3. maj 2012

To mål og flot ‘SIF-spil’ var ikke nok

Det var svært at finde noget at kritisere SIF for i dagens kamp mod Brøndby. Vilje, aggressivitet og mål manglede der ikke, men alligevel var det BIF, der med en 3-2-sejr hev alle pointene hjem.

Duften af sommer og Superliga
Det er uundgåeligt ikke at komme i fodboldstemning og få en smule kuldegysninger, når man en solrig torsdag bededagsaften træder ind på Brøndby Stadion. Det store stadions flotte fremtoning, solskin og sommertemperaturer, duften af grillpølser og tanken om de store opgør, som har fundet sted netop her – med såvel danske som europæiske modstandere. Der er en helt speciel atmosfære omkring Brøndby IF. Men Brøndbys traditionsrige fortid stemmer ikke overens med holdets nuværende placering som nummer 9, så Brøndby havde al mulig grund til at jagte alle tre point i dagens kamp mod Silkeborg.

Marvins magiske målnæse
Lige fra dommer Michael Svendsen første fløjt var der højt tempo. De to mandskaber deltes om at have bolden, men det var Silkeborg, der kom til den første store chance. Den opstod, da Christopher Poulsen spillede en lang bold fremad, som Jesper Bech nåede højest på. Desværre endte hovedstødet lige forbi mål.

Stadionuret skulle ikke runde meget mere end otte minutter, før det første mål kom – og det var i silkeborgensisk favør. Midtbanedynamoen Frank Hansen sendte et millimeterpræcist indlæg ind til Marvin Pourié, som fuldstændigt udækket kunne tæmme bolden, afdrible Brøndby-keeper Michael Tørnæs og derefter med en sikker inderside sparke bolden i netmaskerne. 1-0 og sikke da en start for Silkeborg!

Underholdning på 1. klasse
Efter målet var kampen i den grad rig på chancer og godt spil. For eksempel var Marvin Pourié igen på spil fem minutter efter sit mål. Tyskeren modtog en bold i dybden på kanten af offside, og alene med målmanden, men dog stadig under pres fra BIF-forsvaret, lobbede Pourié bolden over Tørnæs, men denne gang havnede bolden lige forbi mål.

I den anden ende viste Brøndby også eksempler på deres farlighed. Nicolaj Agger afprøvede sine skudevner, da han halvflugtede et forsøg på mål, men Lasse Heinze diskede op med en flot redning.

Efter Silkeborg havde været velspillende i de første fyrre minutter, og uden Brøndby var kommet til nogen virkelig store chancer, udover Aggers flugter, så lykkedes det alligevel de blågule at udligne fem minutter før pausen. Dennis Rommedahl lagde en bold ind fra sin højreside. Simon Makienok nåede først frem til indlægget, og han snittede bolden med baghovedet, snød dermed Heinze, og bolden endte i kassen.

Således stod der 1-1 ved pausen, og kampen stod fuldstændigt lige. Anden halvleg kunne kun blive en spændende affære, og hvis Silkeborg fortsatte deres flotte første halvleg, men med en smule større kynisme i angrebet, kunne det godt blive til alle tre point.

Øv, øv, øv…
Lige så godt som Silkeborg havde startet ud i første halvleg, lige så dårligt åbnede de anden. Der gik ikke mere end tre minutter, før Brøndby fik scoret. Hjemmeholdet kombinerede sig op ad banen, spillede en bold ind i feltet, som Thorbjørn Holst ikke helt fik clearet, og Simon Makienok kunne, ligesom i slutningen af første halvleg, hamre bolden i kassen. En virkelig ærgerlig åbning på anden halvleg.

Silkeborg slog sig dog ikke ud af den grund. Spillede bolden fint rundt, løb for hinanden og lagde gode indlæg. På et velspillet angreb 54 minutter inde i kampen modtog Frank Hansen bolden foran mål, men hans skud blev pareret væk af Tørnæs i målet.

Holst til 2-2!!
Det store pres, Silkeborg lagde for at få point med hjem, udmøntede sig i et mål cirka en time inde i kampen. Og det var et noget utraditionelt mål med to høje afleveringer efter hinanden og et frækt hovedstød fra Christian Holst. Det var dagens højrekant Dennis Flinta, der direkte på en halvliggende aflevering fra venstresiden flugtede en høj bold ind i feltet. Ved bagerste stolpe dukkede Holst op, som headede på mål. Bolden listede sig forbi Tørnæs ved den modsatte stolpe, og udligningen var en realitet og naturligvis stor jubel i SIF-lejren.

Men lige som det hele begyndte at lysne, opstod der i det 72. minut en ny Brøndby-chance. Dennis Rommedahl trak ind ad i banen, affyrede et skud på mål, som Heinze flot blokerede, men desværre stod der en ny Brøndby-spiller klar i kulissen. Her fik Heinze dog også en lap på, men da Mike Jensen sikrede Brøndby endnu en ripost, var der ikke mere at gøre. Han kunne hamre bolde i mål til 3-2 – i en periode, som Silkeborg ellers klart dominerede.

Silkeborg-mandskabet fortsatte det høje pres til det sidste, men det var desværre ikke nok. Tre minutter inde i dommer Svendens tillægstiden sluttede kampen med 3-2 til Brøndby. Aldeles ufortjent, for Silkeborg havde i store dele af kampen domineret, og i første halvleg kunne holdet have scoret mindst 2 eller 3 mål. Selvom resultatet i dag ikke var med silkeborgenserne, så er der alligevel håb forude i de kommende kampe, hvis de spiller i samme gear.

8600 på stadion!
En erhvervsgruppe fra Silkeborg har sat gang i et initiativ, hvor målet er at få samlet 8600 tilskuere til hjemmekampen mod AC Horsens. Kampen finder sted på Mascot Park allerede på søndag, og Silkeborg jagter stadig den utroligt vigtige femteplads, som kan føre klubben til europæisk fodbold næste år. Men det kræver opbakning, så hvorfor ikke tage far, mor, søster, ven eller kæreste med på stadion søndag og bakke om initiativet?

Silkeborg IF og AC Horsens spilles på søndag den 3. maj 2012 klokken 16.

• 0-1 Marvin Pourié (9)
  • 1-1 Simon Makienok (41)
  • 2-1 Simon Makienok (48)
  • 2-2 Christian Holst (58)
  • 3-2 Mike Jensen (72).