1. juni 2009

Pivheldig sejr i Næstved

Næstved spillede og pillede Rajko Lekic og SIF helt fra hinanden i store dele af mandagens kamp, men på to mål af netop Lekic stjal gæsterne alligevel de tre point med hjem med 2-1.

På en hamrende varm 2. pinsedag tog Silkeborg IF turen til Næstved, hvor det grønklædte hjemmehold tog imod på en ganske fortræffelig græsplæne i tilsvarende farve.

Afhængigt af både denne kamp og det synkrone opgør mellem Lyngby og AB, kunne dette blive dagen, hvor SIF indløste billet til SAS Ligaen – forudsat, at AB tabte og SIF vandt. Det ene af ønskerne skulle gå i oplevelse – men ikke det andet, så boblevandet i bussen hjem blev af mærket Faxe Kondi.

Det skulle dog heller ikke blive så nemt endda at vinde mod et traditionelt meget, meget velspillende Næstved-hold på en udebane, hvor SIF historisk har haft det meget svært. Det blev også tilfældet denne dag.

Til opgaven havde cheftræner Troels Bech været tvunget til at ændre i startopstillingen grundet Martin Ørnskovs karantæne – i stedet overtog Stefan Schmidt på den defensive midtbane mod sin gamle klub. Og helt fremme havde Rajko Lekic igen meldt sig klar efter at have siddet ude i torsdags mod Skive.

Dermed stillede SIF op som følger:

Kenneth Falkenberg passede målet bag et uændret forsvar med Dennis Flinta og Steven Lustü yderst samt Thorbjørn Holst Rasmussen og Jim Larsen inderst.

På midtbanen altså Stefan Schmidt liggende centralt defensivt – med Steffen Ernemann foran sig og Peter Degn og Martin Svensson på kanterne.

Helt fremme – Viasat Divisionens farligste frontløberduo, Rajko Lekic og Henrik "Tømrer" Pedersen.

Næstved i offensiven
En rigtig god flok SIF-fans havde taget turen til Næstved Stadion, hvor de rød-hvide blev mødt af høj volumen og konfetti fra de medrejsende fans.

Til gengæld var det hjemmeholdets tilskuere, der først fik grund til at klaske håndfladerne sammen, for Næstved indledte kampen med et insisterende stormløb mod SIFs mål – hvilket udløste en smule panik i de bageste rækker.

Og i det tredje minut opstod en rigtig stor chance, da topscorer Ulrik Balling slap igennem SIF-forsvaret og afsluttede godt – men Kenneth Falkenberg dykkede ned og fik særdeles fornemt reddet med det yderste af handskerne.

Endnu større blev chancen to minutter senere, hvor et Næstved-hjørnespark blev mødt af en komplet umarkeret Ulrik Balling, der skammeligt headede over fra kort afstand.

Altså fem meget giftige minutter fra hjemmeholdets side, hvor SIF var decideret heldige med at slippe uden at indkassere mål.

Samtidig indløb meldingen fra Lyngby Stadion, at AB var kommet tidligt i front – så det var ikke ligefrem den start på fodboldmandagen, som de rød-hvide havde drømt om.

Tumult
Efter ni minutter kom så SIFs første afslutning, da Peter Degn sendte en indadskruet frisparksbold indover, hvor Thorbjørn Holst Rasmussen nåede højest med låget – men et stykke over.

Det blev startskuddet til et lidt mere sammenhængende SIF-spil, hvor bolden blev fornemt kørt rundt mellem mange stationer – så der kom lidt ro på tingene og sikkerhed i opspillet.

Men – det holdt kun kort og hårdt, for det var indiskutabelt stadig Næstved, der var bedst spillende – selv om SIF fremførte et godt angreb i det 19. minut, hvor Steffen Ernemann lobbede bolden over forsvaret til Rajko Lekic, der dog måtte se bolden ryge et godt stykke over.

I den anden ende forsøgte Ulrik Balling efter dommerens mening at filme sig til et straffespark – dét blev ikke dømt, og i stedet kvitterede dommer Jakob Kehlet med en advarsel til Balling, hvilket i henhold til tv-billederne så korrekt ud, om end det var en meget svær dom at afsige. Det udløste dog masser af tumult og brok fra både Balling selv og måske især cheftræner Kim Poulsen, der fik en efterfølgende henstilling af dommeren.

Groggy SIFere
Der var stadig masser af intensitet og tempo i den glohede forestilling, men de store chancer lod nu vente på sig – på trods af langskudsforsøg fra både Martin Svensson og Gauchinho i den anden ende.

SIFerne virkede stadig noget rystede over det sprudlende Næstved-hold, der med masser af energi, sideskift og dybdeløb gjorde det vanskeligt for SIFerne at få et ben til jorden.

Til jorden røg dog Steven Lustü, der i en nærkamp med Gauchinho i det 31. minut fik en albue lige i skallen og måtte til efterfølgende behandling.

Og i det hele taget var det et noget groggy SIF-hold, der piskede rundt på den grønne stegepande.

Mod halvlegens slutning fik SIF etableret mere og mere sammenhængende spil og antydninger af gennemspillede angreb, men de sidste afleveringer var ikke skarpe nok – og rykkene for dem heller ikke.

