7. marts 2010

4-1 sejr til SIF på pløjemarken

Så blev SAS Ligaen sparket i gang – for SIFs vedkommende på en frossen pløjemark af en fodboldbane i Køge. Kampen endte med en sikker 4-1 sejr efter to mål af Degn, et af Bech og et af indskiftede Holst.

På det ganske ramponerede, utidssvarende og forhistorisk hyggelige Køge Stadion blev SIFs forårssæson 2010 skudt i gang. Kampen var på grund af frosten flyttet hertil fra SEAS-NVE Park i Herfølge, hvor banen ikke var brugbar – det var den så til gengæld de 7,4 kilometer nordøstpå i Køge, hvor jordbundsforholdene var bedre egnede og dagen forinden godkendt af dommer Emil Laursen. Og halvanden time før kickoff godkendte Emil Laursen igen banen – selv om den var absolut grotesk at skue i sine brun-grønne nuancer krydret med vandpytter og isstykker.

Banen så simpelthen forfærdelig – og forfærdeligt farlig – ud. Men spilles skulle der; trods de rynkede næser og bange anelser hos begge holds spillere.

Silkeborg IF lå inden kampen på SAS Ligaens fjerdeplads, mens oprykker-kollegerne fra HB Køge havde haft et ikke helt så prangende efterår med en overvintring på tabellens jumboplads til følge.

Hos SIF havde cheftræner Troels Bech valgt en startopstilling med Lasse Heinze i målet og et forsvar med Dennis Flinta, Jim Larsen, Thomas Hansen og Christopher Poulsen, som dermed gjorde comeback i den røde trøje.

På midtbanen var valgt Peter Degn, Frank Hansen, anfører Martin Ørnskov og Simon Azoulay Pedersen, mens Jesper Bech lå lige bag Rajko Lekic i angrebet.

Bambi'er på glatis
Det startede ganske livligt på pløjemarken, hvor bolden hoppede og sjuttede efter eget forgodtbefindende. HB Køge kom frem til et par løse chancer, mens Peter Degn forsøgte med et lob over keeper Lars Bjerring – men bolden røg en halv meters penge forbi.

Størst underholdningsværdi havde dog spillernes forgæves forsøg på at finde fodfæste. Frank Hansen leverede ypperlige små dansetrin, og Quincy Antipas måtte opgive bolden for en ufrivillig skøjtetur på én af banens mange isflager.

Antipas holdte sig på benene lidt senere, hvor HB Køge-debutanten havde sneget sig ind til den bageste stolpe ved et hjørnespark. Men den lille angriber fik ikke træf på sit hovedstød, og Lasse Heinze snuppede nemt bolden. Minuttet efter forsøgte Antipas sig igen – denne gang med et langskud – men også denne gang uden held for den fodrappe afrikaner.

Så kom vi i gang – Bech til 1-0
Bolden var ikke meget omkring banens midte – hvilket var helt naturligt, da der ikke kunne spilles ret meget på jorden. Det betød til gengæld masser af action i begge ender.

På et lang bold modtog Simon Azoulay Pedersen bolden i feltet, holdt sin modspiller fra kroppen og sendte bolden videre til Jesper Bech. Angriberen sendte bolden hurtigt til højre med venstrebenet, så kuglen hoppede og trillede forbi skøjtende HB Køge-spillere og ind i målet.

Simon Azoulay Pedersen var igen på spil kort efter, da han forsøgte sig med et saksespark, men bolden blev sendt lidt for lige på målmand Bjerring.

Anitpas udlignede til 1-1
SIFs forsvar burde have været advaret omkring Quincy Antipas' hovedstødsstyrke, men igen fik banens mindste lov til at heade til bolden i feltet – og denne gang fik han sendt bolden i mål. 1-1 efter 21 minutter.

HB Køge var et par minutter senere tæt på endnu en scoring. Mark L. Pedersen fik en stor chance inde foran mål, som forsvarsspilleren fik sendt forbi blandt glidende med- og modspillere.

I den anden ende kom Thomas Hansen frem til en fornuftig afslutning efter et hjørnespark. Bolden lå dog bag forsvarsspilleren, så det var svært for SIFeren at kontrollere bolden, som fløj over mål.

