13. december 2018

eSuperligaen: SIF videre til playoff-spillet efter stor dramatik

En bedre målscore endte med at sende Silkeborg IFs to FIFA-spillere i playoff-spillet. Dermed er målsætningen for deltagelsen i eSuperligaen opnået. Nu venter en tidligere verdensmester i kvarfinalen.

Det var et Silkeborg-hold, som var under pres inden onsdagens to sidste runder af eSuperligaen. To sejre var påkrævet for, at SIF skulle have en chance for videre avancement. Derudover skulle en række andre resultater også gå SIFs vej, hvis det skulle lykkes at kvalificere sig til playoff-spillet på mandag i Forum.

Første hurdle hed SønderjyskE. Adel “Adellovich” Daher startede ud med en snæver 3-2 sejr. Derefter var det op til Jesper “Pilm” Prang at lukke kampen. I en gennemgående nervøs kamp vandt den rutinerede SIFer med 2-0. Samtidig begyndte resultaterne fra de andre kampe at tikke ind, og det var gode nyheder for SIF. Esbjerg fB tabte et afgørende skridt i de døende minutter af deres kamp mod OB, mens AC Horsens fik sig en FIFA-lektion af drengene fra Randers, som vandt overbevisende 6-0.

Pilm igen afgørende

Dermed lå det i luften, at en sejr i den sidste kamp mod AC Horsens ville være nok til at gå videre. Modstanderne havde dog alt at spille for, så det skulle på ingen måde blive en nem kamp.

Igen startede Adellovich ud. Han kom foran både 1-0 og 2-1, men endte med at smide sejren til sidst, og tabte 3-2. Et nederlag som satte Pilm under hårdt pres. De tre udebanemål til AC Horsens kunne vise sig at være dyre, da Pilm nu skulle besejre “Legind” fra AC Horsens, som har været en sæsonens helt store overraskelser.

28 minutter inde i kampen kommer Pilm på 1-0. Et flot opspil ender hos ikonet Pelé, som ubesværet kunne sende Pilm på 1-0. Kort inde i anden halvleg havner bolden hos Neymar. I Horsens-målet rykker Legind målmanden til venstre, da han tror, at Pilm vil skyde første gang med Neymar i det lange hjørne. I stedet tager han et træk den modsatte vej, og så er buret lige pludselig fuldstændig tomt i den anden side. Derfra er det bare en ekspeditionssag for Neymar/Pilm at sende bolden i mål. 2-0 til Silkeborg, og pludselig er playoff-pladsen indenfor rækkevidde.

Resten af kampen bliver en nervøs affære, hvor Horsens-spilleren kommer tæt på at score. Omvendt brænder Pilm også store chancer i en kamp, som ender ud med, at Pilm får trukket tiden tilpas langt ud, så sejren kommer i hus.

Playoff

Dermed er Silkeborg videre til playoffrunden, som var målsætningen fra start. Det ender med en 7. plads i grundspillet, som betyder at vi skal møde andenpladsen i kvartfinalen. FC København med verdensstjernerne “Agge” og “Marcuzo” venter. To spillere som Pilm og Adellovich kender indgående, da de har været trænere for dem begge. Et meget spændende opgør er derfor i vente på mandag i Forum, hvor playoffrunden skal spilles. Vi vender tilbage med spilletidspunkter for opgøret, når vi ved mere.

Hvis du gerne vil være tilskuere til finaleeventet mandag, så kan du købe billetter og finde information her.