18. februar 2021

Endnu en sikker gevinst til SIF

SIF leverede en overlegen præstation, da det torsdag aften blev til endnu en sejr i 1. division, denne gang 3-0 over Kolding.

Det blev til den anden sejr, dennegang 3-0, på fire dage på JYSK park, da Kolding torsdag aften besøgte Søhøjlandet. SIF afgjorde kampen tidligt med to mål før pausen, først ved Stefán Teitur Thórdarson, der dermed scorede sit første mål for SIF, og dernæst scorede Nicklas Helenius igen to mål, et i 1. halvleg og ét i kampens døende minutter. Dermed er der lagt pres på Esbjerg inden vestjydernes kamp mod Fredericia senere i runden og de to klubbers opgør i næste uge – torsdag aften på Vestkysten.

SIF måtte i timerne op til kampen indkalde Alexander Lind, idet Nicolai Vallys måtte trækkes ud af truppen på grund af corona hos en nærtstående. Det betød, at Nicklas Røjkjær fik chancen fra start, hvilket var eneste ændring blandt de 11 i forhold til sejren over Hvidovre fire dage forinden.

Kolding indledte kompakt og aggressivt og havde også kampens første forsøg indnefor rammen – et langskud som Patrik Gunnarsson tog sig sikkert af. I den anden ende truede Nicklas Helenius med et hovedstød, som dog heller ikke gav Kolding-målmand Sebastian John de store udfordringer.

Dahl og Røjkjær i dobbeltchance
Efter et kvarter havde SIF kampens hidtil største chance, da først Gustav Dahl blev spillet fri til skud af Sebastian Jørgensen, men hans forsøg blev pareret af Sebastian John, hvorefter Nicklas Røjkjær sparkede på riposten. Igen blev bolden blokeret, mens NIcklas Helenius på målstregen blev dømt offside.

SIF havde fået styr på kampen, og effekten udeblev ikke længe. I det 18. minut modtog Stefán Teitur Thórdarson bolden udenfor feltet. Han tog en dribling, lavede en kropsfinte og satte højrevristen på bolden, så den strøg direkte i nettet tæt op ad den ene stolpe. Et flot mål til 1-0.

Tre Helenius-mål på 120 minutter
Det var målet til 2-0 10 minutter senere også. Med sin velkendte dynamik trak Rasmus Carstensen sig fri i højre side og smækkede bolden ind i panden på Nicklas Helenius, der dirigerede bolden over i det fjerne hjørne. Tre mål på 120 minutter af den nordjyske angriber efter hans to kasser mod Hvidovre i forårspremieren. Klar klasse.

Efter pausen blev der længere mellem chancerne. Koldings Mads Eriksen havde et hovedstød lige forbi Patrik Gunnarssons mål efter knapt en times spil, og kort efter havde Anders Klynge et skudforsøg efter et godt omstillingsspil af SIF. Han måtte dog se bolden blokeret i Kolding-forsvaret.

I næstsidste minut modtog Nicklas Helenius en aflevering i feltet, og fri på Koldings målmand svigtede målinstinktet ikke. 3-0 til SIF og færdigt arbejde.

1. division, 18. runde, torsdag 18. februar kl. 19.00 på JYSK park:
Silkeborg IF – Kolding IF 3-0 (2-0)
Mål: 1-0 Stefán Teitur Thórdarson (18.), 2-0 Nicklas Helenius (28.), 3-0 Nicklas Helenius (89.)
Advarsler: Morten Ohlsen Hansen, Mike Vestergård, Ahmed Daghim, Kolding.
Silkeborg IF (4-3-2-1): Patrik Gunnarsson – Rasmus Carstensen, Tobias Salquist, Joel Felix, Gustav Dahl – Anders Klynge (81.: Pelle Mattsson), Mark Brink, Stefán Teitur Thórdarsson – Sebastian Jørgensen (81.: Frederik Carstensen), Nicklas Røjkjær (63.: Emil Holten) – Nicklas Helenius.
Cheftræner: Kent Nielsen.
Kolding IF (4-3-3): Sebastian John – Morten Ohlsen Hansen, Mads Eriksen (61.: Marcus Gudmann), Simon Trier Jakobsen, Jacob Torp (74.: Mikkel Dongsted)- Matthias Ferreth (74.: Niels Letort), Mads Zederkopf, Mike Vestergård – Christian Kudsk (57.: Ahmed Daghim), Adam Jakobsen (57.: Oliver Drost), Deniz Fazlagic.
Cheftræner: Morten Mølkjær.