11. april 2010

SIF slået af kyniske SønderjyskE

SIF løb ind i sæsonens største nederlag mod ultrakyniske SønderjyskE. Selvom hjemmeholdet knap havde chancerne til det, formåede de at vinde 4-0 over SIF, der omvendt forspildte den ene mulighed efter den anden.

Det var to slagne pokalhold, der stod overfor hinanden i søndagens tidlige eftermiddagskamp på Haderslev Fodboldstadion. Værterne fra SønderjyskE tabte torsdag 2-1 til Vejle Boldklub – klubbens ottende kamp i streg uden en sejr – mens gæsterne fra Silkeborg IF med sit tredje uafgjorte resultat i træk spillede 1-1 mod FC Nordsjælland – og siden led det smertelige nederlag i overtiden.

Det sønderjyske kagebord havde trumfet fodbolden som søndagsbeskæftigelse for en god del af lokalbefolkning, hvor blot 1.897 tilskuere var mødt frem. Der var ellers nok på spil for begge mandskaber. SønderjyskE må i bunden døje med et ihærdigt Randers-hold, der meget gerne vil bytte positioner med drengene fra Haderslev – lige som mange hold i midten af SAS Ligaen har et godt øje til SIFs øjeblikkelige tredjeplads.

Lasse Heinze var klar på mål, mens Thomas Hansen kort inden kampstart blev valgt til midterforsvaret som erstatning for Jim Larsen, der blev testet inden kampen – og ikke kunne spille. Thomas Hansen var flankeret af Dennis Flinta på højrebacken, Thorbjørn Holst Rasmussen i midten og Christopher Poulsen til venstre.

På midtbanen blev en karantæneramt Peter Degn erstattet af tilbagevendte Simon Azoulay Pedersen. Fra højre mod venstre startede Christian Holst sammen med anfører Martin Ørnskov, Frank Hansen og så Simon Azoulay Pedersen.

Helt i front lå Rajko Lekic med Jesper Bech lige bag.

SønderjyskE foran
Det så ganske fornuftigt ud for SIF i kampens indledende fase. Efter to minutter satte Christian Holst elegant Andrei Sidorenkov af ved at trække bolden under fodsålen, og højrekanten slog et flot indlæg, der ramte ind i hovedet på en velplaceret Rajko Lekic – men bolden røg snert forbi.

Silkeborg IF var mest og bedst på bolden i kampens første minutter. Alting lovede godt, men så…

… på et kontraangreb blev Thorbjørn Holst Rasmussen sat af på kanten, mens Martin Ørnskov, Dennis Flinta og Thomas Hansen passivt så til i feltet, da Mads Jessen på det efterfølgende indlæg kunne tæmme bolden og ubesværet hugge den i kassen. 1-0 til SønderjyskE på en rigtig træls måde – de to lyseblå kom alt for nemt omkring de fire rødklædte.

Rajko Lekic var efter 14 minutter ved at komme frem til en god chance, og Simon Azoulay Pedersen var efterfølgende tæt på at prikke en bold forbi David Ousted – men SønderjyskEs keeper fik snuppet bolden for snudespidsen af SIFeren højre støvle.

Luften gik af SIF-ballonen
Silkeborg IF blev ved med at producere chancer, uden at det blev til helt åbne tilbud mod de kompakte sønderjyder.

I det 18. minut havde sønderjyderne bolden i kassen igen, men Kenneth Fabricius var i en offsideposition, da han løftede bolden over Lasse Heinze.

SønderjyskE var sporadisk boldbesiddende på SIFs banehalvdel og levede mest på deres kontraforsøg. Midt i første halvleg fik Martin Ørnskov sat en stopper for boldfremførslen på netop en kontrachance – og det kostede et tyndt gult kort til anføreren.

Luften virkede langsomt til at gå af ballonen hos SIFerne, der havde svært ved at vedligeholde det høje pres. Men ingen regel uden undtagelser – Christopher Poulsen sendte efter 36 minutter et knastørt hug på David Ousted. Et skud med masser af kraft men også alt for lige på målmanden.

Fornuftigt spil – ingen mål
Et Frank Hansen-hjørnespark var fire minutter før pausen ved at skabe en ny farlig situation, men efter en god omgang rod i det lille felt blev bolden clearet.

