8. august 2009

3-0 til FCN i Farum

SIF havde bolden meget og mange afslutninger lørdag aften på Farum Park. Men skarpheden manglede – og da tilfældet var det samme i forsvaret, vandt FCN SAS Liga-opgøret lidt for billigt.

To ubesejrede SAS Liga-hold – nemlig FC Nordsjælland og Silkeborg IF – krydsede sent lørdag eftermiddag/tidlig aften klinger på et Farum Park, hvor grillmestrene knapt nok behøvede at fyre op under kullene for at branke pølserne i den stegende hede.

Silkeborg IFs cheftræner Troels Bech havde valgt en enkelt ændring i de grønklædte gæsters startopstilling, hvor Kaimar Saag tog plads i stedet for Martin Svensson. Det betød en start-11er, der så ud som følger.

Lasse Heinze vogtede målet bag de fire forsvarere Thorbjørn Holst Rasmussen, Thomas Hansen, Jim Larsen og anfører Steven Lustü.

På midtbanen lå Frank Hansen, Martin Ørnskov, Jesper Bech og Christian Holst, mens Kaimar Saag og topscorer Rajko Lekic var placeret helt fremme i angrebet.

FCN i front
Kampen begyndte en smule dødt, men efter to minutter fik Jesper Bech erobret bolden og fremtvunget et hjørnespark, som Martin Ørnskov eksekverede. Dét gjorde han dog ikke særligt godt, og bolden drev ned bag baglinjen.

Men det var stadig SIF, der havde mest idé og præcision over opspillene i kampens indledning. Og efter seks minutter kom Silkeborg IF frem til en rigtig god mulighed, da Rajko Lekic lagde bolden til rette for Christian Holst inde i feltet. Holst sparkede i fri position med venstrebenet – men skuddet blev blokeret af Nenad Novakovic, og i stedet kunne FC Nordsjælland slå kontra.

Det gik hurtigt, og bolden endte hos nyindkøbte Rawez Lawan, der trak ind i feltet og afsluttede med venstrebenet – og ved nærmeste stolpe sendte han bolden i nettet bag Lasse Heinze. 1-0 til FC Nordsjælland efter kun små syv minutter.

Det skete altså efter en ellers nogenlunde vidtløftig start på kampen fra gæsterne og FCNs første chance – effektivt, må man sige.

Ny FCN-kontra – og 2-0
SIF fortsatte i primær boldbesiddelse, mens hjemmeholdet trak sig en smule længere ned og stadig levede på dybdeløb og lange bolde frem mod de tre hurtige angribere i 4-3-3 formationen.

Christian Holst forsøgte sig med et frækt indlæg med højre yderside frem mod Rajko Lekic i det 14. minut, men Novakovic var hurtig med sin indgriben lige foran Lekic.

Og man sad faktisk med en fornemmelse af, at der godt kunne blive scoret en del mål i kampen – så gjaldt det bare om at se boldene hvisle i nettet i den rigtige ende.

Christian Holst, der var de første tyve minutters mest iøjnefaldende spiller, tog chancen med en flugter i det 21. minut, men blev blokeret på kanten af feltet. bolden sprang hen til Steven Lustü, der ligeledes sendte en flugter af sted – men et stykke over for måltyven Lustü.

Og igen – midt i SIF-dominansen og presset – slog FC Nordsjælland kontra i det 23. minut. Via Bajram Fetai endte bolden i venstresiden, hvor Stephan Petersen satte fart og afsluttede – og via indersiden af stolpen strøg bolden i nettet til 2-0.

To alt, alt, alt for nemme mål for FCN at score – det sidste altså af Stephan Petersen, der måtte udgå med en skade kort efter sin scoring.

Frustrerende
SIF fortsatte i den boldbesiddende og afsluttende rolle, og både Frank Hansen og Rajko Lekic forsøgte sig fra distancen uden held mod den vidtfavnende Novakovic.

Det var som SIFer ganske frustrerende at se, hvordan gæsterne havde markant fat i tingene på overfladen – men alligevel måtte notere sig en 0-2 stilling på et par alt for billige scoringer af et tilbagetrukket FCN-hold, der klinisk udnyttede mulighederne i gæsternes ikke alt for godt udseende forsvar.

