10. september 2021

Fortjent point i Brøndby

Silkeborg IF hentede fredag aften et fortjent point på Brøndby Stadion. Mark Brink stod for føringsmålet, inden Brøndby udlignede

Et velbesøgt Brøndby Stadion stod på menuen for Søhøjlandets Helte denne fredag aften i september, hvor tusmørket havde sænket sig over den københavnske vestegn.

SIFs cheftræner Kent Nielsen havde sat sit hold med tre ændringer i forhold til den seneste Superliga-kamp mod Randers FC, så der var comeback i startopstillingen til Gustav Dahl, Andreas Oggesen og Joel Felix.

SIF fik udmærket fat i kampen fra start og var ved at spille sig igennem efter blot et par minutters spil. Det samme var Brøndby tre minutter senere, men altså ingen reelle afslutninger i kampens indledning.

Efterhånden fik Brøndby tiltvunget sig mere og mere overtag, og de rød-hvide gæster var ikke meget på bolden i den følgende periode. De forsvarende danmarksmestre fik sneget sig til enkelte forsøg, men der var ingen rigtig fare på færde.

Brink på tavlen – SIF i front!
Kampens første rigtige chance stod SIF for efter et kvarter. Stefán Teitur Thórdarson drev bolden godt frem og fandt Rasmus Carstensen, der afsluttede hårdt – men Mads Hermansen klarede fra kort afstand. To minutter senere var det så Andreas Oggesen, der testede den unge Brøndby-keeper, men uden held.

Godt at se SIF finde sig lidt bedre til rette i kampen med et par fremvisninger af det gode pasningsspil, som der ikke havde været meget af i kampens indledning.

Men efter 19 minutter kom SIF så i front. Mark Brink spillede en fin bande med Nicolai Vallys og var pludselig alene igennem – og med en flad højrepote sendte han bolden i nettet og serverede et ordentligt hold kæft-bolsje til Sydsiden: 1-0 til SIF! Det var Mark Brinks andet mål for SIF i kamp nummer 50.

Nu var det pludselig de medrejsende SIFere, der kunne høres på Brøndby Stadion – i hvert fald lige indtil de blev overdøvet af en piftende Sydsiden-tribune, der bestemt ikke virkede tilfreds med at være bagud mod oprykkerne fra Søhøjlandet.

Uheldig udligning
I det 25. minut kom Brøndby så frem til en stor chance, da Mikael Uhre blev sendt i dybden og rundede Joel Felix – men Nicolai Larsen reddede flot for gæsterne.

Brøndby forsøgte at mase mere på i denne fase, men efter den lidt shaky start og ikke mindst føringsmålet så SIF mere og mere komfortable ud på det lækre græstæppe.

Alligevel fik Morten Frendrup sendt et godt skud afsted efter 35 minutter – Nicolai Larsen så ud til at have godt styr på kuglen, der dog alligevel snittede toppen af overliggeren.

I det 39. minut kom udligningen så. Simon Hedlund sparkede på mål, og bolden ramte uheldigvis for SIF Joel Felix på sin vej – og snød dermed en chanceløs Nicolai Larsen i SIF-buret. 1-1 på Brøndby Stadion med en god håndfuld minutter til pausen.

Lumsk frispark
Nicklas Helenius fik anden halvlegs første mulighed, da han sendte et lumsk sparket frispark mod målet, men Mads Hermansen fik reddet det sjuttende forsøg til hjørnespark.

Ti minutter senere forsøgte Nicklas Helenius sig på endnu et farligt frispark, og i det 59. minut var det så Rasmus Carstensens tur til at prøve lykken med et spark fra distancen.

SIF kom altså rigtig godt ud til anden halvleg og fik mere og mere boldbesiddelse, mens Brøndby famlede lidt med opspillet.

Efter en god time fik hjemmeholdet dog etableret et pres på gæsternes mål, og det blev til en triple-chance, som dog ikke blev rigtig farlig.

Dobbelt-debut
Med en lille halv time igen sendte Kent Nielsen to SIF-debutanter på banen, da både Søren Tengstedt og Robert Gojani blev sendt i aktion i stedet for Andreas Oggesen og Nicklas Helenius.

Med tyve minutter igen brød Gustav Dahl igennem i vestresiden og centrede på tværs til Søren Tengstedt, men bolden lå lidt for langt bagude til, at Tengstedt kunne få ordentligt træf på den ellers udmærkede mulighed.

Kort efter var det Josip Radosevic, der fik testet Nicolai Larsen med et frisparksforsøg i en fase, hvor hjemmeholdet skiftede tre spillere ind – blandt andet den tidligere SIFer, Jens Martin Gammelby.

Også Sebastian Jørgensen kom i aktion med et kvarter igen, da han erstattede Anders Klynge.

Robert Gojani sendte en kompetent afslutning mod mål i det 77. minut, men Mads Hermansen strakte sig og fik afværget – tæt på debutmål for den nye SIFer, og så gjaldede det ellers med ”For her regerer SIF”-tilråb fra udebaneafsnittet.

Brøndby etablerede et forventeligt pres i slutfasen, men det blev aldrig helt farligt – og dermed sluttede det med 1-1 på Vestegnen. Og det var vel ikke så ringe endda…

Kampen i tal
3F Superligaen, 8. runde – fredag den 10. september 2021 klokken 20.00 på Brøndby Stadion.

Brøndby IF – Silkeborg IF 1-1 (1-1)
Mål: 0-1 Mark Brink (19), 1-1 Simon Hedlund (38)

Advarsler: Tobias Salquist, Morten Frendrup

Tilskuere: 15.341

Brøndby IF: Mads Hermansen, Andreas Bruus (72: Jens Martin Gammelby), Andreas Maxsø, Kevin Tshiembe, Kevin Mensah, Morten Frendrup, Josip Radosevic, Christian Cappis (72: Oskar Fallenius), Mathias Greve (61: Anis Slimane), Simon Hedlund (85: Tobias Børkeeiet), Mikael Uhre (72: Andrija Pavlovic).
Cheftræner: Niels Frederiksen

Silkeborg IF: Nicolai Larsen, Rasmus Carstensen, Tobias Salquist, Joel Felix (91: Pelle Mattsson), Gustav Dahl, Mark Brink, Nicolai Vallys, Anders Klynge (75: Sebastian Jørgensen), Andreas Oggesen (64: Robert Gojani), Stefán Teitur Thórdarson, Nicklas Helenius (64: Søren Tengstedt).

Cheftræner: Kent Nielsen

Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen, Morten Frendrup

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.07. kl. 14.00
Scroll til toppen