11. november 2008

Nedtur i Viborg

Rajko Lekic bragte SIF på både 1-0 og 2-0 i første halvleg af kampen mellem Viborg og SIF. Alligevel vandt Viborg med 3-2 efter en dramatisk anden halvleg, hvor Tømreren blev udvist.

Lørdag aften på et efterårskoldt Viborg Stadion gik SIFerne ind til endnu en topkamp i Viasat Divisionen mod det stærkt kørende hjemmehold, der inden dagens forestilling havde vundet alle kampe.

Cheftræner Peder Knudsen havde til opgaven – for første gang i fem kampe – ændret i startopstillingen. Således var Peter Degn foretrukket på højrekanten frem for Casper Henningsen.

På mål startede Kenneth Falkenberg, der havde et midterforsvar bestående af anfører Thomas Bælum og Steven Lustü foran sig. Thomas Hansen tog sig af venstre back, mens Henrik Schnedler passede højre forsvarsside.

På midtbanen og i angrebet var Peter Degn og Steffen Ernemann på kanterne, Martin Ørnskov og Stefan Schmidt på den centrale midtbane og Rajko Lekic samt Henrik "Tømrer" Pedersen i angrebet.

På bænken sad – udover Thomas Nørgaard, Casper Henningsen og Martin Svensson – Christian Holst, som dermed stod overfor mulig SIF-debut.

Rødt og hvidt på lægterne
En gevaldig hærskare medrejsende SIF-fans havde indtaget Viborg Stadions nordtribune, og i både antal og volumen var de rød-hvide så klart de grønne på den modsatte tribune overlegne. Det var simpelthen et imponerende skue at se så mange medrejsende fans – et antal, man nok skal en del år tilbage for at finde lige så højt.

Ved SIFernes indløb brød jubelen løs på nordtribunen, og den grønne indløbssang druknede totalt i de rød-hvides larm.

Også på banen startede SIFerne bedst med hurtigt pasningsspil på den nyvandede bane – men det var alligevel Viborg, der fik kampens første chance med et Rurik Gislason-langskud efter fire minutter, som Kenneth Falkenberg dog afværgede.

Der var masser af tænding og højspænding i nærkampene fra kampens første fløjt, og det sang i tacklingerne fra begge hold.

Men det var stadig Viborg, der kom frem til chancerne, og i det tiende minut måtte Kenneth Falkenberg igen hive en redning ud ad handskerne, da Christian Olsen forsøgte sig efter et dumt boldtab i SIF-defensiven.

Psycho Rajko til 1-0!
Efter et kvarters spil var det så SIFs tur til at vise tænder – og det gjorde gæsterne så også med manér.

En bold frem mod Rajko Lekic blev ikke ordentligt clearet af Mikkel Rask, og på returbolden i venstre side kunne Henrik "Tømrer" Pedersen servere bolden på tværs med en veltimet flugter.

Sådan et tilbud er det rene guf for Rajko Lekic, og med et glidende højreben tæskede han bolden i nettet til 1-0!

Det var Rajkos sjette mål i lige så mange turneringskampe i denne sæson – imponerende.

… og Rajko til 2-0!
Målet gav Viborg en rystetur, mens SIFerne fandt bedre ind i spilkonceptet. Og når Viborg endelig havde bolden, var SIF-spillerne klar med et aggressivt pres, der hurtigt udløste en bolderobring.

Anført af en sublimt spillende Steven Lustü var der masser af selvtillid at spore på SIF-holdet, der havde bolden meget – og brugte den fornuftigt.

Men stadig måtte man bestemt ikke afvise eller fornægte Viborg-holdets kvaliteter, og der var i det hele taget tale om en kamp på højt niveau.

Men det VAR altså SIFerne, der havde skarpheden, og det blev igen understreget ti minutter før pausen, da Rajko Lekic – hvem ellers? – gjorde det til 2-0.

Et Peter Degn-indlæg blev mødt af en Viborg-forsvarers hoved, men fløj i en høj bue over i den bageste ende af feltet, hvor Viasat Divisionens topscorer lurede. Og med en dommedagsflugter af en førsteberøring hamrede Psycho Rajko bolden i nettet til 2-0! Den mand er farlig!!!

Reducering til 1-2
Men, men, men. Tomåls-føringen skulle kun holde i fem minutter, før Viborg kom på tavlen. Et klumpspil på kanten af feltet endte ved Lasse Kryger, der ikke ville stå tilbage for Rajko Lekic' dommedagsdrøn fem minutter tidligere.

Han kanonerede bolden på smukkeste vis op i målhjørnet uden chance for Kenneth Falkenberg – 1-2.

Næste tilbud kom til Rajko Lekic, der i første halvlegs sidste minut forsøgte sig med lidt af en Lekic-specialitet, da han prøvede med et snedigt lob over Kristian Kirk – men VFF-keeperen plukkede bolden ned lige under overliggeren. Og dermed kunne de to hold efter en medrivende og begivenhedsrig første halvleg gå til pause med 1-2 stående på lystavlerne.

