9. maj 2010

SIF er et Superliga-hold!

Med en fortjent 2-0 sejr over de danske mestre fra FC København kan det nu definitivt konstateres, at SIF også næste sæson spiller i Superligaen. Rajko Lekic og Christian Holst scorede målene.

På SAS Ligaens måske nok stadig ringeste fodboldbane tog Silkeborg IF søndag eftermiddag imod de ny- og genkårede danske mestre fra FC København, der stillede op i uhyre stærk startopstilling.

FCK, der allerede rejste af sted som forberedelse til SIF-kampen lørdag, sikrede sig i onsdags mesterskabet med en sikker 4-0 sejr over HB Køge, mens SIF tabte med tilsvarende cifre i Esbjerg – og dermed fik den sjette SAS Liga-nedtur i træk.

SIFs klubrekord fra 2006/07 med syv nederlag i træk kunne derfor tangeres i søndagens opgør mod FC København. Men omvendt kunne SIF i tilfælde af sejr definitivt sikre sig en ny sæson i SAS Ligaen, hvor SIF efterhånden var inden for rækkevidde for de andre nedrykningskandidater AGF, Randers FC og SønderjyskE, som inden søndagens synkront afviklede runde havde henholdsvis fem, tre og to point op til SIF med to spillerunder igen.

I jagten på en ny SAS Liga-billet havde cheftræner Troels Bech valgt tre ændringer i startopstillingen, hvor Peter Degn, Christian Holst og Martin Ørnskov var tilbage, mens Martin Svensson og Christopher Poulsen tog plads på bænken – og Thorbjørn Holst Rasmussen på tribunen med sin fibersprængning fra lørdagens træning.

På målet stod Lasse Heinze, der havde Dennis Flinta, Jim Larsen, Thomas Hansen og anfører Henrik "Tømrer" Pedersen foran sig i forsvaret.

På midtbanen lå Peter Degn, Frank Hansen, Martin Ørnskov og Christian Holst, mens Jesper Bech og Rajko Lekic indfandt sig i angrebet.

God SIF-start
Lige efter indløb overrakte SIFs anfører Henrik "Tømrer" Pedersen en buket blomster til FCKs ditto Hjalte Nørregaard – som en tillykke-hilsen med det genvundne mesterskab.

SIF lagde også fint ud i kampen, og allerede efter to et halvt minut faldt første afslutning. Det skete, da Peter Degn lagde en bold ind i feltet til Rajko Lekic, der flugtede knaldhårdt – men et par meter forbi.

SIF fortsatte det indledende pres, og det var de rødblusede, der havde bolden tæt på konstant i de første seks-syv minutter, før FCK fik lidt mere ro på.

Men det var stadig SIF, der var i den chanceskabende rolle, og efter ni minutter manglede Frank Hansen vel kun en enkelt skostørrelse fra at kunne nå frem til endnu et Peter Degn-indlæg.

God start fra hjemmeholdets side med det eneste minus, at der alt for ofte blev løbet i offside.

Rajko til 1-0!
Herefter fulgte en mere blød periode i kampen, hvor begge hold fandt ind i en mere skarp organisation. SIF forsøgte sig med endnu et pres og gode kombinationer efter tyve minutter, men den velspillende Mathias "Zanka" Jørgensen i FCK-forsvaret fik clearet lige inden, at bolden slap igennem til Rajko Lekic.

Men efter 25 minutter lykkedes det så for både SIF og Lekic.

Peter Degn sendte en hjørnesparksbold indover, som Lekic steg uimodståeligt til vejrs på og knaldede til med pandebrasken. På stregen sprællede Hjalte Nørregaard forgæves med en kikset clearing – og så stod der 1-0 til SIF på Rajkos 13. sæsonmål i SAS Ligaen!

Rigtig flot mål af Rajko Lekic – og sikke dog en forløsning.

Gult til både Holst og Degn
FCK overtog mere af boldbesiddelsen efter SIF-scoringen, men den rød-hvide defensiv gjorde indtil videre et godt stykke arbejde – lige som resten af holdet i øvrigt.

Og langsomt men sikkert åd SIFerne sig igen rigtig flot ind i tingene og generobrede initiativet med stærk fight og godt sammenspil.

Både Christian Holst og Peter Degn fik advarsler i denne fase – Degns ganske billig, idet han tacklede på bolden i en duel med FCK-keeper Jesper Christiansen, mens det gule kort til Christian Holst var fair nok uddelt af dommer Henning Jensen.

