21. marts 2009

0-0 i premieren

Forårspremieren mellem Silkeborg IF og Viborg FF endte med 0-0 efter en kamp, hvor SIF havde de langt største og fleste chancer. Henrik Tømrer Pedersen var tæt på flere gange.

Endelig, endelig, endelig blev det lørdag den 21. marts, hvor forårspremieren på Silkeborg Stadion diskede op med et vaskeægte topbrag af et lokalopgør. Silkeborg IF mod Viborg FF – det bliver jo ikke meget større i vore dage.

Debuterende cheftræner Troels Bech havde valgt en startopstilling, der var identisk med sidste uges træningskamp mod Skive.

Det betød, at Kenneth Falkenberg vogtede målet bag et forsvar bestående af Dennis Flinta og Renato Arapi på backpladserne – og fødselaren Thorbjørn Holst Rasmussen og Steven Lustü centralt.

I midtbanens diamant passede Peter Degn højre side og Martin Svensson venstre, mens Martin Ørnskov og Steffen Ernemann lå henholdsvis defensivt og offensivt.

Helt fremme var Rajko Lekic og debuterende anfører Henrik "Tømrer" Pedersen blevet foretrukket.

Viborg kom til Silkeborg med masser af gamle SIFere, og to af dem var såmænd også i startopstillingen for de grønne. Det gjaldt for Thomas Røll og Thomas Raun – og assistenttræner Søren Frederiksen.

Elektrisk stemning
Det sitrede på Silkeborg Stadion ved indløbet fra hjemmeholdet – der herskede en elektrisk stemning med forventningsfuld spænding over det efter årstiden udmærkede græstæppe, og hjemmeholdets fans diskede op med en flot tifo blandt andet bestående af et gigantisk rullebanner med teksten "1917 – klub – sjæl – traditioner – pokaler" og en god gang røg og kanonslag.

Kampen begyndte mere rodet med meget lidt struktur over begge holds opspil i de første par minutter. Ingen af holdene fik tilkæmpet sig et decideret overtag, men der blev gået til stålet i duellerne.

Efter syv minutter fik SIF så kampens første gode chance. Henrik "Tømrer" Pedersen rykkede sig fri i venstre side og centrede indover, hvor Peter Degn sparkede til bolden. Rajko Lekic nåede lige at prikke den videre mod mål, men Robert Veselovsky i VFF-målet fik sikret sig bolden.

Viborg svarede igen minuttet efter, da Alex da Silva trykkede af på en lidt tilfældig returbold, men skuddet drønede langt over mål.

Degn tæt på
Efter præcis ti minutter nærmede SIF sig igen en scoring. Steffen Ernemann fik fra kanten af feltet sparket udmærket med venstrebenet, men Veselovsky dykkede ned ved stolpen og afværgede.

Samme Ernemann tilkæmpede sig tre minutter senere et frispark i en god position. Peter Degn sparkede over muren med et fremragende skud – men Veselovsky diskede op med en fantomredning og pillede bolden ned næsten helt oppe i krydset. Særdeles tæt på SIF-føring.

SIF fik i det hele taget bedre og bedre fat i kampen, mens Viborg blev presset tilbage og forsøgte sig næsten udelukkende med lange bolde, som Thorbjørn Holst Rasmussen og Steven Lustü let tog sig af.

Tømrer lige forbi
I den anden ende forsøgte Rajko Lekic sig i det 21. minut med et skud fra distancen, men han fik ikke rigtig træf på bolden, som Veselovsky nemt samlede op.

Langt tættere på kom Henrik "Tømrer" Pedersen minuttet efter, da Rajko Lekic lagde bolden perfekt indover i en situation, hvor VFFs forsvar sejlede organisatorisk. Det betød, at Tømreren stod fuldstændig fri, og hans hovedstød næsten kyssede stolpen, inden det røg forbi. Der var ellers så god tid og plads, at Henrik "Tømrer" Pedersen kunne have taget bolden roligt ned, men han var næppe klar over, hvor fri han var i situationen.

Alt i alt stod der nu SIF på det hele i kampen – og de rødklædte kom tilsyneladende tættere og tættere på.

Masser af SIF-chancer
Flere af SIFerne gjorde sig positivt bemærket i denne fase af kampen. Anfører Henrik "Tømrer" Pedersen fyldte meget, og defensivt løste Thorbjørn Holst Rasmussen sine opgaver helt perfekt.