Trods en del chancer for udligning manglede den der helt åbne mulighed, der kunne sandsynliggøre en scoring. Hjemmeholdet lod SIFerne spille og forskansede sig i stedet inde omkring feltet.

Det ellers udemærkede spil kunne SIF ikke bruge til ret meget – på måltavlen stod der stadig 1-0 til SønderjyskE, som virkede til at befinde sig godt i den situation. Det lignede en særdeles svær situation for SIFerne efter pausen – når SønderjyskE er kommet foran på hjemmebane i denne sæson, har de endnu ikke tabt, men vundet fem og spillet fire uafgjort.

Opløftende start på halvlegen
Silkeborg IF kom stærkt ud til anden halvleg med en kæmpechance til Christian Holst på et hjørnespark. Den målfarlige midtbanespiller kunne umarkeret heade til bolden i det lille felt, men forsøget blev reddet på stregen af en SønderjyskE-spiller.

Lars Huldgaard Christensen var kommet på banen i pausen for Simon Azoulay Pedersen, og han var kort efter tæt på at slippe igennem, men den store angriber fik hægtet en lyseblå spiller på vej mod målet og korrekt frispark til hjemmeholdet.

Den kraftfulde angriber fyldte godt lige fra starten af sit indhop. SønderjyskE måtte i flere omgange tage ufine midler i brug for at stoppe Huldgaard. Det gav blandt andet et frispark fem meter fra feltet, som Dennis Flinta med en kanonkugle sendte på bagstiveren.

En rigtig opløftende start på anden halvleg – nu manglede bare målet. Kom så SIF!

2-0 til SønderjyskE
I den anden ende fik SønderjyskE et par gode chancer. Først ved et frispark på kanten af feltet som blev pareret af Christian Holsts hoved i muren og derefter ved en lang bold, som endte med en afslutning fra Kenneth Fabricius – men Lasse Heinze var på plads.

Helt galt gik det i det 61. minut. I et af hjemmeholdets sjældne jordbunde opspil blev Mads Jessen igen sat i scene. På et indlæg fra højre stormede midtbanespilleren frem i feltet og havde plads til at placere bolden forbi en chanceløs Lasse Heinze.

Situationen mindede unægteligt om den første scoring. I en periode hvor SIF sad på spillet, blev de straffet af de kyniske sønderjyder, der modsat SIF kun behøvede få chancer for at sende bolden i nettet.

Kampen lukket – 3-0 til SønderjyskE
Med 20 minutter igen foretog Troels Bech sin anden udskiftning, da Kaimar Saag blev sendt på banen for Rajko Lekic.

Minuttet efter sin entré fik Kaimar Saag alle tiders chance for at få SIF tilbage i kampen. Martin Ørnskov fik skubbet bolden videre til en upresset Saag, der af uforklarlige årsager sparkede lige på David Ousted fra to meters afstand.

I stedet lukkede og slukkede SønderjyskE for spændingen i kampen med et lille kvarter igen. På endnu et kontraangreb sendte Søren Frederiksen bolden fladt ind til Kenneth Fabricius, der let kunne prikke bolden ind bag Heinze. 3-0, og kampen var afgjort.

Skamløst chanceforbrug kostede
SIFs overforbrug af forspildte chancer ville ingen ende tage. Lars Huldgaard Christensen sparkede et stort hul i luften på en god chance med ti minutter igen.

Dominans i boldbesiddelse og chancer kunne være fuldstændig ligegyldigt i nederlagets stund, hvor SIF blev prompte straffet af kyniske SønderjyskE, der scorede på stort set alt, de kom frem til.

Kaimar Saag personificerede de brændte chancers kamp, da han sendte et perfekt indlæg fra Jesper Bech forbi med knæet.

Jesper Kjærulff lukkede ballet i overtiden til 4-0 – igen på et hurtigt opspil – hvor den indskiftede spiller flot bankede bolden ind bag Heinze. Fuldstændig opløsning i Silkeborg IFs defensiv og sæsonens største nederlag var dermed en realitet.

Om tre dage får SIFerne chancen for at rejse sig – Randers FC gæster Silkeborg Stadion onsdag den 14. april kl. 20.00.