2004/05

2004/05

Kompetent comeback.

SIF er og bliver en Superligaklub.

Efter det ene års fravær vendte SIF tilbage til landets bedste række som om intet var hændt. Godt nok havde SIF rent teknisk status af oprykker, men reelt var der tale om, at et fuldgyldigt medlem af SAS Ligaen var tilbage. Således var der ikke et eneste hold, der formåede at hente tre sejre i sæsonens tre møder med SIF.

For FC København blev møderne med SIF nærmest til de rene mareridt, mens kampene mod den mægtige hovedstadsklub for SIF stod tilbage som nogle af sæsonens absolutte højdepunkter. Det hele startede den 24. juli 2004, hvor SIF markerede sin tilbagevenden til SAS Ligaen ved periodevis at udspille mestrene fra FCK. Kampen sluttede 2-2, hvilket gæsterne skulle være lykkelige for.

Den flotte kamp gav SIF vinger, og tre sejre senere befandt SIF sig alene i spidsen for SAS Ligaen. Hele holdet spillede som i en rus med målmageren Rajko Lekic i spidsen, og folk strømmede til Silkeborg Stadion for at se, om det hele ikke bare var en god drøm. Det var det jo nok i nogen grad, for pludselig kom der en spillerstrejke og et spillersalg i vejen for euforien.

Den historiske spillerstrejke begyndte den 17. august og varede en uges tid. SIFs spillere måtte ikke længere benytte klubbens træningsfaciliteter, men selve træningen fortsatte på alternative lokaliteter under anfører Ulrik Pedersens ledelse, mens Viggo Jensen kørte til Sverige for at se fodbold. En enkelt spiller – Rajko Lekic – benyttede dog strejken til at tage en tur til Spanien, hvilket resulterede i, at SIF mistede sin topscorer til den spanske 2. divisionsklub Xerez umiddelbart inden transfervinduet lukkede.

Strejken satte sig ikke dybere spor hos SIF, men tabet af Lekic gjorde, for i løbet af den efterfølgende måned dumpede SIF ned som nummer ti efter en sort serie på seks nederlag i træk – en ny rekord. SIF kom dog tilbage på sporet igen med en storsejr på 4-1 over FC København og sluttede efteråret så solidt, at der var pæn afstand til nedrykningspladserne, da man gik på vinterferie.

SIF har meget ofte leveret bedre resultater i foråret end i efteråret, og denne sæson var ingen undtagelse. 15 kampe gav 26 point, hvilket placerede SIF blandt forårets absolut bedste SAS Liga hold.

Peter Degn lavede sæsonens mest spektakulære mål fra banens midte hjemme mod Esbjerg, målmand Henrik Ipsen kom på alles læber med en pragtkamp i Brøndby, Christian Duus sagde farvel efter en lang og flot karriere, men manden på alles læber var og blev SIFs nye nummer 19, Kim Olsen.

Olsen kom til SIF på en fri transfer fra engelske Sheffield Wednesday og bragede igennem i SAS Ligaen med 11 mål, blandt andet leverede han som den første SIF-spiller hele fire af slagsen i en kamp i landets bedste række i hjemmekampen mod OB, som SIF vandt 4-2. 1-0 Olsen. 2-0 Olsen. 3-2 Olsen. 4-2 Olsen. Sådan.

Ellers blev kronen på SIFs forårsværk sat i udekampen mod FC København. FCK mødte frem med syv sejre i træk, mens SIF på sin side ikke havde vundet i Parken i mere end ti år. Den slags statistik gjorde bare ikke det store indtryk på SIF, som fuldt fortjent vandt med 1-0 for øjnene af over 25.000 tilskuere.

I det hele taget leverede SIF et meget kompetent indtryk igennem hele foråret. Det blev efterhånden tydeligt for enhver, at spillestilen var blevet ændret til det mere boldbesiddende med vægten lagt på teknisk fodbold langs græsset. En del af forklaringen skal utvivlsomt søges på Silkeborg Fodbold College, som leverede hele otte af de spillere, der fik spilletid på førsteholdet i sæsonens løb.

Også SIFs andethold nød godt af de unge talenters boldtække. Som sædvanligt lå DS-holdet helt i top, men denne gang spillede man om mere end æren. Der var nemlig oprykningspladser på spil, og med en suveræn førsteplads sikrede SIF sig adgang til 2. division. Gamle SIFere kan sagtens huske dengang, det var førsteholdet, som spillede i 2. division – nu er det andetholdet!

Uden for banen var der også meget at glæde sig over, blandt andet, at det generelle tilskuerboom i dansk fodbold også nåede til Silkeborg, hvor man kunne notere det højeste tilskuertal på hjemmebane i syv sæsoner. I klubbens regnskab kunne man ligeledes spore fremgang, idet SIF Fodbold Support A/S for første gang siden rekonstruktionen kom ud af et regnskabsår med et overskud. Det blev på lidt over en million.

Det kunne man så varme sig over på de dage, hvor frosten umuliggjorde fodboldspil på Silkeborg Stadion. Som et af de få stadions i SAS Ligaen har Silkeborg Stadion ikke varme under græstæppet, hvilket betød to udsatte kampe i sæsonens løb.

Som oprykker havde SIF i sæsonen 2004/05 dispensation til at få kampene udsat, men frem over skal vinteraflyste kampe afvikles på Viborg Stadion.

Scroll til toppen