24. marts 2010

Smalt nederlag i Aalborg

Et kompetent AaB-mandskab gjorde det svært for SIF at komme frem til noget i Aalborg onsdag aften, og da Andreas Johansson sendte bolden bag den bedste SIFer – Lasse Heinze – blev kampen afgjort.

Efter fire sejre – to, der afsluttede efteråret og to, der startede foråret – faldt Søhøjlandets Helte hårdt mod jorden i lørdags, da FC Midtjylland med masser af held og to indkastscoringer sænkede SIF i egen hule med 0-2. Selv om hjemmeholdet dominerede spillet, manglede skarpheden i felterne, og det blev altså fatalt mod de kyniske ulve.

Heldigvis skulle der ikke gå så lang tid, før Silkeborg IF fik chancen for at komme på fode igen. På en halvkølig onsdag aften i Aalborg stod kampen om "toppen af midten" i SAS Ligaen mellem rækkens nummer fem og fire – SIF med mulighed for at distancere sig med syv point til nordjyderne, mens AaB kunne æde sig tre point ind på det gæstende hold.

Til at forsvare og forhåbentlig udbygge pointforskellen havde Troels Bech givet genvalg til alle 11 startende SIFere fra kampen mod FC Midtjylland. Rajko Lekic og Thorbjørn Holst Rasmussen havde op til kampen trukket med småskavanker, men begge profiler blev klarmeldt kort inden kick off.

Så på mål stod Lasse Heinze, der spillede en brandkamp, sidst SIF gæstede Aalborg, bag Thorbjørn Holst Rasmussen, Jim Larsen, Thomas Hansen og Christopher Poulsen i forsvarskæden, mens Peter Degn, Martin Ørnskov, Frank Hansen og Christian Holst tegnede sig for midtbanen. Jesper Bech og Rajko Lekic lå i front, klar til at tage kampen op med SAS Ligaens – på papiret – næstbedste defensiv.

SAS Liga – nu med græs
For første gang i foråret spillede SIF på noget, der kunne gå for at være en græsdækket fodboldbane. Det skulle begge hold dog lige vænne sig til, og de to mandskaber lagde ud med forårets vante tju-bang fodbold.

Rajko Lekic virkede endnu engang rigtig oplagt. To minutter inde i kampen jagtede han en dyb stikning, men blev vinket offside, og fire minutter senere gled angriberen, efter et aggressivt løb, af på en af Karim Zazas karakteristiske skudfinter – og Zaza fik kampens første bifald.

Michael Jakobsen ville også være med i den anden ende. På godt opspil af Andreas Johansson og Ronnie Schwartz blev AaB-backen sat fri i feltet, men Lasse Heinze viste, at han var klar til at levere endnu en pragtkamp på Energi Nord Arena – strålende refleksredning af keeperen.

Chance til Poulsen, karantæne til Ørnskov

Christopher Poulsen har i de tre første kampe vist sig giftig frem af banen med stålfaste løb med bolden op i venstresiden, og i det 20. minut gav backen igen et eksempel på et af sine fantastiske raids. Målrettet fik han bolden med ved sidelinjen og gik direkte mod mål, men SIFs nummer fem fik efter den lange løbetur ikke rigtigt træf på bolden. Det var både SIFs og kampens største chance.

Minuttet efter fik Martin Ørnskov gult kort som konsekvens af en lidt sen tackling. Dermed må midtbanedynamoen sidde over i næste runde, hvor SIF møder HB Køge.

Ligesom SIF havde AaB også en offensivt indstillet back i Michael Jakobsen, der kom til endnu en fornuftig afslutning og siden lagde bolden ind i feltet, som dog ikke voldte Silkeborg IF problemer.

Rajko Lekic fik også sendt et forsøg af sted otte meter fra feltet, men Karim Zaza var på plads i målet.

En gentagelse fra september?
På nær Christopher Poulsens forsøg, var de største af kampens ganske få chancer efter en halv time tilfaldet hjemmeholdet. Kasper Bøgelund lagde blandt andet et giftigt indlæg på tværs i feltet, men SIFs defensiv fik afvist den nærgående AaB-offensiv.

Der skete ikke særligt meget i denne sidste tredjedel af første halvleg. AaB havde bolden mest, men SIFerne stod solidt i defensiven og modstod de værste chancescenarier til hjemmeholdet.

