26. juli 2009

Fantastiske SIF slagtede ulvene

Rajko Lekic scorede hattrick, da Silkeborg IF bankede lokalrivalerne fra FC Midtjylland med 4-0 i søndagens SAS Liga-kamp på et kogende Silkeborg Stadion.

På et velplejet, grønt og indbydende græstæppe tog Silkeborg IF søndag eftermiddag imod lokalrivalerne fra FC Midtjylland.

Cheftræner Troels Bech havde valgt en enkelt ændring i startopstillingen i forhold til i sidste uge. Thorbjørn Holst Rasmussen var igen fit til en startplads, og den indtog han på højre back. Til gengæld gled Kaimar Saag ud på bænken.

Formationen var en smule ændret, og i stedet for den klassiske 4-4-2 med diamant var foretrukket en 4-4-1-1 opstilling med mere flad midtbane med Jesper Bech som hængende angriber bag Rajko Lekic.

Målet blev vogtet af Lasse Heinze, der udover Thorbjørn Holst Rasmussen havde Jim Larsen, Thomas Hansen og Steven Lustü foran sige i fireback-kæden.

På midtbanen lå Peter Degn, Frank Hansen, Martin Ørnskov og Christian Holst – og altså Jesper Bech fremskudt, mens Rajko Lekic lå på toppen.

Rajko til 1-0!
FC Midtjylland lagde ud med et højt pres på de boldbesiddende SIFere, og allerede efter knap tre minutter fik gæsterne kampens første hjørnespark. SIF fik dog sendt bolden ubesværet væk og spillede bolden fremad – og efter fire minutter var det så SIFs tur til at tilspille sig et hjørnespark.

Og få sekunder senere eksploderede Silkeborg Stadion så i en sand jubelrus – for øverst i det bageste af feltet steg Rajko Lekic til vejrs, og med et smukt hovedstød bragede han føringen i nettet! 1-0 til Silkeborg IF og en sand drømmestart!

SIF fortsatte med bolden på røde fødder, og det så ganske fornuftigt ud fremad banen. FC Midtjylland prøvede med mere direkte bolde i dybden, men SIF-forsvaret fik en flot start på kampen med god power og intensitet – eksemplificeret ved Steven Lustüs pragtfulde glidende tackling på fremstormende Jonas Borring i det 10. minut.

Mod og optimisme
Tre minutter senere fik SIF endnu et hjørnespark, og spændingen steg på et Silkeborg Stadion, der var fornemt fyldt op og i strålende humør. Men denne gang fik hjemmeholdet ikke meget ud af anstrengelserne, og FCM kunne forsøge at bygge op fra bunden.

Gæsterne kom således frem til en enkelt afslutning i det 14. minut, men Florescus jordfræser trillede artigt et par meter forbi Lasse Heinzes mål.

Tættere på kom FCM to minutter senere, hvor Danny Olsen fik mere pep i sit skud, men SIF-forsvaret fik afværget igen.

Og SIF var konstant farlige i den anden ende, hvor hjemmeholdet – opmuntret af det opmuntrede hjemmepublikum – trykkede godt på med mod og optimisme ved enhver given lejlighed. Uden dog at komme frem til afslutninger.

Fremragende angreb
Efter 23 minutter diskede SIF så op med et fuldstændigt fremragende orkestreret angreb, hvor kombinationerne flød ned mod Arek Onyszkos mål med flotte bander – desværre blev Christian Holst vinket offside på den sidste, geniale Jesper Bech-aflevering ind i feltet.

Kort efter fik Peter Degn en lidt tynd advarsel af SAS Liga-dommerdebutanten Jakob Kehlet, mens Frank Kristensen steg til vejrs på et Jonas Borring-indlæg minuttet senere – men lige forbi.

Men SIF var bestemt stadig mere end med, og endnu et hjørnespark blev sendt indover i det 28. minut af Peter Degn – her var Thorbjørn Holst Rasmussen tæt på at kunne sætte bolden i nettet, men Onyszko fik sikret sig klatten i sidste sekund.

FCM-omentum
Endnu mere farligt blev det på kampens næste hjørnespark – til FC Midtjylland i det 32. minut – hvor der var intens kamp om bolden mellem både de røde SIFere og hvide FCMere – men til sidst fik forsvaret losset væk.

FC Midtjylland fortsatte med at drive bolden fremad, og for første gang i kampen havde gæsterne klart mest momentum og boldbesiddelse.

En tilsyneladende let fremlægning blev mis-timet af Thomas Hansen i det 36. minut, hvilket gav en skudmulighed til Danny Olsen – men der blev skudt godt og grundigt forbi af den ellers ofte skudstærke kantspiller.

