2005/06

2005/06

Den Midtjyske Saga.

SIF cementerede i sæsonen 2005/2006 sin status som et sikkert element i den bedste, danske fodboldrække. Slutresultatet blev – som året før – en 8.-plads efter et forår, hvor der endte med at være langt til både top og bund. Forinden var passeret elementer som vintermåtter, islandsk og engelsk invasion, hjemmekamp i Viborg med en skadet Viggo Jensen og en ødelagt fest i Parken. Men det hele begyndte med et indledende dødsstød til en arvefjende…

AGF kom nemlig på besøg på Silkeborg Stadion i sæsonens allerførste SAS Liga-kamp. Og som sædvanligt ønskede århusianerne nok, at de var blevet hjemme. For som præsten prædiker, drypper det på degnen – eller hvordan det nu er. I hvert fald indledte den gamle GFer Peter Degn SIFs SAS Liga-sæson med et smukt lob, der lagde kimen til 2-1 sejren i sæsonpremieren. 32 kampe senere var historiske AGF fortid i den bedste række.

Efter den gode SIF-åbning fulgte et nederlag i Brøndby og en sejr over SønderjyskE – men derfra blev det tungt. 11 SAS Liga-kampe kampe skulle således passere, inden de rød-hvide igen kunne række armene op over hovedet efter 1-0 sejren over OB på Silkeborg Stadion.

Men efteråret var så sandelig en blandet fornøjelse. Pokalturneringen var hurtigt overstået efter en særdeles langtrukken sejr i Dalum og et nederlag i Brøndby – og mange skader, blandt andet hos sidste sæsons forrygende topscorer Kim Olsen, gjorde det stort set umuligt at stille med enslydende hold to kampe i træk. Mest konstante over hele sæsonen var Jens Berthel Askou og den nyindkøbte målmand David Preece, der ved sæsonens afslutning blev kåret til årets spiller af Midtjyllands Avis.

Et lyspunkt i et mørkt efterår var SIFs første sejr nogensinde over FC Midtjylland på SAS Arena. Her åbnede Dennis Flinta scoringen, og han skulle siden vise sig at udvikle sig markant – især i forårssæsonen – hvor han var en af de allermest fremtrædende spillere i SIF. Inden da skulle efteråret afsluttes – med udlægning af hasteindkøbte, kommunale vintermåtter, der blev lagt ud for at undgå aflysninger af kampene mod Esbjerg og AaB på Silkeborg Stadion, der stadig ikke havde fået varme i banen.

Efteråret sluttede med to nederlag i træk inden julen og vinterpausens transfervindue, hvor SIF var flittige aktører. Således blev den gamle gulddreng, Michael Hansen, og de to islændinge Hördur Sveinsson og Bjarni Olafur Eiriksson hentet til det midtjyske, hvor man til gengæld sagde farvel til gamle klassikere som Henrik Ipsen og Ulrik Pedersen samt den unge forsvarer Jonas Troest, der tog til Bundesligaens Hannover 96.

Alle tre SIF-indkøb spillede samtlige forårets 13 SAS Liga-kampe og måtte betegnes som væsentlige forstærkninger. Indkøbene blev blandt andet muliggjort af fodboldforretningens sunde økonomi, der igen præsenterede overskud – og Jyske Banks forlængelse af hovedsponsoratet samt samarbejdet med Investeringsselskabet, der gav mere økonomisk råderum og slagkraft.

Mest markant skød den islandske geyser Hördur Sveinsson sig ind i fodbolddanmarks bevidsthed, da han med fire mål i de to første forårskampe var kraftigt medvirkende til en superstart på det nye år. Først blev Viborg slået på egen bane med 3-2 efter et sent sejrsmål (hvor Viggo Jensens jubelscener kostede en forstrækning i det ene ben). Og ugen efter gik det med 2-0 så ud over Brøndby, der også blev slået af SIF – i Viborg. Hertil var spillestedet nemlig lagt, da vintermåtterne ikke kunne forhindre en kampflytning af SIFs første hjemmekamp i foråret på det frosne Silkeborg Stadion. I alt scorede Sveinsson 7 mål i 13 kampe – mange af disse efter oplæg fra Dennis Flinta, der fandt ind i et sublimt samarbejde med den nye angriber. Sammen med sin mere end solide landsmand Bjarni Olafur Eiriksson inspirerede Hördur Sveinsson til mangt et heltekvad om islandske sagaer i den danske sportspresse.

Også Kim Olsen kom tilbage, da han med 3 scoringer i 5 kampe – alle som indskifter – markerede sig som en torjäger, der ikke havde glemt sin målnæse under den ni måneder lange genoptræning.

Lige så rædderligt, som SIF sluttede efterårssæsonen af, lige så forrygende var forårs-starten – og afslutningen. Med to afsluttende SAS Liga-sejre over de to FCer fra henholdsvis Nordsjælland og København, kilede SIF sig lige nøjagtig ind på en slutplacering som nummer 8 i ligaen, hvilket på et hængende hår opfyldte sæsonens målsætning.

Den sidste kamp i SAS Ligaen var i Parken mod de nykårede mestre fra FC København, og her fik de flabede gæster fra Silkeborg spoleret lidt af kjøwenhawnernes guldfest. For med en enkelt Hördur Sveinsson-scoring og en dobbelt af Kim Olsen rejste SIF – for andet forår i træk – fra Parken med 3 gode point pakket ned i sportstaskerne.

Som afslutning på sæsonen nåede SIF semifinalen i pilotprojektet Viasat Cup, der var indført mellem de 12 SAS Liga-klubber pga. en sidste runde spillet allerede midt i maj af hensyn til VM-slutrunden. Her havde SIF dog ingen spillere med…

Scroll til toppen