29. november 2008

Tømrer startede afslutningsfesten

Henrik Tømrer Pedersen scorede hattrick – et med hovedet, et med venstrebenet og et med højre – da SIF lørdag tævede Næstved med 3-0 og erobrede tredjepladsen.

Silkeborg IF tog i årets sidste hjemmekamp imod formstærke Næstved på Silkeborg Stadion, der trods et par ugers optakt med frost tog sig ganske udmærket ud. Til gengæld var lægterne tilsyneladende noget julefrokostramte – i hvert fald var det et noget sølle fremmøde, der havde valgt at spendere lørdag aften til fodbold live på stadion.

Næstved kom til Silkeborg med stor selvtillid efter 12 kampe i træk uden nederlag i Viasat Divisionen – og der var meget på spil denne kolde lørdag aften. Således ville en eventuel vinder af kampen overvintre på tabellens tredjeplads.

SIFs cheftræner Peder Knudsen havde sidste arbejdsdag i spidsen for de røde, og han havde kun valgt en enkelt ændring i startopstillingen, hvor Christian Holst var sat på bænken til fordel for Rajko Lekic, der igen var disponibel efter endt karantæne.

Dermed stillede SIF op på følgende måde:

Kenneth Falkenberg vogtede målet bag et forsvar med Thorbjørn Holst Rasmussen og Renato Arapi på backpladserne og Steven Lustü og Jim Larsen placeret centralt.

På midten passede Martin Ørnskov den defensive, centrale position, mens Steffen Ernemann lå på den offensive – og Peter Degn og Martin Svensson på kanterne.

Helt fremme – Viasat Divisionens farligste angreb bestående af Henrik "Tømrer" Pedersen og Rajko Lekic.

Ernemann tæt på
Den officielle fanklub SIFosis præsentere en flot jule-tifo ved spillerindløb, hvor der faldt snefnug ned foran hidsigt blitzende lamper ophængt på tribunen – og så var vi ellers klar til at komme i gang.

Og det var nær blevet 1-0 allerede efter to minutter, da et indadskruet Steffen Ernemann-frispark voldte Mads Toppel i Næstved-målet visse problemer, men faren drev over.

Der var dog ingenting at rafle om – SIF tog et sikkert greb om kampen i de indledende minutter og svingede taktstokken med stor myndighed i nærkampene, selv om det ikke førte til de store, åbne chancer.

Farligst blev det, når Mads Toppel boksede til alle indlæg, hvilket skabte et par nedfaldssituationer foran de grønnes felt.

Godt gennembrud fra Tømreren
Efter 13 minutter opstod en god mulighed til SIF, da Henrik "Tømrer" Pedersen brød kraftfuldt igennem i venstresiden og centrede skråt bagud.

Her kom Peter Degn stormende med sin højrefod, men Mads Toppel reddede i fin stil ude ved stolpen.

Efter 18 minutter opstod kampens hidtil største chance – og den tilfaldt gæsterne. En lang lykkehjuls-bold fremad banen blev løbet op af den lynhurtige Mikkel Bruun, og her kunne Steven Lustü ikke følge med. Til alt held for SIF var Kenneth Falkenberg dog klar med en flot redning på friløberen, og så kunne hjemmepublikummet ånde lettet op.

Men Næstved var kommet meget bedre med og gav flere eksempler på, hvor fint et fodboldhold de er.

Tømrer til 1-0!
Efter 24 minutter skulle måltavlens cifre så endelig ændres, og det var SIF, der kom i front.

Det skete, da Peter Degn modtog et af de lange tværskift, der havde gjort godt ondt på Næstved indtil nu, og fulgte op med et perfekt indlæg indover. Her kom Henrik "Tømrer" Pedersen forrest, og med et knastørt hovedstød midt i det lille felt sendte han 1-0 målet i nettet.

Det var Tømrerens sjette sæsonmål i Viasat Divisionen og det ottende i alt inklusiv pokalkampene – og i øvrigt anden kamp i træk, at Tømreren kom på tavlen.

Seks minutter senere var Peter Degn tæt på at gøre det til 2-0, da Martin Ørnskov havde lagt bolden til rette til ham efter en fræk lob-dribling mellem to mand. Degnen sendte et tordenskrald af et skud af sted, men måtte se bolden fyge lige forbi stolpens forkerte side.

Konstant rød boldbesiddelse
Endnu et Peter Degn-indlæg var tæt på at give pote i det 38. minut, men Mads Toppel fik lige præcis blokeret for snuden af Rajko Lekic.

Og meget mere skete der ikke i de resterende minutter, selvom SIF havde bolden i besiddelse næsten konstant. Næstved var efter opblomstringen midt i halvlegen igen blevet presset helt tilbage, og SIF sad på det meste.