Lasse Heinze viste sig igen vågen, da han var hurtigt ude at snuppe et kvalificeret Anders Due-indlæg, der var sigtet mod Andreas Johansson.

Første halvleg lignede lidt den, som AaB og SIF spillede sidst, de to hold mødte hinanden – AaB med chancerne, der sjældent blev superfarlige, mens Silkeborg IF måtte kæmpe hårdt for at komme ind i kampen. Ganske som dengang, den 19. september 2009, hvor SIF kom fra Aalborg med en 1-0 sejr.

1-0 til AaB
Begge hold stillede med samme flok spillere til anden halvlegs start, og det var igen AaBerne, som var fremmelige i det offensive spil. Andreas Johansson løftede bolden over Jim Larsen og kom dermed frem til en god afslutningsmulighed, men svenskerens forsøg sejlede blødt forbi mål.

AaBerne forsøgte sig igen, nu ved Ronnie Schwartz, men bolden gik til hjørne. Herfra blev bolden sendt ind i panden på Andreas Johansson, som fik puffet Peter Degn omkuld og fra nært hold kunne sende bolden i mål. 1-0 til hjemmeholdet efter 55 minutter.

Christian Holst var minuttet efter tæt på at ødelægge den netop opståede feststemning på Energi Nord Arena, men dansk/færingens forsøg fra en spids vinkel hoppede på tværs af mållinjen i stedet for ind over.

Heinze holdt snor i AaB
Efter 58 minutter foretog Silkeborg IF deres første udskiftning. Peter Degn gik ud, og Dennis Flinta gik direkte ind som erstatning på højrekanten.

Det er ved at blive en vane for Lasse Heinze at levere ekstraordinere præstationer i Aalborg. Igen hev målmanden en mindre mirakelredning frem på et forsøg fra Ronnie Schwartz, hvor Heinze var gået, men alligevel formåede han at smække venstrelappen i vejret og fik bolden blokeret.

I SIFs angreb kæmpede Rajko Lekic videre, og spydspidsen fik vendt godt rundt i feltet, hvor han fik sat sin direkte oppasser af og sendte kuglen af sted mod en velplaceret Karim Zaza.

Svensson og "Tømrer" på banen
Først kom Martin Svensson ind for Frank Hansen, og i kampens 78. minut satte Troels Bech angriberen Henrik "Tømrer" Pedersen på banen i stedet for Jesper Bech. Forhåbentlig kunne den fodrappe kantspiller og den rutinerede målræv sætte lidt mere gang i SIFs sløje offensiv.

Men det var nu AaB, der igen viste sig farligst kort efter indskiftningen af "Tømrer". Patrick Kristensen kom frem til en god chance, men afsluttede lige på Lasse Heinze – en af keeperens nemmere redninger i dag.

AaB viste sig nu også som skarprettere i deres egen ende, da Lasse Nielsen var ved at heade et indlæg fra Henrik "Tømrer" Pedersen bag sin egen keeper. Havde han dog bare fået lidt mere træf på bolden…

Andet nederlag i streg
Der var ikke optræk til større muligheder til udeholdet i kampens slutfase.

I stedet skød Rasmus Würtz af sted i et kontraløb, men AaBs midtbanemand fik med en habil rundskæv sendt bolden langt forbi.

Kenneth Emil Petersen nåede at gøre sig fortjent til en advarsel efter et voldsomt frispark på Christian Holst, inden Henrik "Tømrer" Pedersen var lige ved at nå frem til en løs chance til allersidst, men angriberen nåede ikke bolden på SIFs sidste chance i kampen – endelig en smule action, men desværre lidt for lidt, lidt for sent.

Dommer Kenn Hansen fløjtede kampen af, og det blev altså til det andet nederlag i træk til SIF – og denne gang var det et mere reelt et af slagsen i forhold til kampen mod FC Midtjylland. Næste kamp er på søndag hjemme mod HB Køge, som forhåbentlig kan få SIF tilbage på sejrssporet igen.

Og husk nu – da SIF sidste gang tabte to kampe i træk, blev dén "stime" afløst af en serie på fire sejre i træk…

• 1-0 Andreas Johanson (55)