11. november 2008

Skuffende nederlag i Valby

Trods Thomas Hansens føringsmål måtte SIF særdeles skuffende se sig besejret med 2-1 mod Frem i Valby Idrætspark. SIF havde bolden meget – men brugte den også meget skidt.

Efter en kampfri weekend i sidste uge rejste SIF-truppen på en regntung oktobersøndag til Valby Idrætspark, hvor BK Frem tog imod i Viasat Divisionen.

Frem havde fået en skidt start på årets turnering og lå inden kampen mod SIF under nedrykningsstregen – blandt andet i kraft af en skidt hjemmebanestatistik, hvor der endnu ikke var kommet point på kontoen.

Med både Henrik "Tømrer" Pedersen og Peter Degn i karantæne havde cheftræner Peder Knudsen igen blandet kortene i startopstillingen, hvor både midtbane og angreb havde et helt nyt look. Også fordi, at både Steven Lustü og Steffen Ernemann havde meldt fra til kampen – Ernemann med sygdom og Lustü med et til lørdagens træning pådraget skrub.

I Lustüs fravær dannede Jim Larsen midterforsvar med Thomas Bælum, mens Henrik Schnedler og Thomas Hansen passede backpladserne foran Kenneth Falkenberg i målet.

På midtbanen passede Martin Ørnskov den defensive position, hvilket næppe kom som det store chok. Men derudover var de tre andre pladser med ny besætning – Stefan Schmidt i højre side og Casper Henningsen i venstre, mens Christian Holst var placeret på den offensive midtbaneplads.

Og helt fremme havde topscorer Rajko Lekic fået sig en ny angrebsmakker i Lars Huldgaard Christensen.

Så alt i alt et på mange pladser nyt hold, som det skulle blive spændende at følge i aktion på det plaskvåde og tunge græstæppe i Valby Idrætspark.

Vanskelig bane
Begge hold skulle tilsyneladende vænne sig til at gebærde sig på den våde bane, hvor spillerne ved flere lejligheder inden for de første minutter skvattede i det tunge pløre. SIFerne forsøgte med hurtigt pasningsspil at åbne Frem-defensiven op, men det var ikke nemt at holde bolden under kontrol under de svære omstændigheder.

Frem trak sig efterhånden godt tilbage på banen og lod SIF spille bolden rundt i egne rækker, hvorfra de grønklædte forsøgte at bygge op. Frem lukrerede derimod på kontramuligheder, og hjemmeholdet kom frem til kampens første afslutning i det 9. minut, hvor Danny Andersen sendte en flugter af sted – men langt over.

Efter 12 minutter fik SIF kampens første hjørnespark. Christian Holst sparkede bolden indover, hvor Jim Larsen – selvfølgelig – nåede højest, men trods lidt panik i hjemmeholdets defensiv drev faren over.

Og nogen stor fodboldkamp var det ikke – dertil var banen simpelthen for vanskelig at spille på.

SIF tættere på
Alligevel kom SIF igennem med et fint angreb i det 18. Minut. Rajko Lekic vandt en luftduel og headede videre til Christian Holst på kanten. Holst lagde bolden fladt ind i feltet, hvor Lars Huldgaard Christensen lige præcis ikke kunne nå indlægget – kampens hidtil bedste angreb.

Minuttet senere tilkæmpede Casper Henningsen sig et frispark 11-12 meter uden for feltet. Henrik Schnedler trykkede af – men lige på keeper Mads Nielsen.

Kampens tempo var dog stadig i den gevaldigt træge ende, men det begyndte at hjælpe lidt på det for SIFs vedkommende. Efter 22 minutter stak Lars Huldgaard Christensen igennem på kanten af offside, men hårdt presset af en Frem-forsvarer fik Huldgaard sin afslutning blokeret i skudøjeblikket.

Tættere på kom Rajko Lekic i en soloaktion kort efter, hvor han trykkede hårdt af fra distancen. Bolden sjuttede i græsset lige foran Mads Nielsen, der ikke kunne holde den – men til sidst fik forsvaret sparket væk for næsen af de tililende SIFere.

Thomas Hansen til 1-0!
Og SIF-presset fortsatte i de følgende minutter, hvor gæsterne mere og mere nærmede sig et forløsende føringsmål. Og det kom så i det 28. minut, hvor endnu et SIF-hjørnespark efter lidt pingpong i feltet endte ved Thomas Hansen, der afsluttede fladt i målet med et skud, der drønede utageligt i nettet bag Mads Nielsen. 1-0 til SIF på Thomas Hansens første sæsonmål!

