29. august 2021

En underholdende forestilling

SIF kom hurtigt tilbage på det rette spor i 3F Superligaen

SIF kom hurtigt tilbage på det rette spor i 3F Superligaen, efter at det i Herning i 6. runde blev til et klart 0-3 nederlag mod FC Midtjylland. I 7. runde forsvarede silkeborgenserne 6. pladsen ved at vinde en fortjent sejr på 2-1 over Randers FC.

Det blev en overordentlig underholdende og medrivende affære på Jysk Park. Hvis de to holds angribere havde haft sigtekornene en anelse bedre indstillet, kunne det sagtens være blevet til flere scoringer end de tre. SIF startede bedst og satte sig fra start på kampen med hurtigt pasningsspil. Men det var alligevel Randers FC, der kom til den første store chance. Tosin Kehinde blev sendt afsted med en friløber, men Nicolai Larsen i hjemmeholdets mål parerede fornemt. I det hele taget tog målmanden sig af det meste, når Randers FC kom til muligheder.

Målet til 1-0 til SIF havde stor underholdningsværdi. Stefán Teitur Thórdarson afdriblede i venstre angrebsside fikst en modstander med en tunnel, og spillede bolden ind i feltet til Nicklas Helenius. Han drejede rundt om sig selv og sendte bolden i mål uden chance for Patrick Carlgren i gæsternes mål.

I det 33. minut havde Randers en dobbeltchance, som Nicolai Larsen afværgede. I anden ombæring dumpede bolden ned i hovedet på Alhaji Kamara helt inde under mål, men målmanden afværgede fornemt med en flot fodparade.

Randers kom meget bedre ud til 2. halvleg, men alligevel scorede SIF også kampens andet mål. Nicklas Helenius sendte Stéfan Teitur Thórdarson i dybden med en præcis førstegangsaflevering. I feltet spillede islændingen bolden på tværs til en helt fri Nicolai Vallys, som scorede sikkert til 2-0.

Blot fem minutter senere bragt gæsterne på ny spænding om udfaldet af den underholdende kamp. To meter høje Simon Piesinger forlængede et indkast med hovedet, og tæt under mål fik Vito Hammershøj-Mistrati prikket bolden i mål til 1-2. Resten af kampen var der store chancer til begge hold, men der kom ikke flere mål.

Efter fire minutters tillægstid kom slutfløjtet som en befrielse for de 3098 tilskuere og hjemmeholdets spillere. Efter syv spillerunder i 3F Superligaen indtager SIF 6. pladsen med 10 points efter to sejre, fire uafgjort og blot et enkelt nederlag. Det er en præstation, som cheftræner Kent Nielsen efterfølgende betegnede som både tilfredsstillende og acceptabelt.

Næste opgave i 3F Superligaen er fredag den 10. september. Da møder SIF på udebane Brøndby IF. Men inden da er der torsdag den 2. september pokalkamp mod Skive IK også på udebane.