2010/11

2010/11

Fantastisk præstation i vanvittig turnering.

Silkeborg IF åbnede Superliga-sæsonen 2010/11 på helt forfærdelig vis med kun tre point i de første syv kampe og en tilhørende jumboplads – men i kraft af en lang stribe overbevisende præstationer og resultater, kunne Søhøjlandets Helte til sidst juble over en flot og fuldt fortjent femteplads – den bedste placering i ti år for SIF.

Inden da skulle de rød-hvide dog grueligt meget igennem, og det forfærdelige 2010-forår så ud til at sidde i spillerne endnu, da sæsonen 2010/11 blev åbnet med en lidt for lille 4-1 lussing i Farum.

Kun tre point efter tre gange uafgjort skrabede SIFerne sammen i de første syv kampe – hvorefter et vendepunkt opstod i Parken, hvor SIF flot hentede 2-2 og nyfunden selvtillid og spilleglæde.

Det trak renter hen over de næste tre kampe, som gav ni point – efter flotte sejre over OB og SønderjyskE på Silkeborg Stadion og en 2-0 gevinst i Brøndby.

Resten af efteråret fortsatte de gode takter med enkelte udfald, og SIF overvintrede på en godkendt 8.-plads.

Det var dog ikke nok til at overbevise de såkaldte fodboldeksperter, der var flittige med dommen over SIF, som blev betragtet som den måske mest sikre nedrykker, mens mange klubber rundt omkring oprustede kraftigt for at undgå netop et sådant scenarie.

Der blev taget afsked med den mangeårige højrekant Peter Degn, og kort inde i forårsturneringen blev forsvarsklippen Jim Larsen solgt til storklubben Rosenborg for en ganske betydelig transfersum.

Også Rajko Lekic blev solgt til amerikanske New England Revolution, og så fik dommedagsprofeterne ellers travlt igen. Det var de tilbageværende SIF-spillere og cheftræner Troels Bech dog ligeglade med, og SIF imponerede stort med en stime på syv kampe i træk som ubesejrede, hvoraf de tre gav fuld gevinst.

Det burde jo være rigeligt til at sikre sig en tidlig overlevelse, men sådan udartede Superliga-sæsonen 2010/11 sig ikke. Slet ikke!

Den var nemlig – bortset fra FC Københavns totalt suveræne dominans – historisk tæt, og på trods af det fornemme SIF-forår skulle vi helt hen til tredjesidste spillerunde, før overlevelsen blev sikret med en forrygende fodboldfest af en 4-3 sejr over AaB på et gyngende Silkeborg Stadion. Blandt andet med den tidligere AaBer Kasper Risgård som SIF-spiller, efter at den stærke midtbanemand var kommet hjem til dansk fodbold fra udlandet.

Hjemmebanenederlaget mod Lyngby ugen efter blev et bump på vejen, for i sidste runde cementerede SIF femtepladsen med en fin 2-1 sejr i Horsens, og så kunne det altså konstateres, at SIF havde sikret sig den højeste placering i ti år.

Bundstriden blev i øvrigt først afgjort nærmest i overtiden af sidste spillerunde, hvor Esbjerg og Randers spillede 2-2. Dermed blev begge de jyske traditionsklubberne taberne i det gyseragtige nedrykningsdrama, mens HB Køge og AGF omvendt sikrede sig oprykning fra den næstbedste række.

Scroll til toppen