overskud  ∙  format  ∙  vilje
 • SIF skriver kontrakt med U16-landsholdsspiller
 • SIF styrker sig med to velkendte navne
 • Kåringer på U17 og U19
 • Første testkamp spilles i Kjellerup
 • Dimission på Fodbold College
 • Boom! Vind 5.000 kr. hos Bet25
 • Grønt lys for Papirtårn og p-hus på Papirfabrikken
 • Billeder fra første træningspas
 • Nye SIFere: Dejligt at komme i gang
 • Uheldig Alex langtidsskadet
 • Få din egen plads på JYSK park for kun 800 kr.
 • Silkeborg IF Invest køber hotel
 • To SIF-talenter slap gennem nåleøjet
 • Bet25 klar med odds på topscorer - også to SIF'ere
 • JYSK park indvies en mandag
 • Se flere

  Billede fra Silkeborg If Invest A/SBillede fra Silkeborg If Invest A/SBillede fra Silkeborg If Invest A/SBillede fra Silkeborg If Invest A/SBillede fra Silkeborg If Invest A/SBillede fra Silkeborg If Invest A/SBillede fra Silkeborg If Invest A/SBillede fra Silkeborg If Invest A/SBillede fra Silkeborg If Invest A/SBillede fra Silkeborg If Invest A/SBillede fra Silkeborg If Invest A/SBillede fra Silkeborg If Invest A/SBillede fra Silkeborg If Invest A/SBillede fra Silkeborg If Invest A/SBillede fra Silkeborg If Invest A/SBillede fra Silkeborg If Invest A/SBillede fra Silkeborg If Invest A/SBillede fra Silkeborg If Invest A/SBillede fra Silkeborg If Invest A/SBillede fra Silkeborg If Invest A/SBillede fra Silkeborg If Invest A/SBillede fra Silkeborg If Invest A/S

  Robert Skov: Vi kan være stolte i Silkeborg

  Han var efterårets mest omtalte SIF-spiller. Præstationerne på banen var flotte, men det var spillet udenfor banen der fyldte avisspalterne, tv-dækningen og i hovedet på en blot 20-årig knægt fra Sejs.

  Af Anders Frost Brandstrup

  "Roberto" som han tit hedder, når Peter Sørensen har ordet, drøner op ad trappen på Søholt og sætter sig scenevant ned foran kameraet inde i det gamle bestyrelseslokale i Søholthuset, hvor det denne mandag eftermiddag er det eneste sted, hvor der er nogenlunde ro til at lave et interview. Huset emmer af forventningens glæde om endelig at komme i gang med sæsonen igen, hvilket ikke er så sært, når man kigger på resultaterne i efterårssæsonens sidste halvdel, og når man tager de fine præstationer i vinterens optakt med. Det kan godt blive et rigtig godt forår.

  Samme fornemmelse sidder Robert Skov med.

  - Jeg ser store muligheder. Jeg synes, at det er et rigtig stærkt hold, vi har fået stablet på benene. Der er et stort potentiale, som stadig ikke er forløst. Jeg synes, at alle spillere der er her, kan blive bedre, og det tror jeg også, vi bliver.

  Svaret kommer prompte fra kantspilleren. Han behøver ikke lange tænkepauser for at formulere sig. Det er tydeligt at mærke, at Robert Skov langtfra er nogen "rookie" længere. Hverken på banen eller i medierne.

  - Jeg har ikke det store behov for at stå i medierne og give interviews til højre og venstre. Men det er bare sådan, det er. Jeg kan godt lide at have en privat person og være mig selv, og derfor har det været noget, jeg skulle lære at tackle, fortæller SIF-spilleren, om den øgede interesse fra omverdenen.

  Manden med det gyldne venstreben

  Ovenstående var en del af teksten på den filmplakat, som Midtjyllands Avis dagen efter kontraktunderskrivelsen udkom med på forsiden af avisen. En god illustration af virakken omkring Skovs forlængelse af kontrakten med SIF, som hele Silkeborg efterhånden havde ytret en mening om.

  - Jeg synes, at det var hårdt til tider, qua den alder jeg har, og hvad jeg havde prøvet tidligere. Men jeg fik at vide af dem tæt på mig, at jeg skulle fokusere på fodbolden og være glad for det, jeg leverede på banen, i stedet for at være ked af, at det var alt andet, der var fokus på fra omverden. Det er en del af gamet, og det ved jeg så nu.

  Med fem mål og fire assists var der også god grund til at være glad for spillet på banen i efteråret. Robert Skov beviste, at talentet allerede nu er stort nok til at han er blevet en profil i Alka Superligaen. Et stort skridt for en ung spiller, som dog stadig har en masse at lære.

  - Jeg skal blive mere uforudsigelig i mit spil og træffe flere af de rigtige beslutninger. Tidligere har det været meget sådan på, på, på i mit spil med masser af maks-aktioner. Nu arbejder jeg på at være mere moden i mit spil. Og så skal jeg træne mit højreben, fortæller Robert Skov.

  En del af noget ungt

  Henover vinterpausen er der ikke sket det helt store på transfermarkedet på Søholt. Emil Lyng, Martin Thomsen og Niels Bisp har sagt farvel, mens amerikanske Rubio Rubin er det eneste nye ansigt i klubben. Tobias Salquist er kommet tilbage fra en lejeaftale i Island, mens flere af klubbens unge for alvor har fået chancen i opstartsfasen på førsteholdet. Klubbens satsning på talentarbejdet er noget, som Robert Skov selv har mærket på egen krop, og som i den grad tænder en glød hos midtbanespilleren.

  - Jeg har selv været i den situation, hvor klubben tager én ind og giver én chancen. Så det er fedt at se, at nogle af de unge får chancen. Men man får ikke bare chancen, fordi man skal have chancen. Men får den, fordi man er god nok, fortæller Robert Skov, som er en af nøglespillerne i klubbens Vision 2018, som skal være med til at skabe en bæredygtig fodboldforretning med et massivt fokus på klubbens egne talenter.

  - Det fede er, at vi ikke behøver at hente spillere udefra. Vi kan udvikle vores egne spillere her i Silkeborg og være konkurrencedygtige i Superligaen baseret på det. Det synes jeg, er fedt at være en del af, og det synes jeg er noget, som vi kan være stolte af her i Silkeborg, slutter Robert Skov, inden han skal videre til mandagens andet træningspas.

  Vidste du at Robert Skov....
  - Er vokset op på samme vej som Peter Sørensen? (Enebærvej i Sejs)
  - Er en passioneret fan af den tyske klub Hamburg SV?
  - Har flest afslutninger pr. kamp af alle i hele Alka Superligaen? (Knap fire pr. kamp)