Sponsorerne: Derfor støtter vi JYSK Park

SPONSORERNE: DERFOR STØTTER VI JYSK PARK

130909-silkeborg-stadion-view-04_700_643x402

JYSK Park har en pris på 120 millioner kroner, som deles mellem Silkeborg IF Invest A/S og Silkeborg Kommune. Silkeborg IF Invest A/S’ del af beløbet (60 millioner) er finansieret af et bredt udsnit af områdets erhvervsdrivende, byens borgere samt gennem salg af den nuværende loungetribune.

Lars Larsen og JYSK gik forrest og købte navnesponsoratet for 10 millioner kroner for at kickstarte Silkeborg IF’s projekt om at finde 60 millioner kroner, og siden har en lang række af byens erhvervsdrivende tilsluttet sig med et sponsorat, der passer til den enkelte. Deadline for finansieringen hed 30/6, og 1/7 kunne Silkeborg IF’s administrerende direktør, Kent Madsen med glæde meddele, at målet var nået, og at der endda er flere sponsorater i spil.

Lars Larsen beskriver planerne om et nyt stadion til Silkeborg som sund fornuft:

– Jeg lavede et lille, hurtigt regnestykke, som viste, at med de penge, der alligevel skulle bruges på at renovere det gamle stadion, så er det for mig at se sund fornuft at sælge det gamle og bygge et nyt.

Kort efter, at JYSK havde købt navnesponsoratet, sluttede Silkeborgs største private arbejdsplads med Anders Dam i spidsen, Jyske Bank, sig til og købte hovedtribunesponsoratet. Beslutningen blev taget ud fra tre strategiske betragtninger om, at et nyt stadion både ville bidrage til at promovere byen, brande Jyske Bank og ikke mindst styrke bankens tilbud af et varieret udbud af kulturelle og sportslige tilbud til koncernens mange medarbejdere.

Jyske Banks adm. direktør, Anders Dam, støtter blandt andet op om et nyt stadion på grund af Silkeborg Kommunes størrelse og placering, som, i hans øjne, begge dele gør det til en nødvendighed at følge med udviklingen – også på stadionfaciliteter.

– Silkeborg Kommune er nu landets tiendestørste kommune, så byen skal også være i top 10 sportsligt med både resultater og faciliteter, siger bankdirektøren.

Også Mascot, som har det nuværende navnesponsorat, har taget del i realiseringen af planerne om en ny hjemmebane ved at købe sponsoratet af langsidetribunen. Endetribunerne er finansieret af en række mellemstore virksomheder, som hver især har lagt 500.000. Østtribunen får navnet Club500-tribunen, og Vesttribunen bliver til Den Røde Tribune. En af de ni virksomheder, som er gået med i Club500, er Silkeborg Slagteren med Ken Pedersen i spidsen, som fortæller, at Silkeborg Slagteren hele tiden har vidst, at de ville indgå i stadionsamarbejdet.

– Vi har aldrig været i tvivl om, at vi ville være med. Det handlede bare om at finde den rigtige model, og der passer Club500 godt til vores virksomhed, fortæller Ken Pedersen.

Dessuden har Reimar Nielsen, Kristiansenfamilien, Ejlif Mathiasen samt en større gruppe af mindre virksomheder lagt navn til dele af JYSK Park med sponsorater på op til 1 million kroner.

Der er i finansieringsplanen plads til, at alle kan være med. Blandt andet kan tilskuere sikre sig fast, navngivet sæde og fri entré i fem år for 6.000 kroner (10.000 kr. for to personer), og virksomheder/erhvervsfolk kan få sit navn i en flise i foyeren.

Silkeborg kommune finansierer sin del af de 120 millioner kroner gennem salg af den gamle stadiongrund til boligbyggeri samt et nyt ældrecenter. Borgmester Steen Vindum ser JYSK Park som et ikon på Silkeborg og glæder sig samtidig over, at et sådant projekt vil skabe arbejdspladser til byen.

– Silkeborg vokser. Vi får flere indbyggere og har brug for flere arbejdspladser, så færre behøver pendle ud af byen. Et nyt, moderne stadion vil give flere arbejdspladser, ligesom de kommende års byggearbejde vil give mange arbejdspladser, som vi i mine øjne skal arbejde for at holde inden for kommunens rammer.

Se videoindslag med Kent Madsen, Lars Larsen og Anders Dam, hvor de hver især fortæller, hvorfor de ser JYSK Park som en god idé. Klik her.

Læs større interviews med et udpluk af sponsorerne:

Lars Larsen (JYSK)

Anders Dam (Jyske Bank)

Ken Pedersen (Silkeborg Slagteren)

Scroll til toppen