Yunus Akbayir

Yunus Akbayir

Nummer 9
Fødselsdato 1. januar 2003
Alder 20
Højde
Vægt
Hold Silkeborg IF U17, Silkeborg IF U19
Position
Fødested
Forrige klubber Ingen

Silkeborg IF U17

Silkeborg IF U19

Navn: Yunus Akbayir

Hold: U17 Elite

Årgang: 2003

Moderklub: Silkeborg IF

Det ligger til Yunus’ familie at være gode med den lille runde: både storebror Maksut er god til spillet og ikke mindst ligeledes storebror Yasin ligeså – han var sågar ligesom Yunus en del af eliteholdene i SIFs ungdomsafdeling. Men nyeste skud på stammen er altså nu U13-spilleren og lillebror Yunus.

Det unge 12-årige talent kan spille som både offensiv midtbane og angriber, og har helt klart sine styrker i det offensive spil. Lige siden han startede i SIF, har Yunus’ spillet angriber, og i denne efterårssæson ser man tydeligt hvorfor. 19 mål i ni ligakampe er en imponerende statistik, men man får ikke indtrykket, at de mange mål stiger den unge, høflige mand til hovedet:

– Jojo, selvfølgelig betyder det noget at score mål! Men vinder holdet, så er jeg glad, det er det vigtigste. Jeg vil hellere vinde 3-0 og ikke score, end score tre mål og så tabe. Det vil jeg altid holde på, fortæller målmageren roligt.

Spillede med de ældre
Indtrykket af ydmyghed og høflighed får lige endnu et nøk op ad, da Yunus’ fortæller – kun tvunget af spørgsmålet, han får stillet – at niveauet og indtrykkene på U13-eliteholdet faktisk ikke er så nye for ham, for han spillede der nemlig også sidste år.

– Jeg er faktisk lidt vant til det, for det er mit andet år på eliteholdet. Sidste år spillede jeg med de ældre heroppe. Men jeg kan trods alt bedre lide det i år med dem på min egen alder, for de ældre var jo selvfølgelig lidt større end mig.

Spurgt til fremtiden er Yunus også mere ydmyg end de fleste på samme alder, som alle nævner internationale topklubber som Chelsea, Manchester United, Barcelona og Real Madrid – SIFs førstehold er målet i første omgang:

– Drømmen er først og fremmest at blive professionel og spille på den offensive midtbane for Silkeborg. Og hvis jeg kan vælge et landshold, så skal det være det tyrkiske, for både min mor og min far stammer derfra, så det er det jeg gerne vil, slutter den unge Akbayir.

Næste Kamp

3F Superliga

Programsættes senere
Scroll til toppen

Menu