Kort før pausen intensiverede SIF igen presset, og Jesper Bech fremtvang endnu et hjørnespark, som Peter Degn sendte indover – men denne gang direkte i handskerne af Jesper Christiansen.

Og kort efter fløjtede Henning Jensen første halvleg af – med en ganske fortjent 1-0 føring stående på storskærmen.

Velspillende Lekic
FCK-træner Ståle Solbakken skiftede Cesar Santin ind fra anden halvlegs start i stedet for den anonyme Ailton Almeida, mens Troels Bech lod de samme 11 SIFere fortsætte.

FCK kom bedst i gang efter pausen, og det brændte en smule på efter 49 minutter, da gæsterne pressede bolden ind i SIF-feltet. Heldigvis fik SIF-forsvaret sendt bolden til hjørne, før det blev rigtig farligt.

Mere giftigt blev det i den anden ende efter 52 minutter, da den rigtig godt spillende Rajko Lekic lagde en fremragende bold indover, som Christian Holst snittede videre til bagest i feltet, hvor Frank Hansen lurede. Hansen klappede til kuglen med venstrebenet – men bragede sit skud langt over.

Degn med fremragende gennembrud
En mere død periode udspillede sig herefter for de godt 5.000 fremmødte tilskuere, der kunne se en masse intense kampe og infights på de to holds midtbaner, der duellerede tæt om hver kvadratmillimeter.

En lang bold blev spillet frem mod den lynhurtige Santin efter 64 minutter, men en årvågen Lasse Heinze fik sendt bolden langt væk med en glidende tackling. To minutter senere forsøgte Cesar Santin sig igen, men hans skud blev aldrig farligt.

Meldinger om føringer til både Randers FC, SønderjyskE og AGF tikkede ind, og nervøsiteten bredte sig tilsyneladende en smule på SIF-holdet, der dog kunne se Peter Degn bryde fremragende igennem FCK-forsvaret efter 70 minutter på kanten af feltet – hvorefter han blev nedlagt af William Kvist, som utroligt nok slap fra forseelsen uden reprimander fra dommer Henning Jensen.

Det blev Degnens sidste aktion, for kort efter blev han udskiftet med Christopher Poulsen.

Jesper Bech tæt på
FCK fik mere og mere boldbesiddelse, mens uret passerede de 75 minutter. SIF blev presset bagud – men holdt foreløbig FCK fra chancer.

Det gjorde FCK omvendt ikke ved SIF, for efter 76 minutter var Jesper Bech centimeter fra scoring, da Jesper Christiansen hev en flot redning ud af handskerne på Bechs gode skud fra kanten af feltet.

SIF blev dog efterhånden bedre til at fastholde boldene og fik mere tid til at gå, når boldene blev erobret fra de dominerende gæster.

Frank Hansen blev pillet ud efter 83 minutter, hvilket gav plads til Martin Svensson.

2-0: SIF overlever!
Fem minutter tilbage, og SIF så meget bedre ud, mens FCKerne ikke rigtig havde samme pondus i opspillene.

De nervøse indrapporteringer fra de andre stadions kunne efterhånden ikke fylde nær så meget hos hjemmepublikummet – for med den sejr, der nu kun var tre minutter væk, ville SIF selv have klaret sagerne og overladt nedrykningen definitivt til andre.

Men alle de forbandede udregninger blev gjort fuldstændigt ligegyldige efter 88 minutter, da Rajko Lekic tog bolden med sig fra hjørneflaget og ind mod et talfattigt FCK-forsvar – og afleverede til Jesper Bech.

For et perfekt indlæg fra Bech og en lige så perfekt og kontrolleret højrefodsflugter fra Christian Holst senere stod der 2-0 på storskærmen – oprykkerne fra SIF besejrer de danske mestre og sikrer sig endnu en Superliga-sæson!!!

I overtiden blev Lars Huldgaard Christensen sendt i aktion i stedet for Rajko Lekic – og sammen kunne alle SIFerne række armene i vejret ved sidste slutfløjt. YES YES YES!!!

Næste opgave er sæsonens sidste – på søndag i Vestjylland mod FC Midtjylland til en kamp om sjettepladsen.

• 1-0 Rajko Lekic (25)
  • 2-0 Christian Holst (88)