9. februar 2023

2-2 mod Bodø/Glimt

En hektisk og ofte velspillet træningskamp mellem SIF og Bodø/Glimt endte med 2-2. Tonni Adamsen nettede sit fjerde mål i fire testkampe, mens Oliver Sonne også kom på tavlen.

Silkeborg IF spillede torsdag eftermiddag den anden træningskamp på træningslejren i det sydspanske. Kampen blev afviklet på La Finca-anlægget, hvor modstanderen var den norske topklub Bodø/Glimt, og cheftræner Kent Nielsen havde til opgaven valgt en startopstilling med Nicolai Larsen, Oliver Sonne, André Calisir, Joel Felix, Lukas Engel, Mark Brink, Stefán Teitur Thórdarson, Anders Klynge, Kasper Kusk, Sebastian Jørgensen og Tonni Adamsen.

Tonni tæt på
SIF åbnede som lyn og torden, og allerede i det første minut kom Tonni Adamsen frem til en stor chance, da Kasper Kusk fandt ham i dybden i feltet. SIF-angriberen overplacerede dog sit skud i situationen, hvor Søhøjlandets Helte burde have været i front.

Nordmændene kom herefter bedre med, og kampen havde i det hele taget en livlig indledning. Begge hold havde det dynamiske småspil i højsædet, og der var god fodbold på menuen fra både norsk og dansk side.

Bodø/Glimt satte sig efterhånden mere på boldbesiddelsen, men SIF fulgte også godt med i det intense opgør. Bodø/Glimt møder torsdag i næste uge Lech Poznan i UEFA Conference League, mens SIF som bekendt tager imod FC København næste søndag i 3F Superligaens forårspremiere.

Vi skulle dog helt hen til det 30. minut, før Bodø/Glimt kom til sin første reelle afslutning med et hovedstød, som Nicolai Larsen greb uden problemer. Tættere på havde SIF altså været i indledningen ved Tonni Adamsens friløber og nogle blokerede langskud, men ellers var kampen ikke rig på deciderede chancer – til gengæld havde den masser af intensitet og godt kombinationsspil. Hertil endda et par halvgrove frispark eller tre på især Stefán Teitur Thórdarson og Mark Brink.

Bodø/Glimt i front
I det 39. minut fik nordmændenes dansker Albert Grønbæk tilkendt et tilsyneladende halvtyndt straffespark efter duel med Oliver Sonne.

Amahl Pellegrino sparkede hårdt og sikkert Bodø/Glimt foran med 1-0 bag en prisgivet Nicolai Larsen.

SIF fik herefter vendt spillet og truede nordmændenes bagkæde med et par gode angreb, men ved pausefløjtet stod der altså 1-0 til nordmændene.

Tonni til 1-1!
SIF kom ud til anden halvleg med samme opstilling som i første. Og anden halvleg fortsatte i øvrigt, som første slap – med højintens fodbold, hurtig boldomgang og XXX

I det 50. minut kom Tonni Adamsen frem til endnu en fin chance med et godt skud, som dog blev blokeret – men blot et øjeblik senere kom han så på tavlen med sit fjerde mål i fire træningskampe. Det skete, da han listigt konverterede et fladt Anders Klynge-indlæg til at luske udligningen i kassen. 1-1 og altså endnu et mål af den glohede angriber, der har scoret i samtlige fire træningskampe, han har deltaget i hen over vinteren.

Sonne til 2-1!
SIF begyndte nu at spille nordmændene tynde, og både Stefán Teitur Thórdarson og Sebastian Jørgensen kom tæt på med venstrebensafslutninger efter flere gode angreb.

Bodø/Glimt-spillerne virkede frustrerede, og Faris Moumbagna sparkede ud efter Anders Klynge og modtog fortjent det røde kort efter 55 minutter. SIF appellerede herefter for, at Bodø/Glimt kunne sætte en ny spiller ind – men det ville dommeren ikke være med til, og dermed var det 11 mod 10. Det gav en del diskussioner.

SIF kom blæsende fremad i denne fase af kampen, og efter 56 minutter kom Søhøjlandets Helte i front. Lukas Engel kombinerede med Sebastian Jørgensen og centrede på tværs i feltet, hvor Oliver Sonne kom stormende og satte kuglen i kassen – 2-1 til SIF!

Hurtig udligning
Glæden varede dog kun kort, for allerede minuttet efter stak Nino Zugelj igennem og udlignede til 2-2. Hektisk omgang!

SIF spillede godt nu, og et Oliver Sonne-indlæg blev mødt af Kasper Kusk, hvis hovedstød dog sejlede over. De røde sad på det hele og kombinerede flot, og Tonni Adamsen kom også frem til endnu et par afslutninger, hvoraf den ene burde været sat i kassen.

Med et kvarter igen kom Søren Tengstedt, Lasse Vigen, Pelle Mattsson og Mads Kaalund i aktion i stedet for Sebastian Jørgensen, Kasper Kusk, Mark Brink og Anders Klynge.

Det var stadig Silkeborg IF, der – selvfølgelig også på grund af overtallet – styrede spillets gang, og Søren Tengstedt kreerede en fin chance i det 82. minut, da han centrede fornemt ind i feltet, men der var ingen røde til at hjælpe indlægget i mål.

SIF pressede på for at afgøre kampen til egen fordel, og der blev trykket på – og trykket af, da Lasse Vigen forsøgte sig, men den uofficielt debuterende midtbanespiller måtte se sit skud blokeret. Dermed endte kampen med 2-2.

Næste opgave er for reserveholdet, der lørdag møder norske Sogndal i det spanske – og så gælder det ellers forårspremieren mod FC København næster søndag klokken 16.00 på JYSK park.

Træningskamp, 9. februar 2023 i La Finca
Silkeborg IF – Bodø/Glimt 2-2 (0-1)
Mål: 0-1 Amahl Pellegrino (40), 1-1 Tonni Adamsen (51), 2-1 Oliver Sonne (57), 2-2 Nino Zugelj (59)

Udvisning: Faris Moumbagna (55)

SIF: Nicolai Larsen, Oliver Sonne, André Calisir, Joel Felix, Lukas Engel, Mark Brink (75: Pelle Mattsson), Stefán Teitur Thórdarson, Anders Klynge (75: Mads Kaalund), Kasper Kusk (75: Lasse Vigen), Sebastian Jørgensen (75: Søren Tengstedt), Tonni Adamsen.