Gæsternes momentane dominans gjorde dog SIFs kontramuligheder rigere, og der var antydning til nogle farlige situationer.

Hen mod slutningen af halvlegen fik SIF mere ro på spillet og boldbesiddelse, og de enkelte FCM-indlæg pillede Lasse Heinze fint ned.

I et minuts overtid fik FCM endnu et hjørnespark. Christopher Poulsen sendte bolden indover, men en flittig og hele kampen igennem særdeles velspillende Frank Hansen fik sparket væk, og dermed kunne SIF gå til pause med en smuk 1-0 føring.

Rajko til 2-0!
Anden halvleg åbnede med SIF i boldbesiddelse, men det var FCM, der igen-igen-igen fik et hjørnespark i det 48. minut. Lasse Heinze steg dog smukt til vejrs og satte et kontraangreb i gang – og så var bolden altså igen i gæsternes ende, hvor SIF konstant forsøgte sig med fint bandespil.

Igen fik FCM dog kæmpet sig til boldbesiddelsen og endnu et hjørnespark, hvor der var en smule panik i SIF-forsvaret, før der blev losset væk – men også SIF viste tænder med et godt Thomas Hansen-hovedstød efter Peter Degn-indlæg.

Og efterhånden fik SIF ædt sig mere og mere ind i tingene – og dét gav pote efter 57 minutter.

Peter Degn sendte et fremragende indlæg ind fra højresiden, og så steg Rajko Lekic til vejrs igen over venner og fjender – og med et følt hovedstød gjorde han det til 2-0!!!

Andet mål fra "Psycho Rajko" – og anden assist fra Peter Degn. Uha, hvor det kogte i Silkeborg!

Ørnskov til 3-0!
Kort efter blev Peter Degn pillet ud til stor applaus – og Martin Svensson entrerede banen på Degnens aflagte højrekant.

SIF-spillerne kæmpede og kæmpede, fightede og fightede – og nød det derinde på banen. Med høj pande og brystet skudt fremad blev duellerne oftest vundet af hjemmeholdet, der samtidig kombinerede flot op ad banen.

Og med tyve minutter igen blev det så 3-0 på særdeles smuk vis. Christian Holst fandt Rajko Lekic med et vip ind i feltet, og via Lekic' fod blev bolden vippet videre ind i feltet, hvor Martin Ørnskov kom susende. Herfra kunne han let heade bolden i nettet – ufattelige 3-0 til SIF!!!

Hattrick og 4-0!
Og herfra skulle der såmænd kun gå yderligere to minutter, før SIF igen slog til. Jesper Bech erobrede en nedfaldsbold, der dumpede hen for fødderne af Rajko Lekic, der tog chancen med en knaldhård flugter. Bolden blev halvvejs tacklet af en FCMer, men herfra sejlede den ind over Arek Onyszko, der kun kunne få lappen på, før den landede i målet – 4-0 og hattrick af Rajko Lekic!

Det var fuldstændig vanvittigt at skue den sublime SIF-præstation, der vel næppe var set bedre i mange år på Silkeborg Stadion – sikke en fest!

Med tolv minutter igen fik Simon Azoulay Pedersen også lov til at deltage i løjerne, da han erstattede Christian Holst, der – som resten af SIF-holdet – havde spillet en forrygende kamp. Også Dennis Flinta kom kort efter på banen i stedet for Thorbjørn Holst Rasmussen.

Opgivende gæster
FC Midtjylland forsøgte at presse spillet lidt fremad – men der var en noget opgivende attitude over gæsterne, og det kunne man såmænd godt forstå.

De blev nemlig slået af et på dagen meget, meget bedre hold, og det var tættere på både 5-0 og 6-0 end på en ulve-reducering.

Således også i det 81. minut, hvor Jesper Bech i sidste øjeblik fik pareret et glimrende skud. Og minuttet senere, hvor Arek Onyszko for en gangs skyld fik reddet en Rajko Lekic-afslutning.

Det var, som tilskuerne sang, ren legestue, og SIF-spillerne gik simpelthen tur med deres modstandere ind på banen.

SIF fortsatte presset, og både Rajko Lekic med et brag lige på Onyszko og Simon Azoulay Pedersen med et saksespark kom tæt på.

Men vi måtte altså nøjes med en 4-0 sejr – og dét var da vist også godkendt…

Næste opgave er på lørdag, hvor FCK tager imod til topkamp i Parken.

• 1-0 Rajko Lekic (5)
  • 2-0 Rajko Lekic (57)
  • 3-0 Martin Ørnskov (70)
  • 4-0 Rajko Lekic (72)