5. juni 2019

U17: SIF slået knebent i pokalfinalen

FC Midtjylland kunne løfte trofæet i DBU Jyllands pokalturnering efter finale-sejr på 2-1 over SIF tirsdag aften på JYSK park.

SIF’s U17-hold måtte tirsdag aften på JYSK park se sig slået 1-2 af FC Midtjylland i finalen i DBU Jyllands pokalturnering. SIF var ellers foran 1-0 og pressede også godt på i slutningen af kampen for udligning på et tidspunkt, hvor FC MIdtjylland var blevet en mand mindre på grund af en udvisning. Men på trods af gode chancer til især Alexander Lind, lykkedet det ikke, og FC Midtjylland kunne løfte pokalen efter 90 minutters intens pokalfight.

– Selv om vi pressede på efter deres scoring til 2-1, var vores genpres og restforsvar for dårligt, og de kom til et hav af chancer efter omstillinger. Derfor kan man heller ikke sige noget til deres sejr, og vi ramte ikke noget topniveau set over hele kampen, konkluderer SIF-træner Jesper Mikkelsen.

SIF var mest på bolden i 1. halvleg, og det lykkedes ofte at komme i gode retvendte positioner midt på banen og derfra en del gange spillet backerne fri til indlæg og gennembrud. Det var også efter sådan et mønster, at Eskild Dall scorede midt i halvlegen. Han modtog bolden i feltet og sparkede dne fladt i nettet. FC Midtjylland viste farlighed på standardsituationer og direkte spil i dybden, og fik også udlignet kort før pausen på et selvmål efter et hjørnespark. Bolden svævede til bageste stolpe, FCM’s Frederik Christensen fik sat foden på, og herfra fik SIF-forsvaret fumlet den i nettet. Et kønt mål var det ikke, men det gav FCM 1-1 ved pausen.

Efter pausen var kampbilledet det samme. SIF var meget på bolden, men FCM havde de største chancer. Midt i 2. halvleg glippede SIF et returløb, som kostede en scoring imod. Simon Madsen endte med at sende bolden i nettet. Herfra presssede SIF, og Alexander Lind kom på banen og havde tre gode chancer tæt under mål. Han sendte også bolden i nettet med 10 minutter igen, men målet blev underkendt for off-side. I det 88. minut blev FCM’s Frederik Christensen udvist efter et voldsomt frispark og i overtiden havde Alexander Lind endnu en chance tæt unde mål, men mirakuløst fik FCM-keeper Frederik Bach Jensen viftet bolden til hjørnespark, og dermed kunne FC Midtjylland for andet år i træk løfte pokalen i DBU Jyllands pokalturnering.

U17, DBU Jyllands pokalturnering, finale, tirsdag 4. juni kl. 18.00 på JYSK park:
FC Midtjylland – Silkeborg IF 2-1 (1-1)
Mål: 0-1 Eskild Dall (34.), 1-1 selvmål (44.), 2-1 Simon Madsen (62.)