne ud på Søholt.

Michael Larsen blev gennem sine 10 år som spiller i SIF en af de mest rutinerede kræfter på holdet og samtidig anfører i en længere periode. Han var en ganske anvendelig spiller, der dækkede de fleste defensive positioner på holdet. Favoritpositionen var dog i midterforsvaret, hvor Michael Larsen også spillede i 1993/94, da SIF blev danske mestre.

Michael Larsen var gennem hele sin karriere ganske hårdt ramt af skader. Netop som han stod overfor at etablere sig på det danske A-landshold i 1993/94 blev han ramt af en nærmest endeløs række af skader, som også holdt ham udenfor SIFs hold i alt for lange perioder. Alligevel nåede forsvareren med sin egen slagsang “Én Michael Larsen” at spille 269 kampe for SIF.

Michael Larsen blev i 1992 hentet til SIF fra B1913. Det var den daværende SIF-træner Viggo Jensen, som havde fået øje på det fynske forsvarstalent. Viggo Jensen var på dette tidspunkt også ansvarlig for det danske OL-hold, som kvalificerede sig til OL i Barcelona 1992. Her deltog Michael Larsen i to ud af Danmarks tre kampe.

I en kamp i Odense i 1994 pådrog Michael Larsen sig en nærmest historisk udvisning, idet han fik marchordre efter mindre end et minuts spil.

Larsen var en dygtig straffesparkskytte, hvilket blandt andet er årsagen til, at Larsen på trods af sin position i forsvaret fik scoret 25 gange for SIF. Hans seneste scoring for SIF kom i UEFA Cup kampen mod spanske Real Zaragoza på Silkeborg Stadion.

Michael Larsen er noteret for to A-landskampe. Den ene var en VM-kvalifikationskamp mod Albanien i Parken, og den anden var i en kamp mellem de danske europamestre og de sydamerikanske mestre fra Argentina. Her kom Larsen ind i slutminutterne. Begge kampe blev spillet i 1993.

NationalitetDanmark
StillingFysioterapeut
Født16.10.1969
Tidligere klubberSom Spiller: Fraugde, B1913, Silkeborg IF Som Fysioterapeut: Silkeborg IF, Randers FC
Kampe for SIF269
Antal mål for SIF25
Debut for SIF22. marts 1992: SIF-Brøndby 1-1
Antal landskampe0
Scroll til toppen