9. juni 2019

U19 gjorde arbejdet færdigt i Aalborg

Med 2-2 i sæsonens sidste liga-kamp fastholdt SIF’s U19-drenge de gode præstationer. Samtidig betød resultatet. at AaB måtte se mesterskabet ryge til FC Midtjylland.

SIF’s U19-drenge sluttede liga-sæsonen med manér ved at spille 2-2 mod AaB i Aalborg lørdag eftermiddag. Dermed sluttede SIF på 9. pladsen i Ligaen. Ali Farej’s udlignende mål 10 minutter før tid betød samtidig, at mesterskabet gled AaB af hænde. Nordjyderne havde brug for en sejr for at overhale FC Midtjylland på førstepladsen, men da det kun blev til ét nordjysk point, kunne FC Midtjylland – igen – fejre mesterskabet.

Det kunne dog ikke spolere afgående træner Thomas Lofts tilfredshed med sine SIF-drenge, der har fået en fin afslutning på sæsonen med de seneste kampes indsatser.

– Det var en mega fed kamp, hvor begge hold gik efter en sejr. Vi var rigtig gode i perioder af kampen, og drengene var fremragende målt på indsats. Vi slutter U19 Ligaen af med endnu en god præstation, konstaterede han efter kampen

SIF fik en dårlig indledning på kampen og kom bagud i første minut. AaB havde store chancer til at komme yderligere foran, men efter et kvarterstid begyndte SIF at få sat noget fint spil sammen centralt på banen og fik samtidig kontrol over kampen. Dog manglede den sidste akutetesse i afslutningspillet.

SIF kom stærkt fra land i 2.halvleg, og Oliver Haurits udlignede til 1-1 efter en friløber. Derefter var SIF igen meget på bolden, men manglede – også igen – den sidste skarphed i afslutningerne. AaB var farlige på omstillinger, og det var også efter en omstilling, at de scorede til 2-1. SIF pressede på efter AaB’s scoring, og SIF-drengene udlignede også fortjent. Ali scorede direkte på hjørnespark.

I de sidste 10 minutter af kampen er der store chancer til begge hold. SIF-keeper Magnus Dalsgaard hev en af de helt store redninger frem, og dermed endte det 2-2. Og mesterskabet smuttede til Herning.

SIF’s U19-drenge har endnu en opgave, inden drengene kan gå på sommerferie. Onsdag aften kl. 19.00 spiller de finale i DBU Jyllands pokalturnering. Den spilles på Bjerget i Kjellerup med kampstart kl. 19.00.

U19 Liga, 22. spillerunde, lørdag 8. juni kl. 13.00 på AaB’s anlæg:
AaB – Silkeborg IF 2-2 (0-1)
Mål: 1-0 Mikkel Kaufmann Sørensen (1.), 1-1 Oliver Haurits (46.), 1-2 Oliver Klitten (58.), 2-2 Ali Faraj (79.).