21. november 2017

HIK ordnet i andet forsøg

Denne gang kunne ABBA ikke stoppe SIF. Tirsdag aften blev det til en sejr på 3-0 i DBU Pokalens 3. runde, og dermed kunne SIF omsider booke billetten til 4. rundekampen mod Lyngby. Robert Skov gjorde det til 1-0, da han i to forsøg scorede på straffespark efter en times spil og Davit Skhirtladze øgede til 2-0 på godt oplæg af Jeppe Okkels og Mikkel Vendebo sørgede for 3-0.

I forhold til seneste superligakamp i Aarhus havde Peter Sørensen foretaget enkelte ændringer. På mål stod Peter Friis Jensen, på den centrale, defensive midtbane varetog Mikkel Vendelbo og Casper Sloth opgaven, og på venstrekanten havde Jeppe Okkels fået startplads.

Med reference til straffesparkskonkurrencen afviklet efter forkerte regler i det første møde mellem de to klubber, løb spillerne på banen til tonerne af Abba’s “The winnter takes it all,” og selv om man i SIF-lejren havde haft svært ved at se komikken i omkampen, måtte der trækkes på smilebåndet af ironien i indløbssangen. På grund af HIK’s protest, stod de to hold igen overfor hinanden i DBU Pokalens 3. runde, og på trods af SIF’s anke over afgørensen var der ikke noget at gøre: Spillerbussen ¨måtte endnu en tur til Gentofte.

Og så stod de to hold på kunstgræsset igen. Første chance på den iskolde aften i Gentofte tilfaldt Gustaf Nilsson, der blev stukket fri i dybden, men måtte se HIK-keeper Esben  Hansen parere hans skud. Robert Skov bød ind med et frisparks-forsøg lige forbi mål og et hovdstød i favnen på HIK’s målmand efter et kvarter, men ellers måtte SIF’s indledning på kampen betegnes som forsigtig.

Tung SIF-overtag
SIF-dominansen blev gradvist udbygget, og der kom chancer. På godt forarbejde af Jeppe Okkels headede Gustaf Nilsson lige forbi, Jeppe Okkels blev sat godt op af Casper Sloth, men halvkiksede sit indersidespark, Robert Skov manglede det sidste i et gennembrud efter fripark og havde også et godt skudforsøg, som Esben Madsen måtte parere, men alligevel stod der 0-0 på måltavlen da 1. halvleg var forbi.

2. halvleg startede, som 1. sluttede med SIF på bolden konstant. De til lejligheden grønklædte gæster kom da også til chancer, den største i halvlegens indledning til Jens Martin Gammelby, som sparkede over mål i fri position.

Hovedstødschance til Nilsson
Jeppe Okkels spillede sin chance og stod for god dynamik i SIF’s venstre side, og et af de hjørnespark, han tilkæmpede sig, gav kampens hidtil største chance i det 57. minut, hvor Gustaf Nilsson fik en hovedstødschance tæt under mål, men i fri position fik dårligt træf på bolden, så Esben Madsen kunne redde.

Samme Okkels fik en endnu større chance tre minutter senere, da han fik frit løb mod mål på Davit Skhirtladzes aflevering. Okkels brændte, men det trak op til SIF-mål.

Skov til 1-0 i to forsøg
Det kom minuttet efter, da der blev begået straffespark på Gustaf Nilsson. Robert Skov skulle bruge to forsøg på sin scoring fra 11 meter pletten, idet Esben Madsen parerede det første, men 1-0 blev det. Sæsonens mest fortjente føring til SIF.

Og nu stod der om  muligt endnu mere SIF på det hele. Mikkel Vendelbo skød godt, men Esben Madsen reddede til  hjørnespark, og på det var både Simon Jakobsen og Gustaf Nilsson tæt på at heade SIF yderligere foran.

Okkels og Skhirtladze til 2-0
Målet til 2-0 efter 71. minut blev sat op af Jeppe Okkels, der elegant gled igennem i venstre side og sendte bolden ind foran mål til Davit Skhirtladze. Georgieren skulle blot sætte indersiden på og takkede da også Okkels for oplægget.

Det blev 3-0 ved Mikkel Vendelbo, der sammen med Robert Skov stjal bolden midt på HIK’s banehalvdel og gik direkte mod mål, hvor han udplacerede HIK’s keeper.

Færdigt arbejde, SIF møder Lyngby i 4. runde på JYSK park i en kamp, der formentlig spilles en hverdagsaften inden julepausen. Hold øje med SIF’s hjemmeside for endeligt tidspunkt, der forventes offentliggjort en af de  nærmeste dage.

På søndag er SIF tilbage i Alka Suprligaen, hvor Brøndby kommer på besøg. Der er kampstart kl. 18.00 og billet kan købes her.

Kampen i tal:
DBU Pokalen, 3. runde, tirsdag 21. november kl. 17.55 på Gentofte Stadion (ny kamp):
HIK – Silkeborg IF
Mål: 0-1 Robert Skov (str., 61.), 0-2 Davit Skhirtladze (71.), 0-3 Mikkel Vendelbo (78.)
Advarsler:
Tilskuere:
HIK (4-4-2): Esben Madsen – Ahmed Iljazovki, Kristoffer Wichmann, Christian Groth Møller, Mathias Mejer Knudsen – Gustav Therkildsen, Martin Andersen, Mathias Larsen, Carl Lange – Mathias Olsen, Jonathan Nielsen.
Cheftræner: Peter Feher.
Silkeborg IF (4-2-3-1): Peter Friis Jensen – Jens Martin Gammelby, Tobias Salquist, Simon Jakobsen, Gregor Sikosek – Casper Sloth (86.: Magnus Mattsson), Mikkel Vendelbo – Robert Skov, Davit Skhirtladze, Jeppe Okkels (87.: Stepphan Petersen) – Gustaf Nilsson (65.: Sammy Skytte).
Manager: Peter Sørensen.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Mandag d. 15.04. kl. 19.00
Scroll til toppen