11. februar 2020

Statistik: AaB er SIF’s hyppigste modstander

I den tid, Superligaen har eksisteret, har SIF og AaB mødt hinanden 73 gange. Dermed er aalborgenserne den modstander, SIF har mødt flest gange i den bedste række.

Sidst AaB var på besøg på JYSK park vandt SIF 3-2 efter at have været foran tre gange. Sejrsmålet blev scoret af Vladmir Rodic i 86. minut. Det var 10. februar 2018. Foto: Ulla Myrhøj.

Når SIF og AaB søndag eftermiddag mødes på JYSK park i 3F Superligaens forårs-premiere, er det superligakamp nummer 74 imellem de to jyske klubber. Dermed er AaB den klub, SIF har mødt flest gange i landets bedste række, så længe den har heddet Superliga. 23 gange har SIF vundet, 24 kampe er endt uafgjort og AaB har vundet 27 af opgørene.

Første møde daterer sig tilbage til 24. marts 1991, hvor det blev 1-1 på Silkeborg Stadion. SIF’s mål blev i øvrigt scoret af klubbens nuværende assistenttræner, Peder Knudsen, der bragte hjemmeholdet i front efter blot to minutters spil.

Seneste møde på JYSK park mellem de to klubber går to år tilbage, 10. februar 2018, hvor SIF vandt 3-2. SIF var foran tre gange undervejs, 1-0 ved Davit Skhirtladze, 2-1 ved Jens Martin Gammelby og 3-2 ved Vladimir Rodic i det 86. minut. Fra SIF’s startopstilling fra dengang er der blot to spillere tilbage i den nuværende trup, Jeppe Okkels og Marc Rochester, mens Magnus Mattsson og Jeppe Gertsen kom på banen undervejs.

Mest målrige kamp mellem AaB og SIF faldt 9. april 2007 på Silkeborg Stadion, hvor AaB vandt 6-4 (Thomas Raun (3) og Søren Ulrik Vestergaard stod for SIF-målene), mens den største SIF-sejr faldt 29. marts 1998, ligeledes på Silkeborg Stadion, hvor SIF vandt 4-0. Henrik “Tømrer” Pedersen, Nocko Jokovic (2) og Bora Zivkovic stod for målene.

Kilde: superstats.dk

Køb billet til det 74. superligaopgør mellem SIF og AaB søndag kl. 14.00 her.