4. august 2017

Det blev hurtigt hverdag for SIF

Efter mandagens åbningsfest på JYSK park og sejr over AGF blev det hurtigt hverdag for SIF igen. Fredag aften i Horsens tabte SIF’erne for tredje gang i denne sæson på udebane, og selv om SIF havde bolden mest, var Horsens dygtige til at spille sig frem til chancer. Et tidligt mål scoret på straffespark af Kjartan Finnbogasson gav hjemmeholdet et ønskescenarie for kampen, og selv om SIF producerede chancer, lykkedes det aldrig for alvor at nedbryde den gule defensiv.

SIF havde en enkelt ændring i startopstillingen i forhold til mandagens 2-1 over AGF i åbningsfesten på JYSK park. Sammy Skytte var ude med en skade, som han pådrog sig dagen før kampen, og i hans fravær var Mikkel Vendelbo valgt som makker til Casper Sloth på den centrale midtbane.

Kampen var mindre end et minut gammel, da AC Horsens havde en kæmpe-chance for at bringe sig i front. Jeppe Mehl stak dybt og modtog bolden tidsnok til ikke at være offside, men i position til at spurte fra Simon Jakobsen. Alene med Thomas Nørgaard knaldede han bolden på stolpen – så var SIF’erne advaret om hjemmeholdets eksplosive attitude.

1-0 på straffespark
Horsens slap imidlertid ikke speederen, og i det 6. minut gik Simon Jakobsen i ryggn på Bubacarr Sanneh i straffesparksfeltete, og dommer Michael Johansen pegede resolut på 11 meter pletten. Horsens-topscorer Kjartan Finnbogasson svigtede ikke. Med et knald af et skud sendte han bolden op i nettaget til tidlig Horsens-føring. Så var det vist på tide, at SIF kom ind i kampen.

Det skete også. De sortklædte SIF’ere fik bedre fat, især fordi Robert Skov dirigerede kontrafasen. Et fladt indlæg, som Joronen i Horsens-målet snuppede for næsen af Gustaf Nilsson og et hovedstød af samme svensker på indlæg af Gammelby blev det til i den efterfølgende fase af kampen. Også Robert Skov bød sig til med et skud, der dog blev for blødt og højt.

SIF havde indtil 10 minutter før pausen pænt styr på kampen, men de optræk til angreb, overtaget bød på, blev aldrig for alvor farlige.SIF’erne havde det svært overfor en kompakt gul defensiv, der med den tidlige føring havde fået det kampbillede, de håndterer bedst.

Skhirtladze går solo
I lslutningen af halvlegen brændte det dog på foran Horsens-målet. Davit Skhirtladze fik chancen for udigning, da han på en kontra gik solo mod Jesse Joronen, og også fik trukket sig fri. Men i feltet blev sidste træk for langt, og i stedet for at få afviklet sit skud, havnede bolden i favnen på finnen. SIF’s suverænt største chance hidtil i kampen efter 35 minutter. To minutter senere var det Gustaf Nilsson, der blev sat godt op af Jens Martin Gammelby, men måtte se sit skud blokeret til hjørnespark. Det førte til endnu en skudchance – dennegang til Jeppe Okkels, der skød over. SIF havde virkelig momentum i denne fase af kampen.

Chancer efter pausen
2. halvleg fik en chancerig indledning. Først var det Joseph Mensah, der fri med Thomas Nørgaard måtte se sit forsøg fodpareret af SIF-keeperen, og lidt senere havde først Jeppe Okkels et skudforsøg og Dennis Flinta et hovedstød efter hjørne i den anden ende. Robert Skov fik en frisparksmulighed, men hans sublime sparketeknik svigtede, og bolden strøg et stykke over mål.

Peter Sørensen foretog sit første træk fra bænken 10 minutter inde i halvlegen, da han sendte matchvinderen fra i mandags, Marc Rochester på banen i stedet for Jeppe Okkels.

Horsens var fortsat farlig foran Thomas Nørgaards, mål, men SIF-keeperen stod en god kamp. Efter knapt en times spil fik Finnbogasson en skudchance, men SIF-keeperen dykkede lynhurtigt ned i skuddet og fik pareret.

Chancer til indskiftere
Efter godt en times spil foretog Peter Sørensen sin anden udskiftning, da Gustav Dahl forlod banen og blev erstattet af Mikkel Cramer. Det gav et pænt SIF-pres med chancer til både Rochester og Cramer, men førstnævnte blev tacklet i skudøjeblikket, og sidstnævnte tordnede en bold fra spids vinkel over mål.

Da der manglede et kvarter af kampen sendte Peter Sørensen Stephan Petersen på banen i stedet for Casper Sloth i et sidste offensivt forsøg på at få noget med hjem.

Det lykkedes ikke, faktisk var Horsens tættere på 2-0 end SIF på 1-1, selv om Robert Skov var tæt på at glide bolden i nettet med syv minutterne igen, og dermed har SIF fortsat sit første point på udebane til gode i denne sæson. Til gengæld får SIF chancen for at udbygge “stimen” af hjemmesejre, når FC Helsingør kommer på besøg på JYSK park om en uge, fredag den 11. august kl. 19.00.

Køb allerede nu billet til kampen. Klik her for adgang til billetkøb.

Alka Superliga, 4. runde, fredag den 4. august 2017 kl. 19.00 på CASA Arena i Horsens:
AC Horsens – Silkeborg IF 1-0 (1-0)
Mål: 1-0 Kjartan Finnbogasson (st., 6.)
Advarsler: Mikkel Vendelbo, SIF.
Tilskuere: 2.711
AC Horsens (4-4-2): Jesse Joronen – Mads Døhr Thychosen, Bubacarr Sanneh, Alexander Ludwig – Joseph Mensah, Jonas Thorsen, Delphin Tshiembe 70.: Bjarke Jacobsen), Mikkel Qvist (59.: Tobias Arndal) – Jeppe Mehl, Kjartan Finnbogason.
Cheftræner: Bo Henriksen
Silkeborg IF (4-4-1-1): Thomas Nørgaard – Jens Martin Gammelby, Dennis Flinta, Simon Jakobsen, Gustav Dahl (62.: Mikkel Cramer) – Jeppe Okkels (54.: Marc Rochester), Mikkel Vendelbo, Casper Sloth (77.: Stephan Petersen), Robert Skov – Davit Skhirtladze – Gustaf Nilsson.
Manager: Peter Sørensen.