JYSK park

 

img_1904_700_643x320

Silkeborg IF Invest A/S og Silkeborg Kommune bygger i fællesskab byens nye stadion, JYSK park, der står klar på Søholt i sommeren 2017. Byrådet har truffet den principielle beslutning, og i eftersommeren 2013 gik forundersøgelserne i gang. Skitseprojektet fra Årstiderne Arkitekter blev præsenteret for Byrådet og offentligheden i september 2013. I foråret 2015 blev kommunens andel af pengene bevilget af Byrådet, hvorefter arbejdet med fordelingen af byggeentrepriserne gik igang. Byggeriet gik i gang i november 2015 og følger tidsplanen.

Det nye stadion bliver til i et unikt samarbejde mellem Silkeborg IF Invest A/S, Silkeborg Kommune og byens erhvervsliv. Den samlede pris på det nye stadion er beregnet til 130 millioner kroner, hvoraf kommunen bidrager med 60 mio. kr. finansieret gennem salg af den gamle stadiongrund, der skal laves om til boligområde med rekreative arealer ligesom der er ved at blive bygget et nyt plejecenter på grunden. De resterende 70 mio. kr. står Silkeborg IF Invest for indsamlet gennem sponsoratet i det lokale erhvervsliv.

JYSK-koncernen med Lars Larsen i spidsen har betalt 15 millioner kroner til gengæld for navnesponsoratet, og byens største private arbejdsplads, Jyske Bank, har købt navnerettigheder til den ene tribune for 10 mio. kr. .

Resten af pengene, 45 millioner kroner, har Silkeborg IF selv rejst. De 19,1 af millionerne er blevet hentet ved at sælge den nuværende stadionlounge til kommunen ifølge en 12 år gammel aftale. De sidste godt 25  millioner er rejst gennem private investorer.

Kort om Silkeborgs nye stadion, JYSK park:
Pris: 130 millioner kroner
Kapacitet: 10.000 tilskuere (DBU’s mindstekrav til Superligaklubber)
Placering: På Søholt som nabo til Jysk Arena og Silkeborgmotorvejen, der står færdig i 2016.

JYSK parks sponsorer:

JYSK park i billeder:

Scroll til toppen