Efter 30 minutter kom Rajko Lekic også frem til en chance – et hovedstødsforsøg på oplæg fra en velspillende Simon Azoulay Pedersen i venstresiden. Men bolden endte igen over målet.

Degn til 2-1!
Christopher Poulsen så ud til at have trænet et par timer i ishockeyhallen inden kampen – det virkede i hvert fald yderst kontrolleret, da venstrebacken skøjtede hen over isen over trekvart banelængde og sendte bolden ud til Peter Degn, der lige så kontrolleret tog et træk og lagde bolden ind i det lange hjørne. 2-1 til SIF efter en fremragende aktion af hjemvendte Christopher Poulsen.

Jesper Bech slap igennem et par minutter efter, hvor et døsigt HB Køge forsvar lod Bech passere, men HB Køges keeper var hurtigt ude og blokerede forsøget.

Da Jesper Bech igen med sikre fødder bevægede sig elegant hen over pløjemarken, blev han holdt hårdt af Thomas G. Christensen, der så ud til at have svært ved at holde sig på benene. En god chance taget fra SIF, mens Christensen blev tildelt kampens første gule kort.

Fuldstændigt mudderdængede spillere og dommer Emil Laursen kunne gå til pause uden synlige skader – gud ske tak og lov. Det var faktisk ganske underholdende at følge spillernes skøjten og boldens utilregnelige retningsskift – og ja, en 2-1 føring er jo altid en fornøjelse.

Degn til 3-1 – fra 40 meter
De samme elleve SIFere trådte efter pausen ud på isen, der sagtens kunne bære Søhøjlandets helte.

Efter 50 minutter fik Silkeborg IF frispark omkring 10 meter inde på HB Køges banehalvdel. Igen gjorde Peter Degn sig klar til at serve et langt indlæg ind i feltet. Ingen nåede frem til indlægget – heller ikke Lars Bjerring – og bolden sejlede i nettet.

Der var virkelig knald på på dette tidspunkt – bolden var lige sat i spil, da Quincy Antipas sendte den på overliggeren. Antipas var klart den farligste for hjemmeholdet i dag.

Christian Holst på banen og på tavlen
SIF foretog efter 58 minutter sin første udskiftning. Den dobbelte målscorer Peter Degn blev taget ud for Christian Holst, der kun skulle bruge et lille minut på banen, førend han sendte SIFs fjerde scoring ind.

En tilfældig returbold endte for fødderne af dansk-færingen, der resolut bankede SIF på 4-1 – og så lignede det efterhånden en endegyldig afgørelse foran de lidet imponerende 707 fremmødte.

Kampen tilpassede herefter sin intensitet til stillingen, og begge hold fik ro på de mange lange angrebsrettede bolde.

Kaimar Saag kom på banen…
… efter 73 minutter, og den unge ester viste snart sine evner. Fra positionen på venstrekanten rykkede SIFs nummer 17 med masser af speed fra sin direkte modspiller og sendte bolden indover, uden at det blev til en kvalificeret afslutning.

HB Køge fik chancen for reducering lige efter, hvor indskiftede Rytis Leliuga slalom'ede sig forbi Jim Larsen og Martin Ørnskov, men den korte aflevering ind foran mål lå bag Quincy Antipas.

Efter et kvarter uden chancer var der kommet gang i løjerne igen. Rajko Lekic fik også muligheden, uden at topscoreren fik afsluttet ordentligt.

Skøn sejr på uskøn bane
Lasse Heinze fik lige lov at vise sig i overtiden med en fremragende redning på et langskud fra Mark Leth Pedersen, inden Emil Laursen fløjtede kampen af.

Banen var måske ikke til fodbold, men Silkeborg IF viste klassen trods de vanskelige forhold, og på klog vis sprang SIFerne midtbanen over med lange bolde – og det gav altså pote hele fire gange.

SIFerne kunne således tage bussen hjem med en 4-1 sejr – og en masse beskidt tøj, der nok sender holdlederne på overarbejde ved vaskemaskinerne.

• 0-1 Jesper Bech (15)
  • 1-1 Quincy Antipas (21)
  • 1-2 Peter Degn (32)
  • 1-3 Peter Degn (50)
  • 1-4 Christian Holst (58)