Samtidig fik SIF slet ikke nok ud af dødboldene – i hvert fald indtil det 39. minut, hvor Jim Larsen fik headet udmærket på endnu et hjørnespark, som via en FCNer udløste endnu et. Her tog Christian Holst sig af returen med en indersideflugter, der symptomatisk for det manglende SIF-momentum fløj lige over.

I den anden ende fik FCN en sjælden afslutning i minuttet op til pausen, hvor indskiftede Nicki Bille headede et godt stykke over.

Og dermed endte første halvleg altså med en 2-0 føring til FCN. Smukt havde det ikke været for hverken hjemmeholdet eller gæsternes vedkommende, men FCNs effektivitet kunne man ikke bebrejde for noget. Lidt anderledes forholdt det sig med et noget afventende SIF-forsvar, der altså to gange lod sig overliste af en FCN-kontra.

Svensson på banen
Noget skulle der ske – og det gjorde der. I hvert fald kom Martin Svensson på banen fra anden halvlegs start, mens Kaimar Saag blev taget ud. Svensson gik ind på højrekanten, mens Jesper Bech afløste Saag i front ved siden af Rajko Lekic.

SIF fortsatte presset fra majoriteten af første halvleg også i anden halvlegs start, og Frank Hansen fik sendt det første skud af sted efter 49 minutter – og minuttet efter var Rajko Lekic tæt på at overliste Novakovic efter en blunder i FCNs forsvar.

SIF i næsten total bolddominans blev ved med at skabe afslutninger og chancer – men der var simpelthen ikke skarphed nok i de afgørende momenter. Samtidig lurede FCN konstant på kontramulighederne, og dét var jo ikke så mærkeligt – det havde jo givet to mål i første halvleg.

Endnu en kontramulighed til FCN i det 58. minut så Bajram Fetai snyde offsidefælden og stikke igennem på en friløber – men Lasse Heinze fik flot reddet den ellers gigantiske chance, hvorefter Martin Svensson testede Novakovic i FCN-målet øjeblikke senere med et lumsk venstrebensskud.

Manglende skarphed
Efter 62 minutters spil var det så Rajko Lekic' tur til at fyre kanonen af, da et indkast sejlede langt ind i nordsjællændernes felt, men SAS Liga-topscoreren høvlede bolden et par meter over.

SIF igangsatte efterhånden et belejringslignende pres mod hjemmeholdets felt, men der var alt for lidt kvalitet i indlæggene, afleveringerne og de afslutninger, der blev sendt af sted.

FC Nordsjællands slogan er "Til kamp for bedre fodbold", og det kunne de nok næppe beskyldes for at efterleve i lørdagens kamp. Til gengæld kunne de nyde godt af SIFernes manglende offensive skarphed og det lidt for let gennemspiddede gæste-forsvar. FCN virkede da heller ikke hverken særligt bange for eller utilfredse med det faktum, at SIF havde bolden klart mest – der kom simpelthen for lidt ud af gæsternes anstrengelser.

Simon Azoulay Pedersen kom på banen med et lille kvarter igen, da han erstattede en forholdsvis anonym Rajko Lekic i angrebet.

3-0 til FCN
Og med små ti minutter igen blev gæsternes sidste udskiftning så brugt, da Christian Holst blev erstattet af Dennis Flinta. Han kom ind på højre back, mens Thorbjørn Holst Rasmussen trak ind centralt – og Jim Larsen gik helt op i front ved siden af Simon Azoulay Pedersen, hvorved en angrebsduo med betragtelig volumen altså blev født.

Men helt kendetegnende for SIFs offensive indsats blev det uden det sidste bid – FC Nordsjælland vandt endda med 3-0, da indskiftede Martin Bernburg let kunne gøre det til 3-0 i overtiden.

Dermed skulle vi hen til SAS Ligaens fjerde runde, før oprykkerne fra Silkeborg IF tabte en kamp i den bedste række. Det nederlag blev så til gengæld også ganske eftertrykkeligt…

Næste opgave og revanchemulighed er søndag den 16. august klokken 14.00, hvor Esbjerg fB gæster Silkeborg Stadion.

• 1-0 Rawez Lawan (7)
  • 2-0 Stephan Petersen (23)
  • 3-0 Martin Bernburg (91)