VFF på overliggeren
Anden halvleg begyndte, lige som første halvleg havde været – nemlig med masser af knald på og et Viborg-hold, der forsøgte primært med dybe bolde til den lynhurtige Christian Olsen – og et SIF-hold, der dynamisk jagtede det hurtige småspil.

Og det var hjemmeholdet, der fik halvlegens første mulighed, da de erobrede bolden i venstresiden og smækkede et indlæg indover, som udløste en del panik. Jakob Glerup opsnappede bolden og sparkede dybt i den – men bolden prellede af på overliggeren, mens der i øvrigt blev vinket offside.

Næste situation kom i det 53. minut, da en høj bold i SIF-feltet blev plukket flot ned af Kenneth Falkenberg, der i øvrigt havde været fantastisk sikker i sine indgreb hele kampen igennem. Men Jakob Glerup tordnede voldsomt ind i Falkenberg, der dog kunne fortsætte efter lidt behandling og en advarsel til VFF-anføreren, der dog så ud til at være blevet skubbet ind i Falkenberg.

Viborg bedre med
SIFerne var nu mere afventende og overlod – mere eller mindre frivilligt – mere initiativ til hjemmeholdet.

Bolden var mest på grønne fodsportsfødder, men SIF-forsvaret stod fornemt og sørgede for at holde hjemmeholdet godt stangen.

SIFerne kunne ikke længere holde ordentligt på bolden, og for første gang i kampen var det Viborg, der svingede taktstokken – uden dog at kunne etablere et decideret presspil.

VFF på 2-2
I stedet var det SIF, der på et rigtigt mønster-angreb kom frem til næste chance. Via Henrik "Tømrer" Pedersen og Rajko Lekic blev bolden lagt til rette for Peter Degn, der trykkede af med et knaldhårdt, fladt skud, der bragede lige forbi målet.

Endnu tættere på kom Steffen Ernemann to minutter senere, da han snød offside-fælden og var fri igennem. Men hans flugter blev pareret af Kristian Kirk, og han fik ikke noget ud af returbolden. Den chance kunne vel nok have afgjort kampen.

Og så var det i stedet Viborg, der fik udlignet med små tyve minutter igen. Et kontraangreb blev gennemført med stor speed, og så endte bolden hos Christian Olsen, der fik en friløber. Hans venstrebens-inderside blev halvklaret af Kenneth Falkenberg, men "Speedy" var selv over bolden først og kunne let trille bolden i nettet til 2-2.

Ernemanns afbrænder betød derfor, at der nu i stedet for 3-1 til SIF stod 2-2…

Tømrer udvist – og Viborg på 3-2
Kampen spidsede til, og der opstod flere situationer med aggressivitet. I en nærkamp ved midterlinien mellem Dan Anton Johansen og Henrik "Tømrer" Pedersen i det 73. minut endte det med, at Henrik "Tømrer" Pedersen helt grotesk af dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen blev præsenteret for det røde kort. Gult havde vel været på sin plads, men det røde var helt utilstedeligt i situationen, hvor udvisningen vel blev givet ud fra "hensigten". Dan Anton slap så med en advarsel trods sin tretrins-raket, hvor han først slog Tømrer i skridtet, dernæst skubbede til ham og slutteligt trampede på ham.

Og så kunne Viborg tage frisparket og trille ned langs linien, hvor netop Dan Anton Johansen løb af sted. Og med en ordentlig hammer af et højrebensskud tordnede han bolden i nettet i det nærmeste hjørne – 3-2 til Viborg.

Christian Holst kom herefter på banen i stedet for Peter Degn i en fase, hvor Peder Knudsen gjorde midtbanen mere flad med Stefan Schmidt i højre side og Holst i mellemrummet.

Og Holst fik da også afsluttet med ti minutter igen, men et stykke forbi.

Også Martin Svensson kom på banen, da han afløste Thomas Hansen med ti minutter tilbage, hvilket trak Steffen Ernemann ned i forsvarslinien.

Nedtur
SIF forsøgte trods undertallet at etablere et pres mod Viborg-forsvaret, og Casper Henningsen kom på banen i stedet for Stefan Schmidt. Men de grønne forvaltede 11 mod 10-situationen godt, trak tiden fornuftigt og clearede sikkert.

Rajko Lekic forsøgte sig med et langskud uden held, og i tredje minuts overtid førte et hjørnespark kun til en Martin Svensson-flugter over mål.

Dermed red VFFerne stormen af – og lørdagens besøg i Viborg endte med en ren nedtur for SIF, der i en fodboldkamp på højt niveau trak det korteste strå efter at have ført med to mål.

SIFs næste opgave er på søndag den 21. september, når formstærke Thisted FC gæster Silkeborg Stadion klokken 15.00.