Det mest dramatiske var, da Rajko Lekic og Anders Nielsen knaldede hovederne sammen i en luftduel, men efter lidt behandling kunne begge fortsætte på banen i det halve minut der gik, inden Mads-Kristoffer Kristoffersen fløjtede til pause.

I pausen fik SIF-fansene i øvrigt lejlighed til at sige farvel til Kim Olsen, der efter sit skifte til svensk fodbold havde lagt vejen forbi Silkeborg Stadion denne kolde lørdag aften, og det blev der responderet på med de gode, gamle Nummer 19-flag og taktfaste klapsalver til den nu tidligere SIF-angriber. En fin gestus til den gamle topscorer, der da også selv fik lejlighed til at aflevere en megafon-hilsen til fansene på Finansen.

Henningsen på banen
Der var kun spillet tre minutter af anden halvleg, før SIF kom frem til en kæmpe chance. Steffen Ernemann fandt smukt Rajko Lekic, der lige så smukt med hælen lagde bolden til rette for Peter Degn. Han sparkede med masser af plads omkring sig til bolden første gang – men lige over målet.

SIFerne fortsatte, og de røde var stadig gode med bolden. Alligevel var det Næstved, der i det 55. minut fik den næste mulighed, da Joakim Normann tog sig af en nedfaldsbold og trykkede kompetent af med et skud, der var lige så tæt på målet som Peter Degns kort forinden.

Renato Arapi måtte udgå efter et ordentligt skrub i det 57. minut – og i stedet kom Casper Henningsen på banen. Det medførte en større rokade, hvor Steffen Ernemann overtog på venstre back, Casper Henningsen på højrekanten og Peter Degn på den offensive midtbaneplads.

Tømrer til 2-0!
Med en halv time igen blev det 2-0 til SIF – og dét på særdeles smuk vis. Rajko Lekic modtog en bold i venstresiden og tog med en retningsbestemt tæmning bolden med sig. Efter et par træk fandt han angrebsmakker Henrik "Tømrer" Pedersen, der i feltet tog et træk rundt om sin oppasser og med et fladt venstrebensskud bankede bolden i nettet med sit andet mål i kampen – 2-0 til SIF!

Næstved forsøgte herefter at etablere lidt mere fremad banen, men det var ikke nemt at nærme sig noget som helst i den røde ende, hvor en solid defensiv lukkede godt af – mens SIFerne fortsat var dominerende, i kontrol og chanceskabende.

Alligevel fik Næstved en gigantisk chance på et kontraangreb i det 77. minut. Indskiftede Lasse Hansen, der fik debut som ynglingespiller, slap igennem på verdens største friløber. Kenneth Falkenberg gik godt ud af målet og generede Lasse Hansen tilstrækkeligt til, at skuddet røg en meters penge forbi. Av av, den var stor.

Tømrer med hattrick!
Og skæbnen var ond for Næstved – rigtig ond. For i samme minut, som friløberen var blevet brændt, blev det 3-0 til SIF. Det skete, da bolden via en Næstved-forsvarer dumpede ned til en fri Henrik "Tømrer" Pedersen i feltet, og dén chance lod han ikke gå fri sig. Med højrebenet satte Tømreren stille og roligt bolden ind til 3-0 og dermed karrierens første hattrick!

Tømreren scorede altså både med hovedet, venstre og højre fod – og var nu oppe på i alt ti sæsonmål – imponerende.

Martin Ørnskov fik alle tiders mulighed for at gøre det til 4-0 kort efter, da han havde masser af tid og plads til et skud fra omkring straffesparkspletten – men Ørnskov lignede en mand, der havde lyst til at dele kampbolden med fansene på Jyske Finans-tribunen, hvor bolden havnede.

Også Rajko Lekic og Steffen Ernemann trykkede af i skydeteltet, men uden held.

Christian Holst kom på banen med godt fem minutter igen, da Martin Svensson blev skiftet ud. Og Henrik "Tømrer" Pedersen udgik ligeledes – under stort bifald – mens Michael Nørgaard entrerede banen.

Det blev mere og mere legestue-agtigt for SIFerne i de døende minutter, men flere mål blev det ikke til. 3-0 til SIF og Peder Knudsen, der fik den perfekte afskedsgave.

Med sejren hopper SIF op på tredjepladsen med en oprykningsplads inden for rækkevidde – og en kamp i hånden. Herlig afslutning på 2008!

Næste kamp er til marts, hvor foråret skydes i gang med endnu en kamp på Silkeborg Stadion – denne gang mod Viborg…

• 1-0 Henrik “Tømrer” Pedersen (24)
  • 2-0 Henrik “Tømrer” Pedersen (61)
  • 3-0 Henrik “Tømrer” Pedersen (77)