Rasmus Lysdal

Rasmus Lysdal

Nummer 19
Fødselsdato 1. januar 1997
Alder 26
Højde
Vægt
Hold
Position Angreb
Fødested
Forrige klubber ØBG
Kampe Mål Assists Clean Sheets
0 0 0 0

Navn: Rasmus Lysdal

Hold: U19 elite

Position: Angreb

Mål for SIF i sæsonen 2015/2016: 1

Årgang: 1997

Spillet i SIF siden: 2007

Moderklub: ØBG

Rasmus Lysdal  kom til SIF fra ØBG som U11-spiller og har siden taget imod alt, hvad hjembyens største klub har tilbudt ham.

Fra 7. klassetrin skiftede han til Sølystskolen for at gå på Talent Team og på den måde få det maksimale ud af træningen. Derefter begyndte Rasmus på Silkeborg Fodbold College, hvor han først tog 10. klasse på TH Lang og nu er i gang med Handelsgymnasiet.

Det har ikke været givet på forhånd, at det kunne blive en realistisk drøm for Rasmus Lysdal at blive professionel fodboldspiller. Det var faktisk et rent tilfælde, at han i sin tid skiftede fra ØBG og de gamle holdkammerater til Silkeborg IF.

– En af mine venners mor blev træner i SIF, og så flyttede jeg med ham herind. Det har været godt lige fra starten, så jeg er glad for, det blev sådan, siger U19-angriberen i dag.

Heller ikke i SIF har Rasmus Lysdal været selvskrevet i de bedste startopstillinger. Som andetårs U17-spiller sad han meget på bænken, indtil U19-træner, Dennis Pedersen, tog ham med til et par kampe med U19-holdet, hvor Rasmus markerede sig godt fra start ved blandt andet at score i pokalfinalen.

Sidste sæson viste Rasmus sine offensive kvaliteter og scoret fire af holdets 15 mål i U19 Ligaen.

– Det har været et kæmpe skulderklap, at Dennis viste tillid til mine evner allerede sidste år. Det hjalp mig til at klø godt på hen over sommeren, så jeg ikke ville begynde på U19 med at være fysisk og teknisk langt efter de andre på holdet, fortæller Rasmus Lysdal, der er glad for den ros, han har fået af U19-træneren.

Det boost, Rasmus Lysdal har fået det sidste halve års tid ved at klare sig godt og være en fast del af startopstillingen på U19-holdet har givet den unge angribers selvtillid et godt skub opad.

– Jeg håber på, at jeg kan blive ved med at score mål for holdet, og så er det helt klart mit mål at spille mig til en kontrakt her i SIF, hvor jeg har spillet de sidste mange år nu, siger Rasmus Lysdal.

Næste Kamp

3F Superliga

Programsættes senere
Scroll til toppen

Menu