9. februar 2024

Fans forener kræfterne

Fanenheder i Silkeborg samler sig under den nystiftede paraplyorganisation Fanenheden Silkeborg, der har til formål at styrke fankulturen og fællesskabet på tværs af fanscenen til gavn for det voksende fanmiljø i Søhøjlandet.

I de seneste år har fanscenen i Silkeborg gennemgået en bemærkelsesværdig udvikling. En udvikling drevet af få, men dedikerede, personer med en dyb og passioneret kærlighed til Silkeborg IF.

Nu står disse fans sammen for at styrke samhørigheden og fællesskabet endnu mere gennem et nyt og spændende fansamarbejde.

Derfor stiftes Fanenheden Silkeborg, der skal fungere som et fællesskab, en samlende stemme og talerør for hele fanscenen i Silkeborg.

Bag Fanenheden Silkeborg står Stoltheden, Ultras Drewsen, SIFosis samt uafhængige enkeltpersoner, der trods forskelligheder deler en lidenskab for Silkeborg IF og ønsker at styrke fællesskabet omkring klubben og støtte op om de aktive fans arbejde.

– Denne fansammenslutning markerer begyndelsen på et spændende kapitel på Silkeborgs fanscene. Vi ser frem til at se fællesskabet vokse og udvikle sig til gavn for klubben, fansene og lokalsamfundet som helhed. Det er vigtigt for os alle at understrege, at Fanenheden Silkeborg ikke er en ny fangruppe. Tværtimod ønsker vi med dette tiltag at frigøre kræfter i både Ultras Drewsen, Stoltheden og SIFosis til lige præcis de aktiviteter og formål, som hver fangruppe brænder mest for.

– Fanenheden fungerer som et talerør mellem forskellige fangrupper, de almindelige fans og klubben selv. Gennem et tæt samarbejde og en åben kommunikation stræber vi efter at præge udviklingen af både fanzonen, stemningsskabende tiltag og sociale tiltag, lyder det i en udtalelse.

Fanenheden Silkeborg bliver en samlende platform og et ståsted, der rummer alle fans – også dem der ikke allerede er en del af en etableret fangruppe, står det videre i udtalelsen:

– Vi ønsker at bygge videre på det arbejde, der allerede er blevet lagt i fanscenen omkring Silkeborg IF. Fanenheden Silkeborg skal forstærke kulturen og fællesskabet, og det er netop denne vision, der forener fans fra forskellige grupper og baggrunde.

–  En af vores tilbagevendende aktiviteter vil være indsamling af midler til TIFO og andre fanaktiviteter Men vi vil også gerne bidrage til at udvikle og forbedre oplevelsen for alle typer fans både før, under og efter kampen. Derfor går vi med tanker om at danne et fanpanel, hvor vi kan få indhold til vores dialog med klubben. Vi ønsker i bund og grund bare, at fans får en endnu større mulighed for at engagere sig i og omkring Silkeborg IF.

– Og alt sammen med det klare formål: Én enhed for vores Silkeborg.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.07. kl. 14.00
Scroll til toppen