7. juni 2009

Uafgjort antiklimaks

Silkeborg IF var syv minutter fra SAS Ligaen, da Frem udlignede til 2-2 i en spændt affære på et kogende Silkeborg Stadion, hvor Rajko Lekic og Martin Ørnskov stod for SIF-målene.

Et feststemt, velbesøgt og summende Silkeborg Stadion lagde søndag græs til braget mod Frem, hvor SIF med en sejr ville sikre sig oprykning til SAS Ligaen.

Det summede og krillede i maven op til kampstart, hvor cheftræner Troels Bech kunne offentliggøre en startopstilling med tre ændringer i forhold til mandagens kamp i Næstved.

Henrik "Tømrer" Pedersen sad ude med sin fodskade, og Peter Degn var i karantæne. Til gengæld var Martin Ørnskov tilbage på den defensive midtbane efter en tur i straffeboksen.

I alt havde Troels Bech blandet kortene som følger:

Kenneth Falkenberg vogtede målet bag et uændret forsvar med Dennis Flinta, Jim Larsen, Thorbjørn Holst Rasmussen og anfører Steven Lustü.

På midtbanen lå altså Martin Ørnskov defensivt, Steffen Ernemann offensivt – og Martin Svensson og Jeppe Brandrup på kanterne.

Helt fremme – topscorer Rajko Lekic og Lars Huldgaard Christensen.

God SIF-start
Ved kampstart var der masser af lyd på, flot tifo – og lange køer ved billetlugerne, hvor det næsten slog gnister i tælleapparaterne.

SIF erobrede hurtigt boldbesiddelsen i kampen – og angrebene fløj ned mod Frem-målet. I det fjerde minut endte et godt Dennis Flinta-indlæg hos Lars Huldgaard Christensen, der blev klemt i en sandwich mellem to af gæsternes forsvarsspillere – men dommer Ole Kronlykke Hansen vinkede afværgende, selvom det lugtede lidt af et tidligt straffespark.

Og to minutter senere sendte Steffen Ernemann et fornemt hjørnespark indover, hvor Martin Ørnskov steg til vejrs og headede – men bolden blev clearet på stregen.

Men alt i alt en god, aggressiv og lovende SIF-start.

Rajko til 1-0!
Og efter syv minutters spil lykkedes det så. En lang fremlægning blev jagtet og erobret af Rajko Lekic, der pludselig i duellen med forsvarsspilleren kom i en god position over for den fremstormende Frem-keeper Thomas Seidelin, der kun kunne se til, mens bolden blev lobbet i nettet. Sikke en start på kampen – og Rajko Lekic' 20. sæsonmål!!!

Det var simpelthen lige præcis det ønskede drømme-scenarie – og mange nerver blev smidt.

Tre minutter senere – og endnu et SIF-angreb. Jeppe Brandrup fik afsluttet lidt tyndt, men bolden blev i forvirringen næsten sendt forbi målmanden – af en Fremmer. Tæt på selvmål og 2-0…

Stadig SIF i teten
SIF fortsatte på med bolden på røde fødder, og der blev skabt lidt ro med fornuftigt pasningsspil.

Frem derimod havde sjældent bolden og virkede ganske forståeligt noget rystede af SIF-presset.

Efter 16 minutter var der bandespil mellem Steffen Ernemann, Jeppe Brandrup, Lars Huldgaard Christensen og Rajko Lekic, men Frem fik clearet til hjørne i sidste øjeblik, inden Huldgaard fik afsluttet.

Efter 21 minutter var Jim Larsen centimeter fra en scoring, da Jeppe Brandrup lavede en glimrende dribling ved baglinjen og sendte bolden ind foran. Jim Larsen headede – men lige præcis forbi, og der gik et sus gennem publikum.

Udligning
Tre minutter senere – og endnu en SIF-chance, da Martin Svensson afsluttede et flot raid med et knaldhårdt venstrebensskud, som Thomas Seidelin kun lige fik handskerne på og reddet til hjørne.

SIF sad simpelthen på det hele – og det sydede og boblede på lægterne.

Kampen faldt dog en smule i tempo efterhånden for hjemmeholdet, mens Frem fik et hjørnespark i det 29. minut.

Det førte ikke til noget, men til gengæld slog gæsterne en kontra efter 31 minutter. Søren Weibel fik afdriblet Jim Larsen, og med en tør afslutning passerede han Kenneth Falkenberg – 1-1 og en kold spand vand i hovedet på hele Silkeborg Stadion. Det var pivhamrende ufortjent – men ikke desto mindre en realitet, at der nu stod 1-1 på tavlen.

Holst udskiftet
SIF var tæt på igen at komme foran tre minutter senere, da Lars Huldgaard Christensen afdriblede en forsvarer og fik afleveret ind i feltet – men Jeppe Brandrup blev slået på målstregen af en forsvarer og måtte nøjes med hjørne.

