17. marts 2023

Historisk rekordresultat i SIF

For ottende år i træk fremviser Silkeborg IF Invest A/S sorte tal, men regnskabsåret 2022 sprænger samtidig alle rekorder for omsætning og overskud.

En omsætning på 172,6 millioner kroner, et resultat før skat på 106,4 millioner kroner, et resultat efter skat på 82,9 millioner kroner og en egenkapital på 315,8 millioner kroner. Dét er facit efter et rekordernes regnskabsår 2022 i Silkeborg IF Invest A/S.

– Vi rutter normalt ikke med superlativerne i vores finansielle udmeldinger, og der skal en del til, før vi kalder vores resultat for ”meget tilfredsstillende”. Det kan dog ikke være anderledes i forhold til regnskabsåret 2022, hvor vi realiserede et historisk rekordresultat, fastslår administrerende direktør Kent Madsen.

Resultatet skyldes en kombination af flere elementer, hvor både rekordsalg af spillere, deltagelse i europæisk gruppespil og en kursgevinst ved konvertering af realkreditlån på Papirfabrikken alle har trukket resultatet i vejret. Alle tre forretningsben – Fodbold, Ejendomme samt Hotel & Konference – har givet sorte tal på bundlinjen i regnskabsåret.

– Der er i forhold til både fodbold- og ejendomssegmentet tale om nogle enkeltstående begivenheder, som hver især har bidraget særdeles positivt til resultatet. I fodboldforretningen har vi realiseret flere rekordsalg, vi erobrede de første medaljer i 21 år, og vi kvalificerede os til europæisk gruppespil, hvor vi ud over meget store oplevelser også fik en god økonomi ud af deltagelsen. Vi satte en all time-rekord for tilskuergennemsnittet, og vi glæder os over en flot tilstrømning af nye og fastholdelse af stort set alle sponsorer, mens også TV-indtægterne er på et helt nyt niveau, forklarer Kent Madsen og fortsætter.

– Ejendomssegmentet har igen realiseret en stabil og stærk indtjening til koncernen med et resultat på hele 43,3 millioner kroner, hvilket ud over den almindelige drift med fuld udlejning blev positivt påvirket af en kursgevinst ved konvertering af realkreditlån. Koncernen har således i 2022 omlagt den hidtidige bankgæld til realkreditgæld, og der er pr. balancedagen ikke længere bankbelåning, konstaterer Kent Madsen.

Nøgletal 2022 2021
Årets resultat (før skat) 106,4 mio. kr. 13,9 mio. kr.
Omsætning 172,6 mio. kr. 94,6 mio. kr.
Egenkapital 315,8 mio. kr. 232,9 mio. kr.

Silkeborg IF Invest A/S forventer et resultat for 2023 før eventuel dagsværdiregulering af investeringsejendomme og før skat i intervallet 0–10 millioner kroner.

 

 

 

 

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.07. kl. 14.00
Scroll til toppen