2009/10

2009/10

En pose blandede bolcher.

Silkeborg IF imponerede hele fodbold-Danmark med et forrygende efterår, der gav både landsholdsudtagelser og medaljedrømme – men skuffede fælt i et historisk tæt forår, hvor SIFerne rutsjede ned gennem tabellen og først sikrede sig endelig overlevelse i næstsidste spillerunde.

Silkeborg IF tog hul på den nye SAS Liga-tilværelse med en duel med den anden oprykker, HB Køge. Kort før tid sørgede nyindkøbte Jesper Bech for det udlignende 1-1 mål i en kamp, hvor både han, Frank Hansen og Lasse Heinze debuterede for SIF.

Men allerede i sæsonens anden kamp eksploderede SIF i en spillemæssig rus, der skulle vare lige til påske.

Lokalrivalerne fra FC Midtjylland blev slagtet med hele 4-0 på et kogende Silkeborg Stadion, der i efteråret lagde græs til en række helt uforglemmelige oplevelser.

Blandt andet blev Brøndby to gange slået markant – først med 4-1 i september og siden med 3-0 i december, hvor Steven Lustü spillede sin afskedskamp i årets sidste spillerunde. En kamp, hvor SIF-spillerne stillede op med overskæg som en hyldest til den afgående Lustü.

Også i pokalturneringen gik det glimrende – FC Hjørring, Marstal/Rise og Viborg FF blev slået ud af turneringen af de flyvende SIFere, der med fremragende fodbold blev landets darlings.

Også hos DBU blev der lagt kraftigt mærke til Søhøjlandets Helte, der sendte et historisk antal spillere med på ligalandsholdets tur til Thailand i starten af 2010. Både Jim Larsen, Jesper Bech, Rajko Lekic og Martin Ørnskov var med på turen til turneringen King’s Cup, som Danmark vandt i fin stil efter store bidrag fra SIFs repræsentanter. Både Jesper Bech, Jim Larsen og Rajko Lekic kom således på måltavlen for Danmark.

Både Jesper Bech og topscorer Rajko Lekic fik endda spilletid på A-landsholdet – Bech i efteråret og Lekic i marts, mens også Jim Larsen blev indkaldt uden at få spilletid.

SIF indledte forårssæsonen på næsten lige så forrygende manér, som efteråret var gået. De to første kampe efter vinterpausen blev vundet, og ved påsketid var alskens ekspertkommentatorer sikre på, at SIF ville blande sig i medaljestriden til det sidste – men sådan skulle det ikke gå.

Troels Bechs tropper faldt nemlig fuldstændig sammen i løbet af et forsømt forår, der kan siges at være begyndt med et grotesk pokalnederlag i kvartfinalen mod de senere vindere af turneringen, FC Nordsjælland, der i tredje minuts overtid sørgede for forlænget spilletid, hvor SIF blev sendt ud.

Også i SAS Ligaen sejlede det for SIF, der tabte de seks efterfølgende kampe og pludselig befandt sig i den modsatte ende af tabellen i forhold til, hvordan det så ud blot en måned efter at have ligget særdeles lunt i svinget.

I næstsidste spillerunde sikrede SIF sig dog en ny billet til det fineste selskab, da de nykårede mestre fra FC København blev slået 2-0 på Silkeborg Stadion.

SAS Ligaen var uhørt tæt med et revitaliseret Randers FC-hold, der fra et håbløst udgangspunkt på fantastisk vis endte med at sikre sig overlevelse på bekostning af AGF og allerede nedrykkede HB Køge.

SIF endte på en 8.-plads, som på den ene side må siges at være rigtig flot for en oprykker – men på den anden side var der så sandelig løfter om mere i sæsonens løb, og derfor endte anstrengelserne med et lidt skuffet udtryk.

Scroll til toppen