Frem begyndte at spille bedre fodbold og kom frem til et par udmærkede opspil, men det var stadig SIF, der var farligst. Således også i det 38. minut, hvor velspillende Jeppe Brandrup fandt Lars Huldgaard Christensen i dybden, men Huldgaard kunne ikke passere Thomas Seidelin trods sin glidende afslutning.

Thorbjørn Holst Rasmussen måtte udgå med en forstrækning i lysken efter 39 minutter, hvilket gav plads til Stefan Schmidt. Steven Lustü blev rykket ind i centerforsvaret, Jeppe Brandrup ud på venstrebacken og Schmidt ind på højrekanten.

Martin Svensson stod for næste afslutning et minut inden pausen, da Rajko Lekic efter et par gode træk sendte bolden indover. Martin Svensson kom stormende og sparkede – men et godt stykke forbi, og dermed endte første halvleg noget lunkent med 1-1.

Flere chancer
SIF åbnede anden halvleg i aggressiv stil, og allerede efter et enkelt minut kom Martin Ørnskov tæt på med et kanonskud, der hvislede lidt over målet.

Og to minutter senere lugtede det igen af straffespark til Lars Huldgaard Christensen, der blev hevet ned i feltet, men der blev ikke fløjtet – i stedet forsøgte Dennis Flinta sig fra en spids vinkel, men uden held.

Det brændte igen på i det 52. minut, da en Frem-forsvarer lavede en gevaldig fejlaflevering, hvilket gav Rajko Lekic en chance – men der blev clearet til hjørne.

Igen døde kampen dog en smule i intensitet – også godt hjulpet på vej af Fremmerne, der ikke var blege for at trække tiden ved alle lejligheder.

Rajko Lekic kom tæt alligevel på med en afslutning i det 57. minut, som Thomas Seidelin lige præcis fik vippet væk.

Og kort efter kogte det, da Martin Svensson faldt i feltet – lidt for let – hvilket udløste en del ballade og henstillinger til både Svensson og den iltre Frem-spiller.

Ørnskov til 2-1!
Men efter 61 minutter eksploderede Silkeborg Stadion igen. Steffen Ernemann lagde en bold indover, som en Frem-forsvarer kun fik headet på tværs. Og inde i det lille felt stod Martin Ørnskov med en elegant venstrefod, der satte bolden ind i netmaskerne – 2-1 til SIF og SU-SU-SUPERLIGA-råbene gjaldede over Søhøjlandet!!!

Efter 67 minutter udgik Martin Svensson så, hvilket gav entré til Simon Azoulay Pedersen, som trådte ind på den offensive midtbane, mens Steffen Ernemann overtog i venstresiden.

SIF fortsatte med angrebene, og Rajko Lekic fik prøvet lykken efter godt opspil af Simon Azoulay Pedersen i det 70. minut – men Thomas Seidelin reddede igen for Frem, hvilket også var tilfældet to minutter senere, da Steffen Ernemann var ved at slippe igennem.

Løsere Frem-forsvar
Og kort efter var det så Simon Azoulay Pedersen selv, der krydrede sin gode entré med et godt spark fra distancen – men et stykke forbi.

Det begyndte mere og mere ligne et slagent Frem-hold, men det blev jo dokumenteret i første halvleg, at man ikke skulle tage noget som helst for givet.

Så SIF fortsatte med at drive bolden fremad mod et forsvar, der så mere løst ud end tidligere i kampen.

Endnu et hjørnespark i det 75. minut skabte en vis panik, men igen manglede der lige det sidste.

Og fire minutter senere var Simon Azoulay Pedersen tæt på med et hovedstød efter Dennis Flinta-indlæg – men ind ville bolden altså ikke.

Frem-udligning igen
Efter 83 minutter skete så dét, der ikke måtte ske. En bold langt udefra blev tonset til af Jesper Håkansson, og bolden dumpede ind i nettet til 2-2. Av, av, av.

Kaimar Saag kom på banen kort efter i stedet for den ellers også indskiftede Stefan Schmidt i en offensiv satsning.

SIF pressede på og hældte bold efter bold ind i feltet, men uden held.

Sikke dog et gigantisk antiklimaks – og trods de fire minutters overtid lykkedes det ikke for SIF. Dermed må silkeborgenserne vente til AB-Herfølge onsdag eller egen kamp i Thisted på søndag, før skæbnen kendes.

Sæsonens sidste kamp er netop på søndag, hvor Thisted FC tager imod klokken 17.30.

• 1-0 Rajko Lekic (7)
  • 1-1 Søren Weibel (31)
  • 2-1 Martin Ørnskov (61)
  • 2-2 Jesper Håkansson (83)