SIF blev ved med at forcere, og det var tæt på 2-0 kun et par minutter efter målet, hvor en Casper Henningsen-flugter blev rettet af i sin bane og snød Frem-forsvaret – som dog til slut kunne ånde lettet op, da bolden endte i sidenettet.

Også Rajko Lekic fik prøvet lykken med en flugter efter et Henrik Schnedler-indlæg, men hans skud blev blokeret – tilsyneladende med hånden, men der blev ikke fløjtet.

Frem kom på et sjældent besøg i SIFs ende efter 33 minutter, hvor et hjørnespark voldte en smule problemer – men ellers var status den, at SIF var kommet bedst ud af kampens sløje indledning og nu sad komfortabelt og chanceskabende på begivenhederne.

Udligning 1-1
Men, men, men. Ud af ingenting fik Frem pludselig en kontramulighed med en lang fremlægning seks minutter før pausen. Kenneth Falkenberg gik ud af feltet og fik ikke clearet – og så kunne Danny Andersen tage sig af returbolden, der blev lagt sikkert i nettet til en ufortjent udligning – 1-1.

SIF forsøgte – uden held – at presse tingene fremad i halvlegens slutfase.

Og i stedet måtte de to hold altså gå til pause med 1-1 stående på lystavlen efter en halvleg, som SIF burde have ført med et par stykker målt på antal chancer – men spillemæssigt havde det ikke været kønt.

Manglende tempo
Frem kom bedst ud til anden halvleg, hvor Martin Jürgensen sendte et kompetent frispark mod mål, men Kenneth Falkenberg fik afværget.

SIF fandt efterhånden lidt bedre ind i spillet, og efter 52 minutter opstod en god mulighed, da Martin Ørnskov fremtvang et frispark i højresiden. Bolden blev spillet kort og endte ved Stefan Schmidt, der krøllede en indersideafslutning af sted – men måtte se skuddet stryge et par meter forbi.

SIF blev i teten og kom frem til flere udmærkede angreb i denne fase, men der manglede lige den sidste skarphed i de afgørende afleveringer. Og det helt markante problem var det totalt manglende drive og tempo i opspillet.

Dobbeltudskiftning
Søren Weibel stak af sted med høj fart i en Frem-kontra efter 61 minutter. Hans sidste træk i duellen med den medfølgende Jim Larsen blev for langt, og Weibel kastede sig noget hasarderet ind i Kenneth Falkenberg, der måtte modtage behandling – men dog kunne fortsætte herefter.

Ellers var billedet således, at Frem igen havde trukket sig langt ned og blot modtog SIFs opspil – men det kunne hjemmeholdet også godt gøre, for SIFerne var simpelthen ikke farlige nok trods den markante boldbesiddelse.

Der skulle nyt – og hurtigere – blod til, og med tyve minutter tilbage blev Stefan Schmidt og Lars Huldgaard Christensen erstattet af Martin Svensson og Kaimar Saag.

Martin Svensson overtog herefter i venstresiden, mens Casper Henningsen blev forflyttet til højre.

Også Michael Nørgaard kom i aktion, da han kom ind i stedet for en træt Christian Holst med ti minutter igen.

Frem på 2-1
SIF havde stadig bolden meget – rigtig meget – men den blev også brugt rigtig skidt for det meste.

Det gjorde den til gengæld ikke for Frem, der seks minutter før tid fik en god kontramulighed og satte masser af fart. Bolden blev spillet ud i højre side, hvor Thomas Krause fyrede kanonen af – og med et superskud passerede han Kenneth Falkenberg og gjorde det til 2-1 til Frem. Sikke en dukkert.

Frem trak herefter fornuftigt nok tiden effektivt ud, mens SIF ikke lykkedes med det mere eller mindre desperate slutfase-pres, hvor Frem faktisk kom tættest på. Og dermed måtte det konstateres, at SIF for tredje kamp i træk smed en føring væk og efter kampen stod med en meget lang næse.

SIFs næste kamp – og mulighed for oprejsning – er først om 13 dage, når Skive tager imod i den tv-transmitterede lørdagskamp.

• 0-1 Thomas Hansen (28)
  • 1-1 Danny Andersen (39)
  • 2-1 Thomas Krause (84)