17. maj 2015

Effektive Brøndby sænkede SIF

Med to mål inden pausen vandt et effektivt Brøndby-mandskab søndagens superligakamp mod Silkeborg 2-0. Trods en god 2. halvleg lykkedes det ikke hjemmeholdet at komme på måltavlen. Til gengæld var der førsteholdsdebut til angrebstalentet Kasper Dolberg.

Med nederlaget til Esbjerg i sidste weekend blev det en kendsgerning, at Silkeborg fra næste sæson bytter Superligaen ud med 1. Division. Trods dette faktum jagtede Silkeborg-mandskabet søndag eftermiddag tiltrængt oprejsning, da Brøndby IF besøgte Mascot Park. Her handlede det både om at vise viljestyrke, og samtidig begynde forberedelserne til den kommende sæson i god tid. Derudover jagtede SIFerne fortsat sæsonens første sejr på hjemmebane mod et tændt Brøndby-mandskab.

Silkeborgs cheftræner, Kim Poulsen, måtte til kampen se bort fra karantæneramte Daniel A. Pedersen og Dennis Flinta samt ankelskadede Nicolaj Agger, og i forhold til forrige rundes 5-2-nederlag til Esbjerg, var der i stedet blevet plads til Jeppe Illum i angrebet og Frans Dhia Putros på højre back.

Skarp Brøndby-offensiv
Fra kampens indledning ville begge hold gerne være i boldbesiddelse, men de åbne målchancer lod vente på sig. Efter ni minutter fik Brøndbys Christian Nørgaard sendt kampens første afslutning mod mål, men det ufarlige forsøg gik et stykke forbi. Mere træfsikker var Pukki nogle minutter senere, da han sendte et farligt hovedstød mod mål, men Thomas Nørgaard fik reddet bolden til hjørne. Specielt Brøndbys højreside med Andrew Hjulsager og Christian Nørgaard skabte flere farlige situationer, men SIF-forsvaret fik hver gang afvist. Det gjorde de til gengæld ikke efter 23 minutter, hvor Alexander Szymanowski sendte et hårdt indlæg i fødderne på Teemu Pukki, den med en halvflugter bragede bolden i mål til Brøndby-føring. Både flot og effektivt, og uden chance for Thomas Nørgaard i Silkeborg-målet.

Scoringen medførte, at Silkeborg mistede noget initiativ, og fem minutter senere var Christian Nørgaard tæt på at fordoble gæsternes føring, men hans afslutning ramte oversiden af overlæggeren. Bagud 0-1 begyndte hjemmeholdet dog at komme nærmere gæsternes mål. Et par hjørnespark var tæt på at skabe problemer i Brøndbys felt, men de åbne chancer udeblev. Både Robert Skov, Adeola Runsewe og Jeppe Illum skabte afsæt til gode kontrafremstød, men den sidste skarpe aflevering manglede. I stedet fik Andrew Hjulsager lov til at gøre det onde ved de rød-hvide, da han med et par fine træk kom fri, og sendte Brøndby i front med 2-0. Igen viste Brøndby-offensiven sig ganske effektiv.

Blot få minutter senere var Jens Martin Gammelby imidlertid millimeter fra at sende en reducering i kassen, da han på fornem vis brød et Brøndby-opspil tæt på mål, men Brøndby-keeper Lukas Hradecky fik afvist i to omgange. Inden pausefløjt var også Emil Scheel tæt på, efter en smart frispilning i forbindelse med et frispark. Scheels afslutning sad dog lige på Hradecky, og således måtte SIF-spillerne gå til pause bagud med to.

SIF-pres og Dolberg-debut
Silkeborg kom offensivt ud efter pausen og forsøgte at presse Brøndby højt på banen. Gæsternes defensiv var dog særdeles svær at bryde op. Ti minutter inde i 2. halvleg lykkedes det dog Nicolaj Ritter at komme godt igennem på venstrekanten, og efterfølgende sende et udmærket indlæg i feltet, men igen var Brøndby-forsvaret på plads. Kort efter var Ritter også på plads i den anden ende af banen, hvor han med en vigtig tackling fik afværget en farlig situation. Også Frans Dhia Putros viste gode takter i højresiden, og fik sendt et farligt indlæg i feltet, som fik lov at passere gennem målfeltet, inden Jeppe Illum ikke fik timet en afslutning i modsatte side.

Efter en god times spil kunne publikum på Mascot Park byde velkommen til en debutant i SIF-trøjen, nemlig angrebstalentet Kasper Dolberg, som fra næste sæson skal spille i storklubben Ajax Amsterdam. I sin førsteholdsdebut blev Dolberg placeret i angrebet sammen med Jeppe Illum, mens Emil Scheel i stedet blev lagt ud som venstre kant. Det var dog ikke meget Dolberg umiddelbart fik at arbejde med, men i stedet deltog han meget aktivt i et intenst SIF-pres, hvor hjemmeholdet forsøgte at erobre bolde højt på Brøndbys banehalvdel. Det frembragte sporadiske SIF-chancer, men når et godt angreb blev sat op, som Ritter f.eks. gjorde med et kvarter igen, hvor han udfordrede Brøndbys højreside, og fik taget nogle fine træk, manglede en mand i feltet, som kunne afslutte. Også Dolberg fik vist sig fint frem, da han førte en bold frem fra egen banehalvdel, og med fint overblik fandt Robert Skov, der sendte en afslutning af sted. Omvendt viste Brøndby ikke rigtig tænder i 2. halvleg, som klart blev domineret af hjemmeholdet, uden at det dog lykkedes at sende bolden i netmaskerne.

Næste opgave for Silkeborg-spillerne bliver udekampen mod OB, der spilles onsdag den 20. maj klokken 18.00.

Alka Superliga, 29. spillerunde, søndag den 17. maj 2015 kl. 17.00 på Mascot Park:
Silkeborg IF – Brøndby IF 0-2 (0-2)
Mål: 0-1: Teemu Pukki (23.), 0-2: Andrew Hjulsager (39.)
Advarsler: Christian Nørgaard (33.), Ferhan Hasani (44.)
Tilskuere: 3.996
Silkeborg IF (4-4-2): Thomas Nørgaard – Frans Dhia Putros, Simon Jakobsen, Thorbjørn Holst Rasmussen, Nicolaj Ritter – Robert Skov (Morten Beck, 79.), Frank Hansen, Jens Martin Gammelby, Adeola Runsewe (Kasper Dolberg, 63.) – Emil Scheel, Jeppe Illum.
Cheftræner: Kim Poulsen.
Brøndby IF (4-3-3): Lukas Hradecky – Johan Larsson, Martin Ørnskov, Daniel Agger, Riza Durmisi – Christian Nørgaard, Lebogang Phiri (Martin Albrechtsen, 73.), Ferhan Hasani (Frederik Holst, 49.) – Andrew Hjulsager, Teemu Pukki, Alexander Szymanowski (Nikolai Laursen, 82.)
Cheftræner: Thomas Frank