5. december 2009

SIF sørgede for julegaven

Rajko Lekic gav årets første julegave, mens Martin Svensson og Jesper Bech lukkede og slukkede, da Silkeborg IF søndag lukkede 2009 med en forrygende 3-0 sejr over Brøndby IF på Silkeborg Stadion.

Det summede i hele byen, og adventslysene var til lejligheden ombyttet til lysmasterne på Silkeborg Stadion – for efterårsfinalen 2009 stod på plakaten, da Silkeborg IF i årets sidste kamp tog imod Brøndby IF.

Med en sejr ville SIF kunne overhale netop Brøndby og overvintre på SAS Ligaens fjerdeplads – et uhørt scenarie for en oprykker, og der var mødt masser af tilskuere frem for at følge jagten på endnu en fornem skalp.

Sidste gang Brøndby gæstede Silkeborg Stadion, løb drengene fra Vestegnen ind i en øretæve på hele 4-1 – og forventningsfuldheden lod sig ikke skjule på lægterne, hvor det strømmede ind med publikummer.

Steven Lustü spillede karrierens sidste kamp, og som en hyldest til jernmanden havde en lang række af holdkammeraterne anlagt et overskæg – et umage syn hos SIFerne, der havde et par enkelte ændringer i startopstillingen i forhold til sidste weekends kamp i Farum.

Lasse Heinze vogtede målet bag et forsvar med netop Steven Lustü, mens "Bøf & Bøf", Thorbjørn Holst Rasmussen og Jim Larsen, stod for centerforsvaret. På venstre back lå anfører Henrik "Tømrer" Pedersen, der havde sidste weekends matchvinder Christian Holst foran sig på kanten. Også på højrekanten var der ny mand, idet Peter Degn igen havde erobret en startplads.

I det centrale maskinrum lå Frank Hansen og Martin Ørnskov, mens Jesper Bech var hængende angriber bag Rajko Lekic.

Chancer i begge ender
SIF-holdet løb på banen til en flot tifo, der bredte sig over hele stadion på nær udebaneafsnittet, hvorefter det var tid til at tage et holdbillede til lejligheden – hvor stort set hele SIF-holdet flashede de nyanlagte overskæg, der hyldede Steven Lustü. Også på lægterne – og sågar i og omkring tv-studiet – var der fremvisning af velbyggede larver på overlæberne, så der var i særklasse lagt op til fest på Silkeborg Stadion.

Lodtrækningen magede det således, at SIF for første gang i sæsonen startede med at angribe ned mod SIF-fansene – og så kunne man jo lægge den overtro i dét, som man nu ville.

SIF lagde fint ud i kampen, og viljen lyste ud af øjnene på hver og én af de rød-hvide.

Efter tre minutter kom kampens første chance efter et SIF-indkast, der via Jesper Bech og Frank Hansen endte hos Martin Ørnskov, der trykkede af – men et stykke forbi.

To minutter senere blev det endnu farligere – og denne gang i SIFs målende, da Martin Bernburg blev stukket i dybden og kom fri mod Lasse Heinze – men Heinze reddede på flotteste vis i en aktion, hvor han dog måtte til længerevarendebehandling efter et møde med Bernburgs knæ. Heldigvis rejste han sig igen efter et par minutter.

Lekic lige over
Efter 10 minutter fremtvang Rajko Lekic et frispark lige på kanten af feltet. Et forventningsfuldt Silkeborg Stadion så Lekic selv afslutte – men lige over målet.

SIF spillede fint og havde den primære boldbesiddelse, mens Brøndby havde kigget noget dybere i losse-posen mod en tilsyneladende ganske velsmurt SIF-maskine.

Brøndby fik dog også et frispark efter et kvarters spil, som Michael Krohn-Dehli servede ind i feltet, hvor Jon Jönsson kom højest og snittede til bolden – men Lasse Heinze reddede i fornem stil nede ved stolpen.

Jimbo i sidenettet
Kampen havde haft tyve tempofyldte minutter at komme i gang på, og efterhånden åd Brøndby sig lidt bedre ind i tingene, da der kom mere styr og struktur på gæsternes centrale midtbane, hvor Krohn-Dehli og Mike Jensen huserede.

Men SIF så stadig farligst og mest dynamisk ud – lige fra sikkerheden i forsvaret til midtbanen, der fandt et fint flow – og Jesper Bech og Rajko Lekic i front, der udviste stor bevægelighed og boldsikkerhed.

Brøndby fortsatte dog med at kæmpe sig mere og mere ind i kampen, men der var udmærket styr på gæsternes offensive tilnærmelser.

Og i den anden ende brændte det på efter 37 minutter, da Jim Larsen fik headet på Peter Degns frisparksindlæg – men Jimbo knaldede bolden i sidenettet.