Til gengæld fyrede Gauchinho en kanon af i det 42. minut, hvor han måtte se bolden fise bare en halv meter forbi på et godt langskud.

Man måtte – også derfor – konstatere, at SIF kunne være rigtig godt tilfredse med at gå ind til pausen med 0-0 stående på måltavlen. For gæsterne havde så sandelig fået ørerne i en grøn maskine i de første 45 minutter, hvor ikke ret meget til gengæld var lykkedes for SIF.

Tømrer udskiftet
Henrik "Tømrer" Pedersen måtte udgå i pausen med en skade i højrefoden, hvilket medførte en større rokade hos SIF. Jeppe Brandrup kom på banen som venstre back i den nye 4-3-3 formation med Steven Lustü og Jim Larsen i centerforsvaret og Dennis Flinta på højre back – med Thorbjørn Holst Rasmussen, Stefan Schmidt og Steffen Ernemann på midtbanen, mens Peter Degn og Martin Svensson tog sig af kanterne med Rajko Lekic helt fremme.

Steffen Ernemann stod for anden halvlegs første afslutning, da han forsøgte sig med et langskud med højrebenet, som Mads Toppel dog tog sig sikkert af i Næstved-målet.

I stedet tog Næstved igen teten med dominans i boldbesiddelse og angrebsiver.

Degn i karantæne
Alligevel var det SIF, der kom frem til en god mulighed i det 56. minut, da en Steven Lustü-frisparksbold blev headet på tværs af Jim Larsen – inde i det lille felt fik Thorbjørn Holst Rasmussen nemlig hovedet på, men bolden gik i sidenettet fra den forkerte side af stolpen.

Og to minutter efter kom også Rajko Lekic frem til et godt hovedstød efter Peter Degn-indlæg i højresiden, men Mads Toppel greb bolden sikkert. Positivt var det dog, at SIF kom frem til to chancer i træk – den slags momentum havde gæsterne ikke oplevet meget af hidtil.

Peter Degn fik kort efter en lidt tynd advarsel, og dermed er han i karantæne i næste kamp.

Rajko til 1-0 og 2-0!
Men efter 66 minutter – ud af det rene ingenting – kom SIF i front. Jeppe Brandrup smed en bold indover fra venstresiden, og Mads Toppel gik i vejret sammen med et par forsvarere. Dét var Rajko Lekic dog ligeglad med, og i en smukt svævende positur headede han bolden i nettet til en pivhamrende ufortjent SIF-føring.

Det var Rajkos 18. sæsonmål – og et meget vigtigt et af slagsen. Jubelscenen var da også et studie i ren forløsning både på banen, på bænken og i tilskuerpladsernes udebaneafsnit.

Og bare seks minutter senere øgede han så til 2-0, den uforlignelige topscorer. Steffen Ernemann tog genialt en bold med sig videre med hælen ned langs venstrekanten. Han sendte bolden ind i feltet, hvor Lekic kom flintrende – og sikkert scorede til 2-0!

Sikke et par minutter, hvor stemningen så sandelig vendte 180 grader plus det løse!

Kort efter erstattede Christian Holst Peter Degn, mens også Næstved-træner Kim Poulsen nåede at lave to udskiftninger, før han blev bortvist grundet sit konstante brok over dommertrioen.

Reducering
Tomåls-føringen fik dog kun lov til at leve i fem minutter, før Næstved reducerede. Gauchinho slap noget heldigt igennem SIF-forsvaret, og alene med Kenneth Falkenberg scorede han sikkert til 1-2.

Av av av, for en afslutning, der ventede kampen.

Der blev skruet endnu en tak op for intensiteten, og Steffen Ernemann fik et ordentligt skrub i en nærkamp.

Ernemann blev herefter pillet ud til fordel for Simon Azoulay Pedersen.

Også Thorbjørn Holst Rasmussen fik en advarsel – men undslap med fire karantænepoint lige præcis en tur i straffeboksen. På det efterfølgende frispark sendte Henrik Madsen bolden millimeter forbi stolpen. Puha da da.

Tre-fire år ældre
Næstved blev ved med at have initiativet, og der skyllede masser af angreb ned mod SIFerne.

Det var sådan en kamp, man blev tre-fire år ældre af at overvære som SIFer, men foreløbig holdt de rød-hvide altså stand.

Næstved fik tre hjørnespark i træk omkring det 89. minut, hvor Stefan Schmidt fik smidt sig ishockey-style. Sidste hjørne blev heldigvis livgivende smidt bag om målet – tak for dét, Gauchinho!

Og minutterne de gik så langsomt, så langsomt, mens SIFerne forsøgte at trække tiden – med advarsel til Kenneth Falkenberg og Rajko Lekic til følge.

Men til sidst lød det forløsende fløjt – 2-1 sejr i Næstved og tre ufatteligt vigtige point på en dag, hvor også AB og Herfølge vandt, hvilket betyder status quo i toppen – og at SIF definitivt rykker op med en sejr i bare een af de to sidste kampe!!!

Næste opgave for SIF er førstkommende søndag, hvor Frem – indtil det modsatte er bevist af de truende konkurs-rygter – gæster Silkeborg Stadion klokken 15.00 i turneringens næstsidste kamp. Lad der blive fest…

• 0-1 Rajko Lekic (66)
  • 0-2 Rajko Lekic (72)
  • 1-2 Gauchinho (77)