1. maj 2018

Reserverne vandt overbevisende mod Esbjerg

Et velspillende SIF-reservehold vandt mandag eftermiddag med hele 5-1 over Esbjerg.

Dermed blev der tale om revanche for reserveholdet, som tidligere i turneringen havde tabt med 4-1 til Esbjerg på JYSK park. Det var da også et ganske solidt reservehold, som Peder Knudsen kunne råde over denne tirsdag eftermiddag i Esbjerg. På toppen fik Mate Vatsadze og Gustaf Nilsson begge muligheden for at vise sig frem, mens Dennis Flinta styrede forsvaret i den anden ende.

Der gik ikke mange minutter før SIF kom foran. Tilbagevendte Mikkel Cramer blev noteret for scoringen, efter en returbold fra et hjørnespark havnede hos venstrebacken, som i dagens anledning var flyttet over i den anden side. Herfra flugtede Cramer bolden ind bag EfB-keeper Jonas Jensen, som først meget sent kunne se bolden. En fin aktion fra Mikkel Cramer, som var tilbage i kamp for første gang siden testkampen mod Randers inden sæsonstarten her i foråret. Mikkel Cramer spillede en fin kamp og fik 60 minutters kampminutter i benene.

Føringen varede dog ikke ved i første halvleg, som SIF dominerede men ikke fik alverden ud af. Esbjergs udlignende mål blev scoret af Mathias Kristensen, som udnyttede en høj bold i bagrummet og udplacerede en chanceløs Oscar Hedvall i målet.

Overlegen anden halvleg

De sidste 45 minutter blev spil til et mål. SIF straffede indtil flere gange opspilsfejl hos værterne, som var særdeles gæstfri. Det blev til 2-1 efter 54 minutter, da først et angreb i højreside var blevet reddet af Esbjergs målmand. Returbolden fik Gregor Sikosek dog fat i, og sloveneren afleverede uselvisk bolden på tværs til en helt fri Mate Vatsadze, som bare skulle sætte indersiden på. Et af karrierens nemmere mål af georgieren, som skyldte et mål efter en meget stor afbrænder minutter forinden.

Fem minutter efter blev det så angrebsmakkeren Gustaf Nilssons tur. Svenskeren fik bolden serviceret af Mate Vatsadze og kunne hårdt presset smække bolden ind lige udenfor feltet. Et godt mål af Nilsson, som også kom frem til flere gode muligheder i kampen.

Med et kvarter igen blev det 4-1 til Silkeborg IF, da U19-spilleren Mikkel Juhl Andersen kanonerede bolden i mål på en fantastisk flugter langt udefra. Bolden blev rettet af på vej ind, men det gjorde ingenting ved scoringen fra højrebacken, som havde erstattet Mikkel Cramer efter en times spil.

Til sidst kom også Mads Emil Madsen på måltavlen, da han i kampens sidste minut udnyttede et glimrende oplæg fra Dennis Flinta, som headede midtbanespilleren helt fri. Dermed blev det 5-1 til Silkeborg IF over Esbjerg fB, hvilket Peder Knusen var godt tilfreds med.

– Vi spiller en rigtig fin kamp, hvor vi er gode til at udnytte vores modstanders fejl. Vi viser en rigtig god indstilling i kampen, hvor vi sagtens kunne have vundet med flere mål, fortæller Peder Knudsen, som samtidig kunne glæde sig over at se Mikkel Cramer tilbage i aktion.

– Det var godt at se Mikkel på banen igen. Han spiller en fin time, hvor han ovenikøbet får lavet et godt mål. Så alt i alt var det en rigtig god eftermiddag i Esbjerg, fortæller Knudsen, som på mandag står i spidsen for reserverne igen, når holdet spiller den sidste kamp i forårets reserveliga, når AC Horsens kommer på besøg på JYSK park.

Reserveligaen, pulje 3, 5. spillerunde, tirsdag, den 1. maj 2018
Esbjerg fB – Silkeborg IF 1-5 (1-1)

Målscorere: 0-1 (3′) Mikkel Cramer, 1-1 (34′) Mathias Kristensen, 1-2 (54′) Mate Vatsadze, 1-3 (60′) Gustaf Nilsson, 1-4 (80′) Mikkel Juhl Andersen, 1-5 (90′) Mads Emil Madsen.

Silkeborg IF: (4-4-2): Oscar Hedvall – Mikkel Cramer (60. Mikkel Juhl Andersen), Dennis Flinta, Niklas Bugge, Gregor Sikosek – Mads Emil Madsen, Magnus Schelle (72. Rasmus Carstensen), Sebastian Jørgensen, Jeppe Okkels – Mate Vatsadze (72. Anders Iversen), Gustaf Nilsson