SIF tæt på i tre omgange
Kampens hidtil største chance opstod i det 40. minut, da Henrik "Tømrer" Pedersen brød fremragende igennem i venstresiden, trak ind i feltet og spillede på tværs. Her kom Christian Holst stormende med en afslutning – men desværre ikke velplaceret nok, og Stephan Andersen kunne dykke ned og redde. Kæmpe tilbud til Holst, der jo scorede to gange sidst mod Brøndby.

Og to minutter senere kom Rajko Lekic centimeter fra et føringsmål, da han pludselig kom frem til et hovedstød i feltet, som han nærmest lobbede over Stephan Andersen – men også kun næsten, for BIF-keeperen fik afværget i to omgange.

Og for at gennemføre hattricket af chancer var Lekic igen tæt på i det 44. minut, da Henrik "Tømrer" Pedersen på ny lagde en flot tværpasning ind i feltet, hvor Lekic fik trykket af – men for tredje gang på kun fire minutter hev Stephan Andersen en klasseredning ud af handskerne.

Ærgerligt for hjemmeholdet, der for alvor begyndte at vise tænder – men status var quo og 0-0, da dommer Claus Bo Larsen fløjtede de første 45 minutter af, hvor SIF havde fundet rigtig gode takter frem i mange og lange perioder.

Rajko til 1-0!
Brøndby kom bedst ud af omklædningsrummet og dominerede fra anden halvlegs start med god boldomgang og tempo i opspillene – men SIF-forsvaret stod stålsat og ville ikke høre tale om chancer til gæsterne. Og i stedet fik SIFerne lidt mere styr på begivenhederne med et par gode opspil – men som det var tilfældet for Brøndby: uden at komme til chancer.

SIF satte sig efterhånden mere og mere på tingene – og efter 55 minutter eksploderede Silkeborg Stadion i jubelrus.

Et hjørnespark blev slået indover, hvor Rajko Lekic tog bolden til sig og flugtede med højrebenet – lige ind i netmaskerne. 1-0 til SIF på Rajkos 10. SAS Liga-mål i sæsonen! Samlet set var det Rajkos mål nummer 68 i 84 kampe for SIF – det er vist ikke så ringe endda.

Og bare tre minutter senere var han såmænd tæt på at blive dobbelt målscorer, da han krøllede et langskud lige forbi målet.

Herefter var det Brøndbys tur til at prøve lykken, da Jan Kristiansen sendte et dommedagsskud af sted i det 60. minut, men Lasse Heinze viste sin store klasse og reddede.

Flinta og Svensson på banen
Med godt tyve minutter igen blev Peter Degn pillet ud, og Dennis Flinta kom ind på højrekanten.

SIF spillede bolden flot rundt nu, og frustrationerne bredte sig omvendt på Brøndby-holdet, hvor der var overraskende mange fejlafleveringer.

Alligevel begyndte der at tegne sig et pres fra omkring det 75. minut, hvor gæsterne lagde mere og mere tryk på, mens SIFerne til gengæld lurede på kontrachancerne.

For at kunne lægge endnu mere fart i disse, kom Martin Svensson på banen efter 79. minutter, da han overtog venstrekanten fra Christian Holst.

Svensson til 2-0!
Og netop dette gav 2-0 føringen efter 82 minutter. SIF slog kontra, og Martin Svensson stak af i venstresiden. Uimodståeligt trak han sig fri og passerede Stephan Andersen med sit andet sæsonmål – 2-0 til SIF!!!

Sikke en fest, der efterhånden udspandt sig på Silkeborg Stadion, der gyngede og kogte til den store fjerdeplads-medalje!

Sikke en fest, sikke en præstation – og sikke en afslutning for Steven Lustüs storslåede karriere.

Bech til 3-0!!!
De døende minutter blev spenderet med rolig og sikker boldomgang – lige til det 89. minut, da SIF diskede op med et mønsterangreb. Jesper Bech blev chippet fri i feltet og lobbede den over Stephan Andersen – 3-0!!!

I overtiden blev Steven Lustü byttet ud med Thomas Hansen for at få sin afskedssalut fra publikum – og hvilken én.

Med sejren kan Silkeborg IF på helt uhørt vis som nyoprykkere holde vinterpause på SAS Ligaens fjerdeplads – og den skal forsvares den 7. marts, hvor HB Køge tager imod i forårspremieren.

Kampen mod Brøndby var den sidste i 2009 – et sandt jubelår i Silkeborg IFs historie. Det bliver en GOD jul!

• 1-0 Rajko Lekic (55)
  • 2-0 Martin Svensson (82)
  • 3-0 Jesper Bech (89)