Thomas Lodberg

Thomas Lodberg

Nummer 6
Fødselsdato 1. januar 1998
Alder 25
Højde
Vægt
Hold
Position Midtbane
Fødested
Forrige klubber Stautrup IF, AGF
Kampe Mål Assists Clean Sheets
0 0 0 0

Navn: Thomas Lodberg

Hold: U19 elite

Position: Midtbane

Årgang: 1998

Spillet i SIF siden 2013

Moderklubber: Stautrup IF, AGF

Sæsonen 2014/2015 var for Thomas Lodberg den første på et af SIFs elitehold. Thomas Lodberg er som en af de få spillere i klubbens eliteafdeling kommet til udefra.

Til og med U15 foregik SIF’erens fodboldhverdag i AGF, hvor han havde spillet på de bedste ungdomshold siden U13. Forud for sit første år som U17 begyndte Thomas Lodberg på Levring Efterskole, som har et samarbejde med Silkeborg IF. Året som efterskoleelev blev det sidste år som hjemmeboende for Thomas Lodberg, der i en alder af kun 16 år flyttede adressen fra barndomshjemmet i Stautrup ved Aarhus ud med sportskollegiet ved SIFs træningsbaner.

Thomas Lodberg indrømmer, at det ikke var helt let i starten, hvor der var mange nye, praktiske ting, man som ung dreng ikke nødvendigvis har været vant til at tage sig af før.

– Jeg opdagede hurtigt, at det kræver overraskende meget at skulle lave mad hver dag, fortæller U17-spilleren og tilføjer, at hans mor heldigvis er sød til at give ham mad med hjem til fryseren, så det ikke kræver de helt store kokkeegenskaber at få et sundt og godt måltid mad hver dag.

Skiftet fra AGF til SIF har for Thomas Lodberg været meget naturligt og behageligt. 2.G’eren fortæller, at han oplevede kulturen i AGF som mere højtråbende end i SIF, hvor både spillere, trænere og ledere er mere nede på jorden.

– Det har været meget let at falde til i SIF, synes jeg. Der er et godt kammeratskab på holdet og et godt setup i klubben. Jeg kan godt lide den måde, folk snakker sammen og er på over for hinanden. Der er et godt læringsmiljø for fodbolden, og jeg føler, vi alle udvikler os i et godt tempo, siger Thomas Lodberg.

Drømmen om at kunne leve af at spille fodbold forfølger Thomas Lodberg med al den vilje, han kan finde frem. Tidligere U17-træner Anders Veller fortæller, at Thomas Lodberg har vist en særlig evne til at tilpasse sig holdet, siden har er blevet tilføjet truppen.

– Thomas Lodberg er først og fremmest en spiller med stor vilje. Derudover er han kendetegnet ved at have en stor løbekapacitet og er dygtig i dueller og andenbolde. Han er rigtig god til at skabe sammenhæng mellem kæderne på holdet. Han har arbejdet meget med sine berøringer og sit spil med bolden, og her har vi den seneste tid bemærket særligt stor fremgang hos Thomas, siger Anders Veller.

Næste Kamp

Oddset Pokalen

Onsdag d. 06.12. kl. 20.15
Scroll til toppen