2011/12

2011/12

Lige ved og næsten

For tredje sæson i træk indsamlede Silkeborg IF 43 point til tabellen, og målet om forbliven i Superligaen blev nået flot og i god tid. Til gengæld gav løfterigt spil og en overvintren på sjettepladsen liv til de europæiske drømme via en femteplads, men i de sidste runder manglede kynismen, og sæsonen endte derfor med en tilfredsstillende 8. plads, selvom det var lige ved og næsten, at det blev til mere.

Sæsonen startede perfekt med en sejr over rivalerne fra FC Midtjylland, der ellers dominerede kampen med en mand i undertal. I stedet for at løfte Silkeborgs spil, lykkedes det dog kun at hente to point i de næste syv kampe.

Vendepunktet kom i en 2-0 sejr over Lyngby i 9. spillerunde, hvor Jesper Mikkelsen fik comeback på førsteholdet. Hans rutine var en kærkommen tilgang til det skadesplagede mandskab. Af nød genopfandt han sig selv som midterforsvarer og leverede en række pragtpræstationer. Det smittede af på en anden rutineret herre, Henrik ‘Tømrer’ Pedersen, der fandt sin anden ungdom og scorede fire afgørende mål i lige så mange kampe. I resten af efteråret var det kun de senere mestre fra FC Nordsjælland, der besejrede drengene fra Søhøjlandet.

Succesen i ligaen fulgte umiddelbart i hælene på en knusende 8-2-sejr over 2.divisionsklubben FC Fyn i Pokalturneringen, hvor Silkeborgs nye tysker, Marvin Pourie, hamrede sine første fire mål i den røde trøje ind. Otte dage senere sørgede Christian Holst for yderligere avancement med sin scoring i den ekstraordinære spilletid mod Randers. Tredjerundekampen tabte Silkeborg 4-3 til 2. divisionsklubben Næsby efter at være kommet bagud 3-0 efter en halv times spil.

På grund af den flotte afslutning på efteråret, lykkedes det Silkeborg at kæmpe sig op på en sjetteplads – blot tre point fra fjerdepladsen og billetten til europæisk fodbold.

Vinterpausen var nærmest en gentagelse af vinteren forinden, da atter en Silkeborg-spiller blev solgt til en norsk topklub. Midtbanestyrmanden Martin Ørnskov tog turen til Viking Stavanger efter at have været i Silkeborg siden han var fem år gammel. Han nåede 207 kampe og 15 mål for Silkeborg i en alder af bare 26 år.

Ørnskovs sidste højdepunkt med Silkeborg kom da han gjorde Dennis Flinta følgeskab på Ligalandsholdet, som Thorbjørn Holst desværre måtte melde afbud til grundet en skade.

Forårets første kamp så længe ud til at blive tabt indtil influenzaramte Dennis Flinta dukkede op i overtiden og sikrede 2-2 mod OB. Herpå fulgte sæsonens andet hjemmebanenederlag til bundproppen HB Køge. En kendsgerning, Silkeborg-truppen rettede op på i tredjesidste spillerunde, hvor man vandt 3-1 i Køge.

Højdepunktet i foråret kom da AGF blev besejret 2-1 på MASCOT PARK. På det tidspunkt havde Silkeborg ikke tabt til et jysk hold i næsten halvandet år. To sejre og et uafgjort resultat mod både FC Midtjylland og AGF, men alligevel sluttede Silkeborg under de to lokalrivaler i tabellen.

Silkeborgs Marvin Pourie blev brugt som indskifter i efteråret, hvor det blot blev til et enkelt Superligamål. Men han fik chancen fra start i flere af forårskampene, og det gav pote. Otte mål blev det til i lige så mange kampe fra start, og ved sæsonafslutningen kunne det konstateres, at Marvin var ligaens farligste angriber, da han kun skulle bruge 139 minutter per mål. En rigtig god første sæson for den unge angriber. Kantspilleren Christian Holst scorede 10 gange og blev dermed Silkeborg-topscorer samt ligaens mest scorende midtbanespiller.

I andensidste runde spillede Silkeborg uafgjort på hjemmebane mod SønderjyskE, og dermed missede man femtepladsen, der gav adgang til Europa League – i stedet gik pladsen til AGF.

Kampen om det danske mesterskab stod mellem de forsvarende mestre fra FCK og sæsonens store overraskelse fra FC Nordsjælland. Før sidste spillerunde var der to point imellem de to hold til FC Nordsjællands fordel. Silkeborg mødte FCK og tabte 2-1 i Parken, mens FC Nordsjælland vandt 3-0 over Horsens. Dermed tabte FCK mesterskabsduellen mens Silkeborg dumpede ned på 8. pladsen.

Kvalifikationen til Europa hang som en gulerod foran næsen på Silkeborg-truppen gennem det meste af sæsonen, og derfor var det et lidt slukøret mandskab … men samtidig meget ‘sultent’ mandskab, der gik på sommerferie. Cheftræner Troels Bech takkede af efter 3,5 gode år ved roret og afløses til den nye sæson af Keld Bordinggaard.

Scroll til toppen