Og netop Tømreren kom igen tæt på i det 31. minut. Et Peter Degn-indlæg ramte ham ved bageste stolpe, og denne gang tog han bolden ned. Veselovsky susede ud imod ham, og Tømrer forsøgte driblingen rundt om keeperen – men den mislykkedes.

Men positivt at konstatere, hvor mange chancer SIFerne tilspillede sig, mens Viborg endnu ikke havde haft en reel chance.

Også Rajko Lekic var ved at spille sig varm, og hans finurlige driblinger voldte den til tider noget skidt organiserede VFF-defensiv gentagne problemer.

Advarsel til Ernemann
En ligeledes velspillende og vanligt energisk Steffen Ernemann fik en advarsel efter 38 minutter – men er ikke i umiddelbar karantænefare.

Derudover var det en sand fornøjelse at følge hans evige arbejdsraseri, og han bød også på flere bolderobringer på midtbanen.

Alligevel kæmpede Viborg sig for første gang i kampen til et mindre spilovertag i første halvlegs slutfase, men i modsætning til hjemmeholdet, blev det aldrig i nærheden af farligt. Dertil var SIFernes defensiv for godt orkestreret – og derfor endte det med en pausestilling på 0-0 mellem de to oprykningskandidater.

Straffe til Lekic? Nej
Som det også var tilfældet i første halvleg, begyndte anden halvleg noget rodet. Stadig med SIF og ofte sublimt spillende Martin Ørnskov i den boldbesiddende rolle – men også uden chancer i begge ender.

SIF kom frem til to hjørnespark inden for de næste fem minutter. Det første førte ikke til noget fra højresiden, mens nummer to fra venstre endte med at give et frispark til SIF et godt stykke fra feltet.

Det blev afsluttet af Steffen Ernemann, men Chris Muomaife løb fra muren og næsten helt hen til Ernemann i afslutningsøjeblikket. Advarsel til nigerianeren og omspark – som Peter Degn ikke fik lige så godt ram på som i første halvleg. Stadig 0-0.

Efter 62 minutter lagde Peter Degn bolden indover fra sin højreside til bageste stolpe, hvor Rajko Lekic lurede. Semion Bulgaru skubbede tydeligt Lekic i ryggen – men dommer Rasmus Møller Bøjers fløjte var tavs.

Viborg satsede med omkring 25 minutter igen mere offensivt og skiftede en komplet anonym Thomas Raun ud med den lynhurtige angriber Christian Olsen, der scorede i mødet mellem de to klubber i efteråret.

Holst på banen
Som forudset var det ikke den mest velspillede forårspremiere – hvad den slags jo sjældent er. Begge hold faldt en smule i kadence med tyve minutter igen, hvor ikke meget hang sammen for hverken hjemmehold eller gæster, der lavede bunkevis af fejlafleveringer.

Troels Bech sendte Christian Holst i aktion på den offensive midtbane i stedet for Peter Degn, hvilket fik Martin Svensson til at overtage i højresiden og Steffen Ernemann i venstre.

Efter 76 minutter diskede SIF op med halvlegens hidtil klart flotteste angreb. Helt nede fra Kenneth Falkenberg flød kombinationerne, og til sidst var Henrik "Tømrer" Pedersen tæt på at slippe igennem – men han blev hårdt presset i afslutningsøjeblikket, og Veselovsky sikrede sig bolden.

Tre minutter senere var det Martin Svenssons tur til at prøve lykken. Han trak ind fra højrekanten og fik lagt bolden til rette til sit venstreben – men skød et par meter over.

Tømrer skiftet ud
Lars Huldgaard Christensen blev kastet for løverne med ti minutter igen, da Henrik "Tømrer" Pedersen efter en levende indsats blev pillet ud.

Huldgaard kom godt i gang og fremviste stor energi og nærkampsstyrke – og SIF fik tilkæmpet sig endnu et hjørnespark i det 82. minut. Men i modsætning til i mange af træningskampene blev det igen ikke rigtig farligt.

Viborg fik muligheden for at gøre det bedre med et hjørnespark efter 87 minutter, men gæsterne lavede frispark inde i feltet, da bolden blev smidt ind.

Og minutterne? De gik og gik, som de jo har for vane, og det blev sværere og sværere at forestille sig et mål i den fodboldkamp. Og det passede jo nok Viborg ganske udmærket – set ud fra både tabel og antallet af chancer samt spilfordeling i lørdagens opgør.

Og da dommerens sidste fløjt lød kunne det konstateres, at forårspremieren endte med pointdeling – 0-0.

Næste opgave er om otte dage, når SIF spiller endnu en topkamp – på Herfølge Stadion klokken 17.30.