4. august 2022

FAQ om playoff-kampene

Der er allerede stor interesse for de forestående playoff-kampe mod HJK Helsinki eller NK Maribor, og det afføder naturligvis mange spørgsmål. Se svarene på nogle af dem her.

Der blev forleden trukket lod til de forestående playoff-kampe om kvalifikation til Europa League. Her røg vinderen af opgøret HJK Helsinki-NK Maribor op ad bowlen, og det står klart, at Silkeborg IF torsdag den 18. august spiller på udebane og hjemme på JYSK park torsdag den 25. august.

Kampene mellem HJK Helsinki og NK Maribor spilles torsdag den 4. august klokken 20.15 i Maribor og torsdag den 11. august klokken 18.00 i Helsinki.

Der er ingen tvivl om, at alle SIF-fans glæder sig til at se Søhøjlandets Helte i europæisk action for første gang i 21 år, og der er naturligvis mange spørgsmål til praktikken omkring kampene. Vi vil her forsøge at besvare en del af dem.

Hvornår på dagen spilles kampene?
Hjemmekampen mod HJK Helsinki eller NK Maribor spilles klokken 18.30 den 25. august. Det er modstanderholdet, der fastsætter spilletidspunktet for den første kamp, og her kendes modstanderen og dermed det eksakte spilletidspunkt af gode grunde endnu ikke. Det kan dog siges, at NK Maribor ofte foretrækker at spille europæiske hjemmekampe klokken 20.15 og HJK Helsinki tilsvarende klokken 18.00 (danske tider).

Bliver kampene vist på TV?
Der er truffet aftale om, at hjemmekampen på JYSK park transmitteres på TV2s kanaler. Det er endnu ikke afgjort hvilken af dem, der viser kampen. TV2 vil ligeledes forsøge at erhverve rettigheder til at vise udekampen, men dette er endnu ikke afklaret. TV2 har rettighederne til at vise kampene i gruppespillet, hvad enten det gælder Europa League eller Conference League.

Kommer SIF til at arrangere en rejse for fans til udekampen?
Nej, det er desværre ikke en mulighed, selv om vi meget gerne ville. Silkeborg IF er ikke et rejsebureau med alt, hvad det indebærer af håndtering af forsikringer, rejsegarantier og eventuelle restriktioner – og desværre slet ikke gearet til at arrangere en sådan tur. Klubben vil dog naturligvis understøtte alle fan-initiativer på bedst mulige vis og kommunikere dem – og formentlig også håndtere billetsalget til udekampene.

Vil SIF spille i en særlig Europa Cup-trøje?
Ja – der er designet en særlig Europa Cup-trøje, som er under godkendelse i UEFA-systemet. Vi kan derfor ikke på nuværende tidspunkt offentliggøre designet. Mere info følger, når den er klar til salg via Sport24.

Bliver der designet særligt Europa Cup-merchandise?
De gode folk hos Sport24 er i fuldt sving og arbejder på at lave nye lækkerier.

Hvad bliver billetprisen til hjemmekampen?
Silkeborg IF har valgt at prissætte playoff-hjemmekampen som til hjemmekampene i 3F Superligaen.

Hvornår åbner salget af billetter til hjemmekampen?
Hjemmekampen udbydes til alment salg fredag den 12. august klokken 10.00, hvor det aftenen inden er afgjort, hvem der bliver modstanderen.

Har man forkøbsret som abonnent eller sæsonkortholder?
Ja, alle abonnenter og sæsonkortholdere får en forkøbsret til at købe hver 2 billetter til hjemmekampen. Denne forkøbsret åbner på den enkelte billetkonto onsdag den 10. august klokken 10.00 og udløber torsdag den 11. august klokken 23.59, inden det almene salg åbnes morgenen efter klokken 10.00.

Får man den samme plads, som man er vant til som sæsonkortholder?
Nej, det kan man ikke være sikker på til de europæiske kampe, men man kan selvfølgelig prøve via billetsystemet. Er man en gruppe, der plejer at stå/sidde sammen, skal man arrangere det indbyrdes i gruppen og fx lægge ud for hinanden.

Hvornår skal man tegne sæsonkort eller abonnement for at opnå forkøbsret?
Hvis man vil have adgang til alle sæsonens hjemmekampe i 3F Superligaen og pokalturneringen – samt altså forkøbsret til billetkøb til Europa League-playoff hjemmekampen – skal man tegne sit sæsonkort eller abonnement senest tirsdag den 9. august klokken 23.59.

Hvad er kapaciteten til de europæiske hjemmekampe?
Der monteres i disse dage klap-sæder på både Den Røde Tribune og udebaneafsnittet for at imødekomme UEFAs krav til kampafvikling. Det betyder, at kapaciteten på JYSK park i efterårssæsonen vil være nedsat til 8.000, hvoraf de godt 750 er på udebaneafsnittet. Til de europæiske kampe vil alle sæder være nummererede, mens de i de hjemlige turneringer vil være unummererede.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.07. kl. 14.00
Scroll til toppen