22. november 2021

En sløj weekend for U-holdene

Helt atypisk formåede ingen af SIFs ungdoms-elitehold at vinde i weekendens kampe. Se reaktioner her. Yunus Akbayir kom på tavlen for U19.

U19: Silkeborg IF – Brøndby IF 2-4 (0-2)
Mål SIF: Simon Ryberg og Yunus Akbayir.

SIFs U19-elitehold måtte lørdag lide et nederlag på 2-4 mod Brøndby IF. Cheftræner Jesper Mikkelsen fortæller:

– Vi startede egentlig kampen fint, og vi havde en stor chance efter kun to minutters spil, som blev brændt. I stedet fik Brøndby et tvivlsomt straffe kort før pausen, som de scorede på, og øjeblikke senere gjorde de det til 0-2. Vi reducerede hurtigt i 2. halvleg efter et fint angreb, som Simon Ryberg afsluttede, men endnu et hurtigt Brøndby-mål kort efter gjorde, at vores momentum døde igen. De lukkede reelt kampen, da vi for tredje gang i kampen forærede dem et mål efter et boldtab, inden Yunus Akbayir pyntede på resultatet kort før tid med et flot spark fra kanten af feltet. Jeg synes overordnet, at vores modstander var bedst i dag, men der skulle ikke meget til, før vi kunne have ændret kampbilledet. Vi må arbejde med vores tekniske/taktiske færdigheder i opbygningsspillet, for vores boldtab her og manglende balance på holdet var afgørende for udfaldet i dag, lyder det fra Jesper Mikkelsen.

 

U17: Silkeborg IF – Brøndby IF 3-7 (1-3)
Mål SIF: Rasmus A, Priesborg, Bertram.

Også U17 tabte til gæsterne fra Vestegnen. Cheftræner Casper Røjkjær:

– Normalt kan jeg godt lide, at der er gang i kampene, men det her var for meget. Vi var alt for slappe i vores defensive udtryk og investerede ikke dét, som skal til for at holde modstanderen fra simple chancer – det skal vi simpelthen gøre bedre, og vi skal forlange noget mere af hinanden på det defensive mindset. Når jeg kigger på det offensive, viser vi fine takter og spiller fin fodbold og skaber chancer, og det er trods alt er positivt, at vi mestrer den del af fodboldspillet. Men det hele forsvinder lidt, når man er så ringe afklarede og så lidt klar til at reparere fejl i det defensive spil. Det må vi gøre bedre, hvis vi skal konkurrere med de bedste, siger Røjkjær.

 

U15: Silkeborg IF – Brøndby IF 1-3 (1-2)
Mål SIF: Sebastian C.

Et hattrick af nederlag mod Brøndby blev fuldbyrdet af U15, der måtte indkassere et 3-1 nederlag. Cheftræner Peter Ager Kristensen:

– Vi startede kampen bedst, og efter 5 minutter bragte Sebastian C. os foran på en flot afslutning efter fladt indlæg fra William P. Derefter var vi bedst og havde tilløb til flere chancer. Brøndby trak sig en smule, og det udnyttede vi godt i spillet. Desværre sjuskede vi for meget i vores boldomgang til at sætte de afgørende stød ind, og jeg synes, det var kendetegnende for den samlede præstation i dag, der var under niveau. Inden pausen gav vi to mål væk på et par store fejl, og det var ærgerligt, for vi havde inden da haft gode muligheder for at udbygge føringen. I 2. halvleg gik Brøndby højere op på os, og kombineret med for lav teknisk kvalitet betød det, at vi ikke formåede at sætte vores aftryk på halvlegen, og vi skabte kun et fåtal af chancer. Jeg er skuffet over præstationen, hvor en god start ellers skabte grobund for at hente et godt resultat. Jeg synes ikke, at Brøndby var den store årsag til, at tingene blev svære for os i dag, og det irriterer mig, at vi ikke udnyttede deres passivitet i kampens åbning. Vi må op på hesten igen, når vi næste lørdag spiller sidste ligakamp mod Horsens.

 

U14: Silkeborg IF-Brøndby IF 2-3 (0-0, 2-2 (spilles som 3x 30 minutter))
Mål SIF: Magne og Kevin.

Også SIFs U14 spillede i weekenden mod Brøndby, og det blev fire på stribe for hjemmeholdet, da også U14 tabte til de blå-gule gæster. Ungdomsudviklingstræner Nicolaj Bækgaard fortæller:

– Vi mødte et godt Brøndby-hold, som gjorde tingene rigtig svære for os – specielt når vi havde bolden. Over for et aggressivt pres lykkedes det os ikke rigtig at knække koden, og vi havde svært ved at tilspille os chancer den første time. Vores eget pres blev også udfordret, og vi havde generelt svært ved at håndtere deres bolde i mellemrummet. Jeg synes dog, at vi forsvarer godt derfra, og vi tillader ikke mange chancer imod. Over hele kampen var det meget lige på chancefronten, og selv om de scorer sejrsmålet i sidste minut, må vi erkende, at vi tabte til et bedre hold på dagen. Det var en god matchning for os, og selv om vi blev presset på mange parametre, så var der også mange gode takter, hvor specielt de sidste 30 minutter burde have givet mere udbytte. Vi havde 15 markspillere i aktion, som alle fik en time på banen, siger Bækgaard.

 

U13: AaB – Silkeborg IF 2-2 (0-0)
Mål SIF: Frederik I. og Pelle

Eneste point til SIF i weekendens ungdoms-elitekampe stod U13, da de hentede 2-2 i Aalborg. U13-træner Nick Sønderskov Hansen:

– Vi spillede i dag vores sidste 8-mandskamp, som bød på drama til det sidste. 1.halvleg rummede chancer i begge ender, hvor vi havde svært ved at få hele presset med, og vi tillod for mange chancer imod os. Vi får spillet os op, og presset begyndte at sidde i skabet, som også gav chancer de sidste 5-7 min. I anden halvleg sad vi hårdt på dem i presset, og vi erobrede mange bolde, som også gav rigtig mange chancer. Vi scorede til 1-0 og 2-0 og kunne godt have lavet 2-3 mål mere – i stedet for fik de et mål efter en afretning, og med 5 minutter igen fik vi et meget kontroversielt gult kort. Vi forsvarede med alt, hvad vi havde, men i overtiden lukker vi et mål ind til resultatet 2-2, som aldrig skulle have været gået ind. Vi går fra kampen skuffede over resultat, men roser spillerne for at løfte deres niveau ift. de sidste par kampe. Vi så gode ud i presset, men også med bolden, hvor vi får spillet os flot ud af pres – med bolde, der giver os rigtig store chancer. Vi skal være mere effektive i at få scoret, og mere effektive i ikke at lade det være for nemt at lade modstanderen score imod os, lyder det fra Nick Sønderskov Hansen.

 

 

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Mandag d. 20.05. kl. 16.00
Scroll til toppen